Zdravim vsetkych,
chcela by som sa spytat ake mate skusenosti s gynekologami v Bratislave? Ja som dnes ostala v soku po jednom vysetreni, pri ktorom osetrujuci lekar bezocivo pocas toho ako ma vysetroval zdvihol svoj mobil aby niekomu dolezitejsiemu mohol povedat, ze prave nemoze rozpravat. Vysetril ma bez jedinej informacie o tom co ide v nasledovnych minutach robit a spraval sa ako keby bol neviem kto.
Stalo sa nieco podobne niektorej z vas? Ja som to vyriesila terminom v sukromnom zdravotnom stredisku, kde si aspon mozem byt ista, ze sa po navsteve lekara nemusim citit ponizene.
Gynekologia - lekari??
Pre RNG: Hmm, bohuzial neviem ako sa spravaju lekari v Amerike, ale to s tymi cviceniami mas pravdu. Mne sa zda, ze u nas skoro ziaden zamestnanec nic o takychto psychologickych treningoch nepocul. Ci jeto baba pri nejakom okienku, alebo predavacka alebo nebodaj lekar. Zametaju si s tymi paciantami ako keby nic neboli hodni a nedaju Ti ani len ten pocit, ze su ochotni nieco pre teba spravit, nepovediac o tom, ze ochota je pre nich cudzie slovo...
Ahoj qiu,
hmm, mne sa to moc nepaci, ze lekarom vzdy nieco nosis. Ja si myslim, ze takto sa tato situacia nikdy nevyriesi. Lekari maju svoj plat, a stale sa len stazuju ako malo zarabaju a pritom pre to skoro nic nerobia. Je pravda, ze v tomto pripade ide o nase zdravie, ale takto si na to len lekari zvyknu a nikdy sa nic nezmeni. Myslim si, ze ked sa clovek zacne otvorene branit a otvorene tomu lekarovi povie, ze sa ku nemu nesprava spravne tak sa mozno spamäta. Najhorsie je ze tu nikto neotvori usta, kazdy sa radsej podda a ticho zaplati. Kam chceme takto dospiet? To mam davat aj soferovi autobusu 200 skk do vacku zatoze ma vylozil na tej zastavke kde som chcela? To je ich praca do pekla!!!
Slovensko je po Rumunsku v sucasnosti krajina s najvacsou korupciou. To je oficialne
Nastastie sa to nehodi EU dalej(uz nepotrebuju privatizovat) tak prinutia Slovensku vladu to zlikvidovat.Vyrovnat na uroven ostatnych.
O Rumunsku sa ani nehovori.
To je len perlicka, aby ludia chapali, preco je v susednych krajinach inaksi pristup ku veci, menej korupcie.
Inac lekari sa chovaju ako nadludia aj v USA, az na to, ze to vedia lepsie maskovat. Maju kurzy, ako sa spravat ku pacientovi, aby im doveroval a myslel si, ze pre neho urobia vsetko, co je mozne.
Psychologia ako na zakaznika sa tu uci prakticky v kazdom odbore.
K tej korupcií: to je teda fakt... Ak nedonesieš niečo lekárovi tak ti určí diagnozu medzi dverami... Bohužial som sa o tom presvedčila na vlastnej koži.Ked som raz išla k jednému chirurgovi- ako sa povie s prázdnymi rukami sa ku mne správal dosť odmerane. Chcel sa ma čo najrýchlejšie zbaviť. Bolo na ňom vidieť že niečo odomňa očakával. Odvtedy lekárom radšej niečo vždy dám a viem že sa o mna postarajú. Jasne viem že to nie je správne podporujem korupciu ale čo človek neurobí pre svoje zdravie?
kuku,
pozri sa na temu ''PRAVDA O RAKOVINE-VITAMIN B17''.
tam jasne davame najavo ze HLAVNOV PRICINOV zdravotnictva na SK nie su ''nizke''platy lekarov ci co, a hlavnov pricinov je problem kotry sa vola korupcija.
ak by sme isli od A do Z a spet, tak na 100% by sme nasli VELICE malo ludi kotrych prijali na studium mediciny len na zaklade svojich SCHOPNOSTI A MORALNYCH VLASNOSTI.
ZDRAVIE je predovsetkym BIZNIS=OBCHOD,
a aj preto ten dotycny sa zachoval ako sa zachoval.
skus si najst ineho lekara a najlepsie by bolo zenu-lekarku. hoci aj v Cechach ci kde.
vela sil v boji s NEMORALNYM SA CHOVANIM ''tiezlekarov''.
Ja dufam, ze som na podobnu situaciu natrafila tiez naposledy. Nie, necitila som sa urazene, ten doktor ma totiz viac ponizil ako urazil a to z toho dovodu, ze sa ku mne spraval ako k niecomu neludskemu. Necitila som sa ako pacient, ktoremu sa snazi lekar pomoct. Spraval sa ako keby bol nieco viac, uplne ma ohromoval s jeho uzastne otvorenou drzostou. Rozpraval sa so mnou ako s niekym kto nema ani skoncenu zakladnu skolu...
V jednom konkretnom sukromnom zdravotnom stredisku som uz raz na gynekologii bola a bola som velmi spokojna. Uz len pristup voci pacientom je iny - kazdy sa moze objednat, lekar sa mi pozdravil a mal cas si vypocut co ma trapi.."Nadstandartne sluzby" ako sa u nas zvykne hovorit, i ked vo väcsine Europy velmi standartne.
Aj tak nechapem uvazovanie nasich lekarov: Co by ich to stalo keby si kazdy kupil denny kalendar a na kazdych 15 min si objednal pacienta?? Lekari by mali mensi stres, lebo by nemali pred dverami 20 nervoznych pacientov, pacienti by boli spokojnejsi, lebo by nemuseli cakat... Oni namiesto toho, tento system este viac zabijaju ako podporuju tym, ze pacient ktory sa objedna musi zaplatit a nemusi cakat. To je fer??
no ja osobne takéto skúsenosti nemám. Ja som si našla dobrú gynekologičku, s ktorou som nad mieru spokojná. Ale keby to spravil nejaký lekár mne tak by to bolo prvý a posledný krát. A kde máš zaručené že v súkromnom zdravotnom stredisku nenatrafíš na nejakého podobného doktora? A prečo si sa cítila ponížene? By som pochopila keby skôr urazene...