Gangliom,vybrat alebo nie?Tlaci na nerv a sposobuje bolesti ale vraj sa vytvori po vybrati opat. Vie niekto poradit?
Gangliom
Mám ten istý problém o akom sa tu píše. Mám to približne 8 mesiacov. Pred tromi mesiacmi som si to dal opakovane mesiac po sebe vytiahnuť.Tretí krát som už nešiel, nie preto že som sa toho ťahania bál boli to bezbolestné, ale lekár ma informoval o tom ak sa to ešte vráti, pôjde to na operačný zákrok.A to mi moc nevyhovuje z dôvodu vypadnutia z práce na neviem aký čas.No stále sa to vrátilo,respektíve ani to celkom nevytiahol lebo po prvom raze to tam na tretí deň bolo znova a po druhom raze za týždeň.Teraz to mám vo veľkosti cca gaštan. Mám to pod kolenom v ohybe zozadu.Nebolí ma to zbadal som to len náhodou. Môžem bez problémov chodiť pobehovať. Čo som ešte spozoroval to je že ma bolia achilovky pri chôdzi dole schodmi a niekedy aj normálne.Myslel som si, že to môže byť z nie akého zápalu a následne vytvorenie toho Ganglioma. Vyskúšal som všeličo, no možno že som to nevydržal dlhšie ako 2týždne a skúšal som niečo iné. A wobenzin som spapkal v dostatočnej dávke a nič. Skúsim ešte tú vietnamskú masť a uvidím. Ak má niekto s tým dobrú skúsenosť tak prosím napíšte. Ďakujem
na obveselenie, gangliomy na kolene v USA(vytvoria sa casto po naraze alebo pretazeni) sa nazyvali biblicke. Totiz ich lekati v minulom storoci "liecili" tak, ze prastili po nich tazkou bibliou, cim sa ich obsah rozletel po okolitom tkanive do vacsej oblasti a postupne telom odstranil.
Nie ze by ste si mysleli, ze takuto radikalnu masiarsku metodu odporucam, to je len "pikoska" ako to dnes nazyvate, z minulosti.
Ahoj RNG.Diki za odpoved.aj som trochu pokojnejsi.ak sa da mozes mi to nejako vysvetlit,ze ako sa to da enzymaticky odstranit.a fakt to takto funguje?to by bolo super,keby mi to preslo.fakt,lebo v mojom pripade je to uz aj o psychike,proste velmi me to trapi a tak...je to fakt velmi neprijemne,ked to boli tak....no hruza....a ty mas s asi tiez vlastne skusenosti,predpokladam.ci nie?niekto tu pisal aj o tej vietnamskej masti.tiez to vraj pomaha?poviem pravdu,ze ja som uz ochotny vyskusat vsetko,len nech mi nieco pomoze...tak vopred diki...
lukas 1, gangliomy podla literatury nie su nebezpecne, nevytvaraju sa z nich rakoviny.Su len extremne neprijemne
ale daju sa enzymaticky odstranit, podobne ako aj ine "smetne kose tela"
Ahoj.Ja mam gangliom na kolene(na bocnej strane).je to dost velke,aj to dost boli,ale zase nie stale.ale je to velmi velmi neprijemne.mam to uz asi rok a pol.ale az teraz v januari mi doktor konecne odtial nieco vytiahol a povedal ze je to ten gangliom naisto.vytiahol mi odtial taku zelatinu.aspon on to tak nazval.povedal mi ze ten gangliom nieje nieco vazne a ze ked tak sa to da odstranit operacne.pytal som sa ci to potom uz nebude robit problemy a on ze hej.tak neviem teraz.chcem sa preto spytat niekoho kto to absolvoval,ze ako to asi prebieha,ci je narocny zakrok,ako dlho potom budem mimo a tak...tiez by som rad dozvedel nieco viac o tom jode a enzymoch,lebo teraz som si to precital a doteraz som o tom este nepocul.ani doktor sa neunuval mi to povedat.ja by som to chcel vyskusat ci mi to pomoze,lebo som uz z toho gangliomu normalne zufaly.a je vlastne ten ganliom nebezpecny,alebo moze vyvolat este nieco horsie?tak dakujem skoru odpoved.este pridam svoj mail,keby nahodou:lukaspavlak@atlas.sk.....tak diki...
Ahojte.Pred tyzdnom som si dala na chirurgii vybrat gulicku na lavom zapasti-gangliom,niejak velmi mi neprekazala az na obmadz.pohyb zapastia a podiel mal aj esteticky dovod..Tata "banalna"operacia sa v minulosti robila v celkovej anestezii,t.c. v lokalnej , aj ked je to neskutocne bolestivy vykon..Ked Vam budu ten "rosol" iba stale dookola punktovat - k nicomu to vsak vacsinou nevedie..aj po operacii je riziko , ze sa vytvory zas..preto ked nieco take na sebe spozorujete-necakajte ako ja 4 roky..predidete tak neskutocnej bolesti , ktora sa neda snad ani opisat..
úprimne povedane, nepamatam, cima to bolelo len tak..urcite vsak pamatam tu neskutocnu bolest, ak som sa nahodou buchla, alebo mi niekto stisol zapastie. mala som ciastocne obmedzeny pohyb a na telocviku mi to vadilo velmi..velejbal neprichadzal do uvahy.
mojej mamke gangliom len "vytiahli" pomocou hrubsej ihly a striekacky, lebo mal tekutu konzistenciu.
charlotte.. mala si zrastene ku kosti? ja mam tiez. som ho zbadala cca pred tyzdnom. doktor povedal ze sa to nemusi odstranovat.teba to bolelo? myslim ci si citila gangliom bez toho aby si sa ho dotkla..
gangliom na lavom zapasti som si dala vybrat po dvoch rokoch od jeho vzniku...cakala som zbytocne dlho, lebo stvrdol a vraj bol uz prichyteny ku kosti..vyberali ho pri lokalnom umrtveni...viac krat sa uz neobjavil, ale aj po 25 rokoch je miesto operacie citlive a koza na palci akoby strpnuta