Ahojte. Ocakavam mozno radu alebo vasu skusenost. Pred cca dvomi tyzdnami som mala s priatelom styk ale s tym ze beriem antikoncepciu a uz tri dni ma bolia prsia a dnes mam krvacanie ale je nevyrazne. Podotykam prsia ma zacali boliet ked som uzivala este antikoncepciu a pocula som ze vela zien otehotnelo uz aj pocas uzivania antikoncepcie. Vcera som bola u doktora ale nevedel nic potvrdit a test bol negativny ale ja som z toho zmatena lebo najskor som bola v tom ci to nemozu byt aj hormony ale prsia ma bolia stale a vcera som uzila antikoncepcnu tabletku. Uz ste sa s tymto stretli? Poradte ak mozte lebo ja neviem ci som alebo nie. Mam nadalej brat antikoncepciu alebo cakat co bude dalej. Kazda rada mi pomoze. Vdaka.
som alebo niesom tehotna
a co si nevedela najst pribalovy letak?
Takze toto je príbalový leták:
www.adcc.sk
Odtiaľ ti vyberám:
Krvácanie medzi menštruáciami
Počas niekoľkých prvých mesiacov užívania Leverette môžete mať neočakávané krvácanie (krvácanie mimo intervalu bez užívania tabliet, kedy tablety neužívate). Ak sa takéto krvácanie objavuje dlhšie ako niekoľko mesiacov alebo ak začne po niekoľkých mesiacoch, opýtajte sa svojho lekára, ktorý zistí, čo nie je v poriadku.
A este:
Tehotenstvo
Ak ste tehotná, neužívajte Leverette. Ak otehotniete počas užívania Leverette, prestaňte užívať tablety a okamžite kontaktujte svojho lekára. Ak chcete otehotnieť, môžete prestať užívať tablety kedykoľvek (pozri tiež "Ak prestanete užívať Leverette ").
Takze kľud.
Ta HAK sa vola leverette.
Tak to ta poprosím odfot ten príbalový leták a vlož sem fotku nech vidím ako tam je napísane ze mas v prípade tehotnosti okamžite prestať užívať tabletky (toto tam určite je), inak je prítomne riziko potratu (toto chcem vidiet). Alebo napis co berieš ja si ten leták s radosťou vyhľadalm na internete.
Ano kľudne mozes mat spinenie v strede cyklu a ano aj po 4 mesiacoch. Ak sa jedna o krvácanie pripadne mas iné ťažkosti patríš do ordinácie lekára. Naozaj nemyslím, ze by si mihla byt tehotná.
Mas to z HAK, nesadla ti. Ak uz to musis brat, tak aspon vymen znacku.
Emily opat: antikoncepciu beriem 4 mesiace. A keby som aj bola tehotna musim tieto tabletky hned prestat uzivat inak hrozi riziko potratu je to aj v letaku uvedene. Tabletky uzivam tak ako mam a predtym sa mi menstruacia dostavila az po 7 dnovej pauze nikdy nie ked beriem antikoncepcne tabletky. A zvlastne zeby to bolo hormonalneho charakteru kedze predtym som nic taketo nemala. Preco by az po 4 mesiacoch by to malo byt hormonalneho charakteru to by sa malo objavit skor. Alebo je to indiviadualne? Ktovie. Pockam co bude najblizsie dni.
Pokial si nevracala alebo nemala hnačku krátko potom ako si zjedla tabletku tak nevidím dôvod preco by si mala vobec uvažovať o tehotenstve. Krvácanie, ci bolesť pŕs bude skôr hormonalneho charakteru. Nepíšeš ako dlho ten druh antikoncepcie berieš (niekoľko mesiacov nie trvať kým si telo zvykne), nie je z tvojho príspevku jasne ci sa krvácanie dostavilo v týždennej pauze ktorá sa robi pri dobratí balenia. Tehotenský test sa ma robiť az po vynechaní menštruácie.
Nevidím dôvod aby si nepokračovala v užívaní, ak by si aj bola tehotná, dieťaťu to neublíži. Každopádne tvoje otázky by si mal zodpovedať tvoj gynekológ.
Bugino: uz som pisala ze som uz raz bola tehotna a tiez mi test ukazal len jednu palicku. Ani doktor vtedy nevedel nic potvrdit a potom z hcg mi zistil ze som vo 4tt. Takze ani testy niesu moc spolahlive hlavne ak sa jedna o ranne tehotenstvo a vtedy nieje taka hladina hcg ako vo vyssej faze tehotenstva cize test taku malu hladinu hcg nedokaze zachytit. Sam mi to povedal aj doktor.
ked test vysiel negativny tak by si nemala byt to viem aj ja :D
Joleen: uz som raz tehotna bola a tiez mi vtedy ukazal test negativny a doktor tiez najskor nevedel nic zistit az z odobratia hcg mi potom povedal vysledok. Pribalovy letak o tychto tabletkach mam nastudovany a niesu tam pisane ziadne hormonalne vykyvy u zien preto hovorim ze som zmatena nakolko tieto tabletky znasam dobre.