Ako sa vyrovnať so životným zlyhaním?

Príspevok v téme: Ako sa vyrovnať so životným zlyhaním?
Kristy85

Prosím pomôžte mi akko sa mám vyrovnať s dôležitým životným zlyhaním. Momentálne mám chuť sa zabiť. Ľudia mi to stále vyhadzujú na oči. Hovoria mi, že na nič nemám, sú naštvaní, lebo môj úspech závisel na ich pohode. Neviem, čo robiť, som úplne nešťastná a to už som všeličím prešla (maturita, štátnice), ale v najdôležitejšom úseku môjho života som padla na úplne dno a neviem sa z neho vyhrabať.

Mesačný vôl

ILily: ja som celoročný vôl.

Kýčera: nažrať mi už dali. Dobre ma kŕmia. Dostávam seno aj trávu. Len nesmie byť mokrá. Lebo z tej ma nadúva.

Kýčera

Tak to si aj váž!!! Ja málokedy a málokoho chválim. Ešte také otázočky, nažrať Ti už dnes dali? A dali Ti dosť? A čo Ti dali? Seno alebo už čerstvú trávu?

adr1a.

Kristy. V prvom rade to chce klud, vychladnut, dat odstup od emocii a s chladnou hlavou, rozumom, IQ a zdravym sedliackym rozumom sa triezvo pozriet na podstatu, problem a jeho riesenie.

Po dalsie. Neprecenuj podstatu a vyznam svojho "problemu" ci zlyhania. Netvar sa ze od teba zavisi fungovanie zemegule sveta ci vesmiru, ze si Obama Putin ci Merkelova v jednom, ze si hlavny velitel ozbrojenych sil, alebo ze od teba zavisi vyriesenie svetovej hosp/fin/uteceneckej ai krizy.

Od utleho detstva sa kazdy jeden clovek stretava so zlyhaniami vacsimi ci mensimi, ze nieco nevyslo nepodarilo sa podla nasich predstav ocakavani zamerov a predsavzati. A este sa s tym aj stretneme kym pomrieme). Ty ja on ona my.
Aby si sa tomu do buducnosti vyhla, zbytocne sa neprecenuj no ani nepodcenuj.
Poznam vela mudrych hlav kapacit priam geniov a su to neraz v beznom zivote tak skromni pokorni jednoduchi ludia, mozno keby si ich vonku stretla tak nechapes, nikdy by si to do nich nepovedala kym-cim su (len naozaj mudry clovek vie kolko vela toho este nevie), su skromni triezvi napriek tomu co vsetko uz dokazali dosiahli a zas poznam vela ludi doslova hlupych zlych vymletych arogantnych blbych s IQ EQ nadnesene - "pod akoukolvek meratelmou hodnotou ci normou", co sa tvaria ako majstri sveta a pritom su to uplne ludske trosky atrapy "odpad".

Spominala si kolegov ako na teba zazeraju. Takze predpokladam, ze od teba zavisel daky vyznamny projekt zakazka ai? Kto ti pridelil zadelil ulohu? (zrejme nadriadeny ci majitel-no ten to robi, ze zhodnotil tvoje a inych ostatnych adeptov vase moznosti schopnosti potencial). Nebola to nahodou timova praca?? Ze to zaviselo od viacerych a nielen od teba samej? Ak nieco nevyjde vzdy to treba zanalyzovat v dosledku coho doslo k neuspechu nezdaru zlyhaniu - spravila si to? Mozno si len nezdravo kriticky pripisujes vacsi podiel viny nez na tom skutocne mas.
Lebo aj cudzie faktory mozu mat s tym neraz suvis.
Zrejme neslo o tvoje sukromne zlyhanie lebo tam by potom s tym kolegovia nemali co robit, co zazerat a co ich vobec do toho. Takze tvoj sukromny zivot to zrejme nebol. Preto to aj vylucujem. A ak nebodaj ano, to sa riesi zas inak.

Pozri. Do tvojho zivota vstupi este vela pruserov nezdarov neuspechov problemov. No zaroven aj vela uspechov zdarov stastia spokojnosti naplnenia z niecoho ci niekoho. Ale musis sa to naucit zvladat. Inak ta kazdy dalsi problem neuspech polozi zlomi znici. A je jedno ci pojde o pracu vztahy rodinu deti partnera vzdelavanie zakazky zdravie ai.
Musis byt silna. Nie kvoli inym. No hlavne kvoli samej sebe. Cvic sa, uc sa, skusaj (v ramci svojich moznosti schopnosti zhodnotenia sil-na co mas/ci uz nemas a posuvaj pomaly svoje hranice stale viac a dalej). No neuspech ta nesmie zlomit. Ak to nejde dverami tak to skus oknom ci kominom ai) Bud vsak kreativitna mudra nepoddajna nezlomna)

Kýčera

Mesačný vôl, už si bol u toho veterinára? A čo správa, potvrdil Ti Tvoju diagnózu?

Možno len tak nechtiac,
zahľadel sa nám vôl na mesiac
a teraz si nahovára,
že sa s princom zbratá.

Ešte neodbila tá hodina,
aby sa stal vôl s princom rodina.
Ak by mala byť však komplet parta,
nech sa k tebe pridá i tá tvoja múza.