Mám ťažké obdobie po rozchode a do toho iné problémy. Problém je že nemožem zaspať a stále mám hnusné myšlienky, úzkosť, búšenie srdca, tlaky na hrudi a podobne. Nedokážem tuho spať, dlho zaspávam, vnoci sa prebúzam, skoro vstávam, som unavený. Ktoré lieky na spanie sú najlepšie bez predpisu?
Spánok a lieky
tiez som mala take obdobie po rozchode, ziadne jedlo spanok... mamina mi kupila Neospan z lekarne, je fajn po nom som vedela zaspat a ako tak som sa vyspala
som rad ze so spankom vobec nemam problemy.. zacni aj sportovat viac a uvidis ako rychlo zaspis ked lahnes do postele
co? ved ja padnem kazdy vecer do postele ak zabita. Tomuto nerozumiem.
alebo skor mlieko s medom
radsej vyskusaj bylinkove caje ako nejake hnusne tabletky na spanie
V podstate keď som večer nevedela zaspať tak to bolo tým, že som bola rozrušená a pomohol mi aj Neurol ktorý ma ukľudnil. Tento liek je ale návykový, preto sa môže brať len občas, lepší je ten Mirzaten. Môžeš predtým vyskúšať tie bylinky z lekárne či ti to nepomôže, niekomu to možno pomôže, ale mne napr. to nepomohlo vôbec a to som ich vyskúšala viacero.
No bez receptu sú len doplnky vyrobené z byliniek a tie nie sú zrovna účinné. Skúšala som to, nepomohlo mi to nijak. Ale môžem ti odporučiť Mirzaten, je to antidepresívum 3. generácie, nie je návykové. Nemusíš ho brať každý deň, len vtedy, keď nevieš zaspať, dáš si večer jednu tabletku najlepšie už tak okolo ôsmej-deviatej večer. Ja po tomto lieku vždy dobre spím. Nie je dobré ho ale brať dlhodobo z toho dôvodu, že spôsobuje priberanie na hmotnosti. Ja som ho brala pár mesiacov, pribrala som 5 kilo, potom som ho vysadila a zistila som, že už dobre zaspím aj bez tohto lieku a pomaly zas chudnem.
Do sanvalu a jemu podobnych by som nesla, jednak su na jednej strane viazane na recept a na druhej dost navykove. Na tvojom mieste by som vyskusala bud uz tu spominany melatonin, (guajacuran ma upokojujuci a oblbujuci ucinok az pri podani 2tbl naraz- neberie sa ako typicke sedativum) alebo mozno by stacili len nejake caje samostatne alebo v kombinacii medovka valeriana, vlastne viac menej vsetky volnopredajne lieky na spanie a upokojenie su prirodne a robia sa v uz spominanych kombinaciach mata medovka valeriana chmel
skus guajacuran, ten by tial pomoct odstranit aj psychicke vypatie. alebo melatonin. podla mna je vzdy lepsie zacat s menej drastickymi metodami ako sa rovno dat na navykove lieky.
Sanval je vyborny.Len nato treba predpis.Ostatne bez predpisu nemaju ucinok.Daj si ho predpisat.Uzivaju sa uz ked si v posteli,lebo ucinkuju velmi rychlo.Nemal by si potom uz behat.Len su navykove,takze su ozaj len na dobu kym sa das do poriadku.