tuzba po babetku

Príspevok v téme: tuzba po babetku
anjika

# Mam 33 rokov a zatial ziadne dieta. V poslednom case ma prepadla materinska tuzba po babatku, no zaroven mam obavy. Uz nie som najmladsia a chcem mat zdrave dieta. Tiez obcas v spravach som pocula, ze matka pri porode umrela. A kedze som jedinacik a nikto v mojom okoli male dieta nema, neviem, ci by som pri starostlivosti nieco nezbabrala. A co s nastupom do zamestnania po materskej dovolenke a ked bude dieta chore? Viem, ze mama mi pomoze, no aj tak mam obavy, hlavne kvoli veku / 33 rokov.

Daniela191

Ivka súhlasím s tebou.:))
Myslím si, že každé dieťa by malo byť nejako zamestnané, lebo keď to tak neni tak vymýšlajú len blbosti, a v mestách obzvlášť.

kalinka

Každý extrém je zlý. Aj prehnaná starostlivosť a bojazlivosť aj úplný nezáujem. Deťom treba dať voľno ale zároveň určiť aj pravidlá, ktoré treba dodržiavať. Je pravda, že tak ako sme vyrastali my už naše deti nemôžu. Svet je oveľa nebezpečnejší ako vtedy. Ale vodiť deti do 15 rokov všade na aute aby ani nevedeli kde je autobusová zastávka tiež nie je dobré. Takže milé nastávajúce mamičky doprajte svojim deťom všetko ale s mierou.

msaj

k tým perinkám:
máme doma štvortýždňové bábko, a v týchto úpekoch, keby mal byť zviazaný v perinke, skrátka je spotený od hlavy po päty a hneď má vyhádzané potníčky, takže volíme bez periny a len v bodyčku a na nôžky prehodená deka, jasné že to má čosi do seba tie perinky, ale skúste sa vy tak zababušiť v takomto horku, či sa budete dobre cítiť,
a k tej výchove, my sme tiež lietali celé dni kade-tade, a nemyslím, že by som bola nejaký vagabund, dnes je fakt , že to je úplne iné, vtedy sme mali pred všetkým rešpekt , to už naše (terajšie decká nepoznajú), a zasa je rozdiel, či vyrastajú v meste alebo na dedine, my bývame na dedine, a decká lietajú kade-tade občas mám aj strach,ale aspoň viem kde asi sú a čo tam približne robia, poznáme sa so susedovcami, ale v meste to je asi horšie

panika

casy uz nie su take, ako ked sme boli mali my..vsetko sa zmenilo..(az drasticky).
a k perinkam -mozno to bolo fajn, ale bez nej dietatko rychlejsie napreduje a nie vsetky deti mozu lezat na chrbate alebo na boku

ivka2

hanaaah ja som podobne vyrastala ako ty, lenze nebolo tolko motoriek, aut, a tam kde som chodila bolo to bezpecne..dnes uz to bezpecne nie je..a ako to hovoris, my sme sa hrali na ihrisku ale nevychovala nas ulica, ked som nieco vystrojila dostala som za ucho, dnes ked nieco deti vystroja tak sa rodicia usmeju ze ake maju decko vynaliezave, a asi pred tyzdnom dedo krical na toho svojeho 10rocneho lebo neviem co spravil a on na neho este silnejsim tonom zreval, ze TY BUD TICHO!tak keby som ja tak zrevala tak mama alebo oco mi da jednu a stena druhu...ide aj o vychovu, a nikto ti nemoze zarucit ze ked sa pustis decko hrat na ulicu ze sa nebude hrat s vagabundami a ze si nebude od nich brat priklad??lebo ten susedin chlapec bol do 3 rokov zlaty chlpcek, ale potom ho zaccali pustat na ulicu, kde sa hral aj s bratrancami a dnes je z neho to iste...vagabund! olamuju stromy, rozbijaju okna, lozia po strechach, minule roztrhali elekt.droty..mali stastie ze ich to nezabilo..takze take decko ja nechcem, ale samozrejme ze ho nechcem mat ani zatvorene ako v klietke..tak isto neuznavam ze rodicia nedavaju detom peniaze, potom deti nevedia s peniazmi vynalozit..nam dala mama na zakladke 10Sk bna tyzden, samozrejme ze to vtedy bolo daaavno a povedala ze je moja vec co s nimi spravim ale viac nedostanem, tak som sa ucila narabat s pemniazmi, potom na strednej uz to bolo samozrejme viac, ale nikdy som mneprisla za mamou daj mi este, lebo uz nemam, a teraz si studujem na vyske a sama si to platim lebo som sebestacna..a mam kamosov, aj moj priatel je taky ze ked dostal korunu tak hned minul a utekal za mamou aby mu dala zase peniaze..cize ide o vychovu, a decku sa musis venovat, porozpravat sa snim atd, atd:) uz sa prilis rozpisujem...pa

agina

Ja mam skoro 27 a tiez sa este necitim na babatko...zrejme tiez budem cakat do tej 30-tky, ale to by som uz aspon jedno chcela mat.

hanaaah

perinky bolo to najlepsie, co kedy vymysleli pre babatka..a nie ich uz ako mesacne, ci dvojmesacne tahat po rukach, ci nosit v autosedackach. ved to tak skodi ich chrbtici..to je take az harazdovanie s ich telickami. v dnesnej dobe sa akosi zdravie nenosi, moderne su ine veci..

hanaaah

myslela som aj na tu pn..som si asi predstavavala, co budes robit, ked sa to babo narodi, ked uz teraz si kvoli nemu doma. ale to uz sme uzavreli len som ti to chcela vysvetlit. ivka, ak dietatu stanovis presne pravidla a nidky z nich neustupis, to dieta pochopi, co smie a co nie. nemala by som ziaden problem pustit sa dieta hrat na ihrisko same. sama so tak vyrastla. ved vravis, ze si za staru klasiku a ako boli deti vychovavane kedysi? deti behali a hravali sa spolu na uliciach, stavali bunkre, hravali cecka.. a potom vecer dosli domov ufulane, ale znicene. pozreli sme si vecernicek, mamka sa s nami posalila, pomodlila a slo sa spat. presne takto som vyrastla a nemam pocit, ze je zo mna vagabunt. neviem, myslim, ze je rozdiel, ked rodicia vychovavaju deti a pustaju ich hravat sa na ulicu a ked nechaju vychovavat ulicu.

ivka2

hanaaah precitala som si vasu diskusiju o vychove deti a trochu ma to zarazilo???ty ak budes matka tak kludne pustis dieta na ulicu???tak ja by som sa bala ci ho nezrazi auto..ty nie?? prepac mam sestenicu ktora ma 2 deti, a je vidno ze sa im venuje uuuplne na 200% , ale z tych deti aspon nieco vyrastie, nie nejaky vagabundi...a zase co vidim u susedov tak je mi z toho zle...deti si behaju kam chcu, kedy chcu, s rodicmi papuluju, a ked som sa takeho maleho sopliaka 5 rocneho spytala ci uz sa tesi do skoly tak povedal nie, lebo tam bude dostavat 5ky..lebo aj jeho 10rocny bratranec ma same 5ky...ale to je tak ak rodicia nemaju na deti cas, resp. hoci ho aj maju detom sa nevenuju a z deti vyrastaju rozni typkovia...potom sa tu cudujem ze 14rocne deti su tehotne, ved preco nie ked v dnesnej dobe je IN sexovat v 14nastich a alkohol a cigarety je IN uz v 5rocniku na ZS...tak neviem hanaaah ty by si fakt chcela mat taketo deti??ja nie a suhlasim s danielkou, ak raz boli tie perinky vymyslene tak asi boli na to aby to dietatko malo pevne telo lebo jeho telicko je este krehke, a nie aby ludia este len mesacne babatko drzali na rukach..ja som fakt za staru klasiku, za venovanie sa detom, starostlivost o deti, mne mozu byt ta dnesna moderna ukradnuta ze deti vychovava ulica...ale to je iba moj nazor, nikoho neodsudzjem:) pekny den..

Najčítanejšie články