Upratovanie - partner je prehnany puntickar

Príspevok v téme: Upratovanie - partner je prehnany puntickar
ivetka19

Mam takmer tri roky priatela, s ktorym to mame ako na hojdacke - raz dobre, raz zle. Najviac problemov vznika prave tym, ze mame rozdielny pohlad na poriadok. Ja (podla mojho nazoru) dodrzujem standardny poriadok, no upratovanie pre mna nie je ziadna zabava a je to nutnost, do ktorej sa musim premahat. Mam psa, ktory priatelovi extremne vadi kvoli plznutiu a preto kazde tri dni vysavam. Najde sa u mna prach, blbosti schovane v polickach atd. Proste, ako v kazdej beznej domacnosti. Priatel je ten, ktory je v upratovani puntickar. Stale mi vycita "bordel" a ze "doma nic nerobim". Samozrejme, kazdu chvilu je tema pes a chlpy a ze nemoze si chodit bosy po byte a ako on strasne trpi. Mimochodom, pes na gauc,postel nechodi. Rype do mna, ze preco nemozem umyt riad hned, ako dovarim. Milionkrat som mu vysvetlovala, ze ked hodinu varim PRE NEHO, tak sa mi styrikrat nechce hned utekat umyvat riad. Preto si ho najprv necham odmocit a umyjem o par hodin. Ked mu poviem, aby on ten riad umyl, ked mu to tak vadi, tak povie, ze on ho nezaspinil a ze pre neho varit nemusim. Takze tak.
Dnes ma zas nastval, pretoze mi zacal vycitat, co mam v polickach. Schovane v polickach, kde to nikto nevidi. Ze nech si tie veci vytriedim, ze jeho to otravuje a obtazuje.
Jednoducho,neviem, ako tento rozdielny pohlad na poriadok vyriesit. Ja som neni narocna na poriadok, on zas ano. Milionkrat som mu vysvetlila, ze ja nebudem otrokom vo vlastnom byte a nebudem kazdy den len pendlovat a upratovat nieco, aby on bol spokojny. Nezijem v humuse, zijem v standardne upratanom byte, ziadne prehananie a sterilne prostredie. Kazdu chvilu si utrusi poznamku,aky tu mam bordel. Sice, on sa obcas niecoho chyti,ale neni to kazdy den. On si len zoberie ten mokry obrusok a utrie parapetu, alebo stol,alebo nieco. Raz za rok nieco vypucuje napr kachlicky v kupelni a potom mi to dalsi rok dookola omiela,ze co tu on uzasne urobil.
Poradte, ako toto vyriesit? Ja uz som zufala.
A s tymi skrinami. To ako mam vazne teraz zacat vyhadzovat a triedit veci len pre to, ze jeho to obtazuje? Nemozem si nechat v skriniach to,co tam mam a ako mam? Je chyba vo mne, alebo v nom?

ivobrick

Tvoj partner puntickar neni, skvor stary frflos ktory neni schopny sa nicoho chytit.. ked mu to tak vadi. Aj mna by si srala s tymi riadmi, ale radsej by som ich umyl hned, ako cakal kym ich umyjes ty.
Ten byt je ci? Predpokladam tvoj, tak mu to ozrejmi.
Pes by vadil aj mne - nechcelo by sa mi stale po nom upratovat.., ale toho mozes zavriet do jednej izby/chodby ako moja segra (ma male dieta)..

cistotreba

Kupte si roboticky vysavac, my ho kazdy druhy den pustame, ked nie sme doma, hodinu pobeha po celom byte a vsetko pozameta. Ale nehnevaj sa, mas psa a iba kazdy 3 den sa staras o podlahu. My psa nemame a kazdy druhy den vysava roboticky vysavac. A ten tvoj bordel so spinavym riadom...U nas sa hned po vareni, jedeni umyva. Vzdy je cisty riad. Chudak tvoj chlap.

ivetka19

prave mi zlozil notebook zo stola na postel, ze jemu tam prekaza (na obrovskom stole v rohu). Pevny pc som kvoli nemu vymenila za notebook,aby mu tam "nezavadzal" a este aj to mu tak strasne vadi, ze mi to musi dat zo stola prec....