Som nešťastná

celebrita facebooková

Normálne si kúp pohánkovú múku v bio obchode a upeč si z nej koláč. Hrnčekový. Ja to tak robím. Múka, voda, zemiakový škrob, sóda bikarbóna, olej, cukor a niekedy pridám ríbezle, niekedy maliny. Niekedy dám namiesto zemiakového škrobu z vajca žĺtok. Bielok nezjem. Kakao kvôli farbe netreba, lebo pohánková múka je po upečení tak tmavá, že si každý myslí, že je v tom kakao. Pre vôňu si ho tam môžeš dať. Vymastiť a vymúčiť plech, upiecť a je to. Iné múky bez lepku sa nehodia veľmi na pečenie, ale skôr na varenie. Na zápražky, na mäso na šťave, na palacinky. Palacinky robím tak, že niektorú z bezepkových múk zmiešam s vodou a so zemiakovým škrobom (vaječným žĺtkom), štipku soli a na rozpálený olej dávam ale len maličké kolieska, také štyri, päť na jednu panvicu. Ináč by nedržali pokope a rozpadli by sa. Namiesto marmelády ríbezle. Kakao a cukor k tomu. Na bezlepkovú stravu si treba zvyknúť, najlepšie variť a piecť si sama.
...ja keby som sa mala rozhodnúť, či zjem bezlepkovú žemľu z bio obchodu, alebo klasickú bledú pšeničnú z potravín, volím druhú možnosť. Však lebo tie trvanlivé zabalené v sáčku obsahujú toľko konzervačných látok a zahusťovadiel, že mi je z nich na grc, vždy mi je z toho zle. Od toho niečo pšeničné, ale čerstvé je omnoho lepšie znesiteľné. Preto keď chcem niečo bezlepkové, upečiem si sama.
...Kvôli láske sa netráp, čo má prísť, to príde. Normálne chodievaj von, spoznávaj ľudí, navštevuj rôzne miesta, nájdi si nové hobby a niekto sa už nájde. Teraz v lete sa konajú festivaly pod holým nebom, tam sa tiež dá spoznať. Môžeš skúsiť aj jazykové kurzy, ale aj niečo celkom iné: potápačský kurz, tenis, golf, squash, fitko:::chlapi nech sa pracú na aerobic a ženy na stroje: na činky a všetko možné na posilnenie rúk :), keď túžia po láske a chcú niekoho spoznať :)

ach jaj

Prežili ste aj vy niečo takéto? Ešte mi samozrejme hovoria, že oni nikdy nechcu nikomu zle urobiť chacha cha.

pytu

Suhlasim s tym ze priatela si vies najst v pohode. A k tym potravinam, ak ti lekari povedali ze mozes jest muku tak nevidim problem preco by si nemohla. Z akeho dovodu ti to rodica nedovolia ak ti to vyslovene lekar povolil? Skus sa porozpravat s rodicmi. Nechcem nejak sudit alebo co, ale myslim si ze tvoji rodicia podla vsetkeho nemaju titul z mediciny takze skor by som sa priklonil k nazoru lekara ;)

ach jaj

Noo ale s tou dietou je to troska zlozitejsie ako sa zda... Mne zisitili ze to nemam az take zle no ale predsa je lepsie sa tak stravovat... Proste boli sme s nasimi na magnet rezon a tam povedali ze by som mohla jest aj muku a nasi mi povedali ze ju nemam jest ze mam pokracovat v diete, proste toto mi robi strasne problemy