zaujimalo by ma, ci kupujete darceky na vianoce pre rodicov vasich poloviciek. ja som s priatelkou uz skoro 8 rokov, ale nikdy som nekupoval darceky pre nich. oni mne dali papuce, pyzamo alebo tak. ale zas na druhu stranu aj moja mama nieco pripravi pre priatelku. nedavno nadhodili len tak zo srandy asi, ze co im kupim na vianoce. ja neviem ci nieco mam kupovat alebo nie. takisto priatelka nekupuje mojej mame nic na vianoce. zas predsa nie su este svokrovci :)
Vianocny darcek pre priatelkinych rodicov
No ja som to tiez nikdy nemal vo zvyku. Moja mama da tiez priatelke, ked nato ma, nieco na vianoce, a podobne aj oni mne daju, ale ja im nedavam. este nie sme svoji a ani zasnubeni, tak neviem preco nieco davat. ako pohostime priatelku my, tak pohostia oni mna.
Ja som s priateľkou 4 roky, bežne k nim chodím a aj ona k nám, ale na Vianoce rodičom tiež nič nedáme.
Neviem, ale pre mňa je to extrém a bolo by mi aj trápne napr. ako tu aj Tomáš_L????
Je pravda, že cez rok ma pohostia, ale aj ju pohostíme u nás a nie sú to moji svokrovci. Už to preháňate tými darčekmi.
Tiež sme spolu pár rokov, ale rodičom na Vianoce nič nekupujeme. Na narodeniny a meniny vždy nejakú drobnosť (čokolády, fľaše), ale na Vianoce nie.
ako mne by bolo trapne nedat im nic, ked oni mne vzdy nieco kupia. takze ano, nieco im kupit urcite mas. uz len zo slusnosti. to, ze tvoja priateka tvojej mame nedava nic teraz neries, to je zase jej vizitka. vsak nejaky mensi darcek ta financne urcite nezruinuje. buducej svokre mozes kupit nejaku kozmetiku, v obchodnych domoch predavaju rozne balicky. pekne to vyzera a ak kupis nieco prakticke, urcite to vyuzije. napr. sprchovy gel, ten pouziva kazdy, takze tam nemas co pokazit. k nemu trebars mydlo. ja som tento rok o.i. kupila glycerinove mydla, ktore porozdavam rodine. pekne to vyzera, je to vonave a prakticke. takym darcekom urcite nic nepokazis. a bud. svokrovi mozes kupit napr. flasu, sadu cajov ak ich pije a pod.
Ries teraz jej rodicov ze oni tebe davali ci davaju na vianoce dar (neries teraz ze ake blbosti ti davaju alebo ze si to nepytas nechces ai). Uz len preto sa im patri nieco z tvojej strany dat. Ked zbada tvoj priklad partnerka, tiez zacne davat tvojej matke dary (ak je normalna). Proste mne by uz tak normalne ludsky nedalo niekam liezt na navstevu a prist s prazdnymi rukami. Je to vec pohladu. Ale ked ich uz poznas taku dobu, vies ze ta tam budu ponukat hostit mozno daky "dar" sa ti ujde - tak by mi to fakt nedalo prist v taky den s prazdnymi rukami. Netocim teraz cez rok ked tam chodis bezne. Bavime sa teraz o vianociach. Vianoce su o inom nez o daroch. To je pravda. No zas budme normalni a triezvi. Chces povedat ze blba flaska vina a daka bonboniera by ta zrujnovali?? Isto nie. A su to pritom blbosti a malickosti.
adr1a:
spytam sa ta takto. si na praskoch? na narodky, meniny im dam aj ja. ale moja priatelka nedava napr na vianoce mojej mame nic. vsak aj ona chodi so mnou 8 rokov, tiez jej moja mama dala jej syna. vy zeny ozaj rozmyslate uplne v inych nerealnych dimenziach :D
Ja neviem, ale mne by bolo doslova trapne a blbe nedat nic. Sorry a este ste spolu 8r?! Ja by som dala. Ale ja som taka povaha. Keby len muzovi (otcovi) nejake to vino flasu ai a zene (matke) aspon bonbonieru kvet ci kavu zo slusnosti. To je to minimum. Zvyknem davat uuplne ine dary (spoznam konkretneho cloveka a viem uz co by sa mu pacilo hodilo, odhadnem vkus aky kto ma ai). Ale toto je minimalne aspon pre aku taku slusnost a prejav ucty. Vsak su to rodicia cloveka ktoreho milujes ai. Vsak ked tam chodite pohostia ta vzdy, ponukaju venuju sa ti. Chodis s ich dcerou. Uz ti aj sami nieco darovali. Sorry ale si riadny buran. V bare kaviarni restike ai oplieskas s kamosmi ci sam ani nevies jak minimalne 10eciek jak nic a za toto by si mal aspon to minimum daru pre nich oboch. To si tak lakomy? A neohanaj sa ze ona tvojej mame "nic" nedava. Zrejme vidi ze ty davas houby jej rodicom aj napriek tomu ze jej rodicia ti uz neraz dali tak sa jej nedivim. Ja osobne by s tak lakomym vychcancom nemohla byt. Lebo sama som stedra. No zas nerozhadzujem, pouzivam rozum. No vianoce su raz do roka a chodis s ich dcerou 8rokov. Preboha. To jak ta doma vychovali?
Záleží od toho či k nim na Vianoce pôjdeš, alebo nie, príp. či ste ešte len priatelia, ale plánujete aj nejaké zásnuby, príp. svadbu.
Vlani som ešte nebol zasnúbený, ale ja som aj tak posielal priateľkiným rodičom zákusky, ovocie a nejaké drobnosti (konkr. ozdobnú sviečku), od nich sme mi takisto dostali zákusky a nejaké drobnosti.
Tento rok som už zasnúbený, plánujeme svadbu a tak sme sa dohodli, že mi so snúbenicou čo to nakúpime na Vianoce aj k nám a aj k nim a spoločne kúpime nejakú drobnosť aj naším aj svokrovcom.
Mojim ide moja nastávajúca kúpiť varechy...s adu 6-7 variech, pretože tie staré ktoré máme ešte pamätajú moju prdel... a všetky ich na mne polámali :D
Ja nekupujem, ani priatelka mojim nic nekupuje. Kazdy rok tak isto a ani raz som neriesil ci nieco kupit.