Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Mám 24 a som v prdeli

Príspevok v téme: Mám 24 a som v prdeli
global

Dobrý deň chcem sa ospravedlniť za názov, ale nič výstižnejšie ma nenapadlo. Som študent od septembra idem na inžinierske štúdium v odbore telekomunikáčné a radionavigačné systémy na elektro fakulte.

Môj ostatný život je oničom skúsim to aj vymenovať boh si zo mňa robí riadnu srandu ak teda existuje:
1) Narodil som sa o 5 týždňov skôr neskôr až v 1 roku som sa dokázal prevrátiť sám čo iné deti už aj chodia
2) Zistili mi LMD (ľahkú mozgovú disfunkciu)
3) Problém s komunikáciou už v škôlke bol som "čudné" dieťa problémy s jemnou motorikou naučiť sa bicyklovať, alebo zašnurovať si šnúrky to bolo otázka dni alebo týžňov (bicyklovanie)
4) Základka problém s učením diagnostikované ADHD + tikové prejavy pričom podľa IQ testov som bol mierne nadpriemerný. Podľa detského psychológa s takým niečim sa on nestretol kým nediagnostikoval mňa
5) Kedže ma mali na ZŠ za čudáka bol som doma a radšej som pracoval s PC denno denne po škole 8-10 hodín denne úplne som sa o tom presvedčil keď ma ako druháka na ZŠ priškrtil jeden siedmak lebo som bol vraj čudák odvtedy som už ani von nechodil ešte pár dni potom som mal na krku červené znaky od tohto neprijemného incidentu .
6) Na strednej škole som dostal potrebu sa začleniť do nejakej skupinky jednoducho som chcel kamošov. Problém bol to, že som nedokázal sa pričleniť. Kamošov som si našiel až v 2 ročníku s mojej triedy aj keď sa bránili nakoniec sa mi podarilo presvedčiť ich, že až taký zly niesom ale koľko krát ma odohnali.
7) Už aj na strednej sa našli spolužiaci čo mi robili zle skrývali mi veci, hovorili, že som gay lebo som nemal frajerku, na praxi mi švihali káblami po chrbte, spolužiak po mne hodil kondenzátor ktorý ma na oboch koncoch drotiky na prispajkovanie trafil mi pod oko trocha vyššie a žiadne nemám, 2 spolužiaci ma pritlačili lavicou k muru pričom som tlačil proti nim lavica sa prevrhla a privalila mi prsty na ruke 2 týždne som nosil dlahu a tak podobne.
8) Výška na základe toho aký som čudný mi robili jeden celý rok zle liali vodu do postele keď som spal, budili ma v noci (trieskali na dvere), nerozprávali sa so mnou, boxovali si do mňa, že vraj som bol lepší ako vrece iniciátorom bola jedna osoba. Keď mi začali hroziť s tým, že na mňa zavolajú polišov, že vraj ruším nočný kľud pričom to oni ma budili po nociach, a keď som povedal argumentovali, že možno, že to tak je ale ich je viac a teda uveria im som to povedal strýkovy a do večera toho dňa doslova si ma ten dotyčný iniciátor pridal na fb a odvtedy mi pomáha aj všetko a sme kamoši.
9) Hoci mám 24 nedokážem komunikovať s ľudmi neviem o čom sa mám s nimi baviť preto mám väčšinou len pripravené otázky, a keď ich vyčerpám vôbec netuším čo ďalej. Otázky mám rôzne pre skupinu ľudí ktorých som práve spoznal, pre kamošov. Problém je, že potom mi vravia, že sa pýtam stále to isté.
10) Neviem kedy vstúpiť do rozhovoru teda spravidla buď skáčem do reči, alebo čakám a potom sa všetci divia prečo sa k tomu vraciam po piatich minútach.
11) Mám 24 ale nemal som frajerku ani žiadny vzťah a chýba mi niečo také presne ako mi chybali kamoši v prváku na strednej.
12) Podľa dievčat čo boli priamejšie som čudný, nezaujímavý a otravný jedna aj povedal, že škaredý tá bola najpriamejšia ale nemslím žeby klamala.

Myslel som si, že keď sa budem učiť budem pre dievčatá zaujímavejší, ale zistil som, že ich integráli nezaujímajú rovnako ako ani telekomunikačné systémy počítače proste nič.

Ja si osobne ešte myslím nakoľko všetky moje problémy nemôžu súvisieť s ADHD, že mám možno ešte Asperferov syndróm čo je forma autizmu kedy človek ma naštastie rozumové schopnosti zachované, ale čo sa týka komunikácie je to všetko v prdeli.

Čo mám podľa vás robiť.

Messje

adr1a ahoj
Chlapec DMO na vozicku.Dalsi zdravi sa mu vysmieval,napodobnoval ho...jedneho dna matka toho na vozicku zobrala toho druheho na zmrzlinu a povedala mu pribeh o jej synovi.Chlapec sa rozplakal.Isiel s nou domov a videl pracu s tym chlapcom,aky je odkazany na druheho.Na dalsi den niekto zvoni.Mozem ist k vam?Sadol si a pozeral sa na neho.Dlho.Matka ho krmila.Mozem skusit aj ja?Potom isiel domov a ona vedela ze sa nevrati.
Chodi tam dodnes.Chodi s nim von.Ma uz frajerku.Je to 11 rokov asi odo dna kedy zazvonil na dvere.
Len som tym chcela povedat,ze nie vzdy musi ist zas len o zastrasenie.Staci vediet vysvetlit a porozumiet.
Prajem vam krasny vecer

celebrita facebooková

Nie v prdeli, keď máš ešte celý život pred sebou. Deti v puberte bývajú všelijaké a dva roky ti ešte chýbajú, aby si vhupol do pracovného života, do sveta dospelých. Na pracovisku sa už také veci pravdepodobne nebudú diať, lebo budeš mať kolegov starších, čo živia rodiny, majú decká na krku a tí už budú mať svoje starosti. No iné starosti ako šikanovať kolegu :) Aj sa budú slušne chovať. To len medzi študentami je to také všelijaké. Horšie už nebude, už bude len lepšie, tak hlavu hore a mysli na budúcnosť.

Lill

Ahoj global :) je úplne prirodzené že po tom všetko čo si prežil ako píšeš máš problém komunikovať, nájsť si kamarátov, nemáš priatelku atd. - pretože ked ťa šikovanovali, prestal si si veriť Je naozaj ťažké sa s takými vecami vyrovnať - sama som si v istej časti života niečím podobným prešla. Prečo ale neskúsiš vyhľadať nejakú pomoc ako napr. psychológ? Pomohlo by ti to vrovnať sa s tým a zlepšiť komunikáciu. A je úplne normálne, že sa necítiš v pohode pretože ti chýbajú kamaráti a cítiš sa sám. Ale ver tomu, že toto nie je neriešiteľný problém :) Priatelov si určite nájdeš :)
Píšeš, že študuješ inžinierske štúdium telekomunikácie a radionavigačné systémy - musíš byť múdry a rovnako vieš rozanalyzovať veci. Si určite silný - zvládol si naozaj ťažké veci.

adr1a.

A este k tomu pisaniu. Skus nechat tu ci inde cez iny portal soc.web na seba mail a mozno si zacnes s niekym pisat, mozno spoznas aj tu-ci inde novych ludi ai

adr1a.

Ahoj global.
Toho chalana z intraku skoly ci z kadial bol neries ( toho z FB). Tvoj stryko ho zrejme zastrasil, alebo nieco nanho ma. Proste bol donuteny prestat robit ti zle, ublizovat ti. Tam priatelstvo nehladaj. On sa len boji silnejsieho - tvojho stryka. Preto mas od neho teraz klud. Tam priatelstvo nenajdes.

Global. Messje si v pohode odpovedal, odpisal. Komunikujes v pisomnom prejave ok. Ja som sa aj zasmiala na tom tvojom 9 bode) Tak ked to nejde takto nazivo (ze ked vycerpas svoj repertual otazok), skus s niekym komunikovat pisomne. To ti ide fajn. Naozaj. Najdi si niekoho na mailovanie smskovanie. Casom sa s tym clovekom mozes mozno aj osobne stretnut. Skus to cez postupne pomale kroky. Pisomny prejav ti ide.

Dievcata nateraz neries. Ak to tak ma byt, raz aj toto bude. Nie vsetky letia na krasu. Dostuduj, zacni robit, alebo podnikat. To ti otvori aj ine moznosti, uplatnenie uspokojenie naplnenie. Budes samostatny nezavisly. Potom pozor na "zlatokopky"))

Zatial sa venuj sebe. Chodievaj von, rob to co ta bavi. Ak mas moznost maj domace zviera a venuj sa jemu. Pes ai. A s tym spojene vencenie, pobyt vonku, spoznas inych psickarov, budete sa bavit o psoch ai. Pripadne vypomahaj v utulku zvierat, alebo si najdi brigadu teraz cez leto - zarobis si, mozno spoznas dakych novych kamosov novych ludi.
Alebo pod na nejaky kurz, ci do nejakeho klubu ai (turistika fotografovanie charita soc.sfera, stari ludia ci deti ai).
Skus sa mozno orientovat na starsich ludi od teba. Mladsi su mozno povrchnejsi ai, starsi nebudu riesit blbosti, ci ta hodnotit cez krasu ai ale aky si clovek.
Aspon takto narychlo co ma teraz napadlo))

Messje

www.zpmpvsr.sk
Je uz sice po termine ale skusit to mozes.S tym chalanom budete zacinat od nuly...budete si mozno pomahat.Aj v tom je plus ze idete spolu.Na zaciatku cohokolvek je dobre niekoho poznat.
A stryko...super chlap.Je jedno co povedal,ale zabralo to :-)

global

No hej sme za dobre a bude môj spolužiak aj na inžinierskom stupni ten daný človek, ale už je to v pohode neviem čo strýko urobil každopádne odvtedy mám pokoj. Ani neviem či tie rady pomôžu je to také všeliaké ale ďakujem aj tak.

Messje

Ahoj Global
Vies,v skolach to tak byva,ze sa najde jeden,ktory je vodca a ovce ho nasleduju,aby boli zaujimavejsi.Potom je niekto,ktory je utlacany,ponizovany,je mu ublizovane fyzicky,psychicky.
Vodcovia väčšinou skoncia ako asociali,ktori v zivote nic nedokazu.Alebo sa po skole zamestnaju a tam budu mat nad sebou tych,ktori ich budu riadit,budu musiet posluchat.To ty ale uz neuvidis.A nikdy nevies...vystudujes,budes nieco vediet,dokazes nieco,mozno raz ta jeden z nic bude potrebovat prave kvoli tvojim vedomostiam.Ludia ktori maju problemi ako ty,sa zvacsa zameraju na knizky,studuju,lebo im nic ine neostava.Ja ti neporadim co mas robit,lebo tvoju povahu nezmenim.To si proste ty.Pises ale,ze s tym chlapcom co si ta pridal na fb ste uz za dobre.Neda sa s nim nieco podniknut niekedy?Nemas v okoli nejake miesto kam by si sa prihlasil a venoval cas tam?Rady typu chod cvicit su blud ak ti to tu biekto poradi.Ale ...nemas bicykel?V kazdom meste su moznosti chodit bicyklovat,skauti,do hor chodit.Tam su vacsinou ludia,ktori neriešia ako kto vyzera.Tam su si vsetci rovni,su priateľskí. Alebo si najst nejaku brigadu v tom co vies.Toto mozno od septembra skončí. Novi ludia,studenti.Nedavno tu jeden prispievatel Filip dal velmi dobru radu v jednej teme.Pomahat handicapovanym detom.Skus si zistit ci nieco v okoli nemas.