Ahojte, dnes dedka prepustili dedka po tretej slabej porazke a na konci ma tuto vetu: Zvažované zaradenie pacienta do štúdie PERFORM. VIe mi to niekto vysvetliť?
štúdie PERFORM- čo to je??ethel, RNG, panika..poradte
(ivka, mrzi ma-ale v tejto oblasti sa vobec nevyznam)
Ivanka,to chceš preložiť celé alebo len "polopatisticky"Lieky-agapurin na cievy,Prestarium na srdiečko(tlak),corvitol-na srdiečko,Afonilum-na dýchanie,digoxin-na srdiečko,milurit-na odburavanie kyseliny močovej,furon-na močenie.
RNG: prepíšem ti celý záver prepúšťacej správy a prosím sa vyjadri sa zrozumiteľne, lebo ja tej správe veľmi nerozumiem a obvoďák je na figu..
DG.ZAVER: I63.5 Minor stroke v PMH
Opakovaná ischemická CMP v LMH a v oblasti ľavej mozočkovej hemisféry
Arteriálna hypertenzia III.st.WHO
Chronická ICHS s AP a MLTR hemodyn.komp.NYHA III
Stav po pľ.edéme
Stav po flebotromóze PDK
hílová lymfadenopatia dľa dok.
CHOBPCH
PRIEBEH: opakovaná hospitalizácia 80roč.pacienta v predchorobí stav po ischemickej CMP v ľavej mozočkovej hemisfére, chornická ICHS s AP , BLTR, hemodynam NYHA III, stav po pľúcnom edéme, arteriálne hypertenzia III št WHO , stav po flembotromboze PDK, hílová lymphadenopathia, chornická obštrukčná bronchitída.Aktuálne privezený RZP cca pol hodiny od vývoja slabosti ľavých končatín akcentovane LDK, mierne cefaley, bez vegetatívnej symptomatiky, bez úrazovej anamnézy. V obj neurol nález je prítomný sy lézie CMN I.dx stredne ťažkého st, hypertenzný stav, bez sy ICH.Prijatý ako akútny stav. Vykonané CT vyšetrenie mozgu nové ložisko v oblasti PMH neodhaľuje, sú prítomné 2 malatické ložiska v oblasti LMH.Laboratorne pritomna mierna hyprecholesteolomia a pozitivita D-dimerov, co moze korelovat s tromb. procesom CMP. OP bez mestania papíl.V liecbe ordinovaná antiedemova, vazoaktivna parenteralna liecba, antiagragancia s efektom - redukciou zanikov na uroven pred aktualnou prihodou. Preventivne ordinovana aj ATB liecba. Pacient mobilny, subjektivne bez tazkosti, tlakovo stabilizovana afebrilny prepusteny do ambulantnej starostlivosti neurologa a obvodneho lekara. Zvazovane zaradenie pacienta do studie PERFORM.
OODPORUCANIA: agapurin, prestarium, corvitol, sorbinom, afonilum, digoxin, milurit, furon.
Tak to je vsetko, prosim poradte ale tak aby som tomu chapala...inak tie lieky bral uz aj predtym...
Co tam po vseliakych papieroch
Zily treba cistit od usadenin(lecitin, chelacia ovocnymi stavami, antioxidanty)
Pri poraneniach mozgu(porazka je typ poranenia) treba brat latky na regeneraciu(napr lecitin a rybacie oleje).
Na hustu krv, ktora vytvara zrazaniny treba brat enzymy(bromelain, nattokinaza ,streptokinaza) a tak predist zablokovaniu cievok v mozgu
najlepšie je ísť priamo za lekárom,ktorý mu to navrhol,povie ti detaily..obvoďák nebude vedieť.Tie papiere sú presne to,čo som ti napísala-SÚHLAS...doporučujem dôsledne prečítať aj nežiadúce účinky!!!!!
aha, no dnes dedkovi pred odchodom z nemocnice predlpzil lekar asi 6 papierov a dedko nevidel citat lebo nemal okuliare tak mu tie papiere vratil..no a teraz soom citala spravu tak je tam ta veta..vysvetli mi to aj obvodny lekar ze co to je?alebo kam sa mame obratit??
takže ide asi skôr o štúdiu srdcovo-cievnych ochorení.Podávajú sa určité lieky,medzi nimi aj placebo a pacient je sledovaný,monitorujú sa jeho vitálne funkcie,proste zapisuje sa všetko okolo toho pacienta.Pacient nemusí súhlasiť so štúdiou!!! Podpisuje pri tom papiere,že si je vedomý aj možných nepriaznivých účinkov liečiva.
malo by to byt nieco okolo rehabilitacie po mozgovych prihodach.
Ivanka...nepoznám tento druh štúdie..pravdepodobne ide o špecifickú štúdiu pre neurologické ochorenia...