Dobry den, je mi 18 ale vodicak mat nebudem, prosim nerieste preco. Chcem sa len spytat, ci ma to bude nejak obmedzovat napr ked si budem hladat pracu a zistia ze vodicak nemam.
Zivot bez vodicaku
Radšej byť farboslepý chlap, ako halucináciami trpiaci vôl.
Nebude ťa to obmedzovať, pokiaľ nebudeš chcieť robiť taxikára, kamionistu, roznášača pečiva, šoféra autobusu, a podobne. Vôbec to nerieš, veď vodičák na väčšinu zamestnaní aj tak nie je potrebný. Pokiaľ by si hľadal prácu v zahraničí, čo by bolo asi najlepšie riešenie, tak bez vodičáku by to bolo ideálne v niektorom z väčších miest, najlepšie v hlavnom. Je jedno, či Londýn, Vieden alebo Rím. Podľa jazyka. Tak určite nie podnájom na dedine a dochádzanie za prácou predavača niekam na benzínku na diaľnicu. Ale len prácu predavača niekde v centre veľkého mesta a dochádzanie metrom hoci z okraja mesta. Toľko k vodičáku a netráp sa, farboslepých chlapov je na svete dosť a vystačia si aj bez vodičáka. Hlavu hore a maj sa rád taký, aký si.
different to strasne zalezi od pozicie na ktorej budes pracovat keby je to nejaka manazerska pozicia alebo co tak tam je to vyzadovane ale pokial budes niekde za pasom alebo v banke alebo v kancli tam im to moze byt sum a fuk ,
Celý život vás to bude brzdiť. Ja som si VP spravila z nutnosti ako vyše 40 ročná, lebo jednoducho bez neho sa už dnes nepohnete. Takmer v každom zamestnaní sa vyžaduje VP a to už aj na takých miestach, kde by sa vám ani nesnívalo. Okrem toho mnohé miesta majú chabé spojenia (autobusy, vlaky), takže bez auta a VP ste odstavení. To je len zopár prípadov, ale život ich prináša omnoho viac.
Bude. Dnes sa to vo vela zamestnaniach povazuje za automatiku, ze budes soferovat firemne auto. Ak nebudes mat vodicak, zuzis si tym vyber potencialnych zamestnani. Poznam aj ludi, ktori nemozu zo zdravotnych dovodov soferovat. Mali kvoli tomu stazenu poziciu pri hladani prace.