Dobry den uz dlhsie sledujem v mojom okolo mensiu dodavku v ktorej je 95% casu co okolo nej prejdem pes. Sama mam psa a najprv som nechapala preco steka na auto no potom vo vnutri zacal stekat nanho spat(podla toho, ze sa auto cele mikalo usudzujem, ze ide o vacsie plemeno). Vsimla som si to asi pred tyzdnom a to tam bol zatvorene cele noci, cez den uz neviem... (vonku bolo cez noc aj minus 10!) A dnes som.sa rozpravala so susedou ktora nanho v lete volala policiu pretoze ho tam tak isto nechaval takmer stale (cez den bolo v lete na slnku aj vyse 40 stupnov, pri zaparkovanom aute na priamom slnecnom ziareni si neviem predstavit ako bolo tomu psikovi!!) No policajti vraj nic nepravili peeto sa pytam- co by ste robili na mojom mieste? Toho psa nechcem nehat v tejto situacii ale jeho mqjitel je velmi arogantny clovek a ked sa ho suseda pytala preco ho tam nehava nech to nerobi jej iva odvrkol nech sa nestara...
je to tyranie?
este....mohla by si sa dohodnut s tou osobou, ze jej zavolas, ked tam to auto so psom bude. Ak ti to ona sama nenavrhne. Drzim palce, aby sa ti podarilo nieco dosiahnut, daj nam prosim vediet.
Samozrejme, ze je to tyranie! A v horucavach si to ani nechcem predstavit. Popis tento pripad na papier a daj podpisat nejakym svedkom. Cim viac svedkov, tym lepsie. Ja som to urobila v DE a pomohlo. Tiez to vsak nie je vzdy lahke ani tu, o jedneho psa som bojovala 3 mesiace, kym sa nieco podniklo, nakoniec bol pes majitelovi odobrany. Ale to som musela podpisat protokol na veterinarnej sprave, ze hovorim pravdu a ze susedia sa majitela boja a ze preto som na to vlastne sama. Samozrejme, ze som sa aj ja bala, ten debil bol moj priamy sused. Poprosila som ich, aby moje meno majitelovi neprezradili. Pravdaze to dodrzali, je to vlastne ich povinnost. Tu ma ochrana zvierat pravo vojst do bytu len pod dozorom policie. V tomto pripade mi zial ani OZ nepomohla:(
Ano, je vela vselijakych uchylakov, co tyraju zvierata ale najhorsie je, ak sa ho este aj ludia boja. Co potom to bezbranne zviera? Je mu vydane totalne na pospas. O to skor treba nieco podniknut.
Prave som dovolala s pani zo slobody zvierat (linka proti krutosti) a posunula mi e-mail na kolegynu priamo z Ba. Sama mi povedala, ze tu ide o tazko dokazovatelny pripad. Teraz jej idem poslat mail v ktorom mam uviest vsetko co som videla a kontakt na mna, ona sem potom pride a "presetri to". Bojim sa teraz ale, ze co ak tam zrovna to auto alebo pes v nom nebude? Budu si mysliet, ze z nich robim blaznov. Kazdopadne za pokus to stoji nie?
PS: Ak je ten chlap cvicitel, mozno v tej dodavke nie je stale ten isty pes, ale vela ludi takto mavne rukou, ze mozno to nie je take zle, a potom, ked sa stane nestastie, tak uz je kazdy mudry, ze on za to nemoze.
Normalne zavolaj mestsku policiu. Musia prist na kazdy podnet a presetrit ho a musi sa to zapisat. Cim viac podnetov bude, tym vacsia je sanca, ze s tym daco budu moct urobit.
Tomu psikovi chcem na 100% pomoct no doteraz som nemala ani potuchy ako. Ked som sa pytala rodicov mi povedali nech to neham tak ved aj dokazat, ze ten pes tam naozaj je tak dlho neviem. Co je ale tiez pravda. Mam na to ale svedkov. Neviete ako by to sloboda zvierat mohla riesit? Ked to auto najblizsie uvidim a ten chudak psik tam este stale bude tak to teda nahlasim mestkym policajtom.
Inak zabudla som doplnit informaciu o tom, ze ten majitel vraj sam pracuje ako cvicitel psov.
Ahoj, ked si si dala tu namahu, zavesit to sem, tak ti to neni lahostajne. Prosim ta, pomoz tomu psikovi. Volaj tu policiu, ten hajzel co toto robi, s tym musi prestat! Sice pravdepodobne dostane len pokutu, ale hlavne nech ten zivy tvor prestane trpiet :-(
Urcite medializovat! To je podla mna jedina cesta, ktora bude mat efekt.. a za zachranu toho psika by som skusila vsetko
Ahoj, podľa toho, čo píšeš, je to týranie zvierat. Na Slovensku je ale veľmi ťažké domôcť sa čohokoľvek. Obráť sa v prvom rade na mestskú políciu. Ak ich zavoláš, musia prísť. Zrejme povedia, že s tým nemôžu nič robiť, ale zavoláš ich znova a znova a znova, keď to uvidíš. Všetko sa musí zapisovať a keď je podnetov veľa, tak budú môcť aj oni s tým dačo urobiť, a prinajmenšom pri každom prešetrovaní osladia tomu majiteľovi život. Môžeš zavolať aj Slobodu zvierat, ale nie je to tak, ako vidíme v zahraničných dokumentoch, naši majú v skutočnosti minimálne právomoci a v podstate sú v takýchto prípadoch bezmocní. Prípadne by možno ešte pomohlo, keby si zavolala JOJku - oni z toho žijú, aj keď efekt je krátkodobý...
Myslis slobodu zvierat? Neviem co by s tym spravili ked policajti nic :(