Neviem si nájsť prácu

Príspevok v téme: Neviem si nájsť prácu
miky33

Ahojte,

pred zhruba dvoma mesiacmi som dala vo svojej robote výpoveď, pretože som tam už nebola spokojná. Myslela som si, že pre mňa nebude problém si nájsť rýchlo inú, pretože mám dosť skúseností a praxe. Avšak dva mesiace rozosielam životopisy, motivačné listy atď. na pozície, na ktoré spĺňam všetky požiadavky a ani raz ma ešte nepozvali ani na pohovor! Rozoslala som už naozaj mnoho životopisov. Absolútne tomu nechápem. Keď vidím, že v mojom okolí si nájdu dobrú prácu aj ľudia bez akýchkoľvek skúseností, tak mi je z toho smutno. Mnohokrát je to cez známosť, ale tie veľmi nemám... Stalo sa niekomu niečo podobné? Moje sebavedomie je už na nule.

adr1a

Keby ludia mali davat vypovede ze nie su niekde spokojni tak tu uz nikto nepracuje. Sorry. Mozno mas prax skusenosti no davat vypoved kym nemas na ruke nieco ine, daky zalozny plan, financie ai tak to o tebe vela vypoveda. No uz je neskoro revat nad rozliatym mliekom.
Takze ak nemas znamosti tak bud akcnejsia aktivnejsia. Volaj do firiem. Osobne si obehni firmy. Oslov znamych priatelov spoluziakov ai ci nahodou o niecom nevedia, nepomozu, mozno poradia dohodia nieco. Oslov kontakty klientov z predoslych prac ai

insidius

ja neposielam zivotopis lebo to je bez odozvy, ja im rovno zavolam a dohodnem si termin pohovoru a idem skusam treba byt aktivnejsi posielanie zivotopisu je pasivne a tak to vnimaju aj personalisti. Poslat zivotopis a cakat na to nemas cas! necakaj! unikaju ti peniaze kazdy den moc si nepreberaj ked nemas znamosti k lepsim miestam sa nedostanes ber aj horsiu pracu len uz nieco rob :-)

Mayaaaa24

Skús viac experimentovať so životopisom. Niečo si odtiaľ vyhoď. Počula som aj také, že tam nepíšu dátum narodenia, bydlisko, niekedy zamlčia aj vysokú školu (ak nejakú máš, aj titul môže byť problém). Skús sa hlásiť aj na niečo iné, nie len tam kde všetko do bodky spĺňaš. A hlavne to nevzdávaj, dva mesiace sú ešte krátka doba, ešte sa toho narozosielaš. Známy rozposlal presne 1004 životopisov, kým si našiel prácu a to bez známosti. Ale inak súhlasím s tým, že bez známosti je to ťažké a aj úplný idiot sa dostane na post, ktorý sa hodí tebe, len preto, že tam má známosti.

LittleB.

Práca na Sk nie je o rozpovielaní životopisov, ale o tom, koho pozná. a koho nie.
Vsaď viac na Tvoje zn.mosti a na kontak.y Tvojich známych a rodiny.
To, čo robíš Ty, je shit. I am sorry.
Žijeme hic et nunc.

matyo

Odchádzať z práce iba preto, že ma nebaví, pritom nemať nič iné vybavené, ani peniaze aspoň na 3/4 roka nezamestnanosti, ľudia to ste už vážne takí sprostí?! Vyplakávanie na internete ti už nepomôže. Choď si vybaviť aspoň podporu. Nerozumiem prečo si si nehľadala novú prácu popri súčasnej robote a potom si im mohla s úsmevom zamávať, teraz si úplne zbytočne zostala bez jobu a príjmu.

vaporwave

miki33 ... uvádzaš v cv aj rok narodenia? podľa toho čo si napísala máš okolo 30, čo občas môže niekomu implikovať nejaké veci ohľadne zakladania rodiny, hoci čo viem tak na také sa pýtajú aj čerstvých absolventiek....ja som vekom tiež takto a hľadám si cca 6 mesiacov a bola som na cca 14 pohovoroch (na jeden som nedošla, sa mi veľmi nechcelo:D), ale neišlo vždy o full time job, často mi prídu tie joby na part-time náplňou zaujímavejšie než full time na kt je veľa krát najkrajší len ten plat :D ja som ale szčo a v podstate nebyť nejakých právnych obmedzení už dávno (spolu)pracujem, pričom v rámci fulltime jedine kde ma chceli tak platovo to bolo v čistom niečo nad 400e pričom by som musela rušiť živnosť (čiže nemohla zarábať viac inde:D)

inak veľmi sa mi nepáčia tie spôsoby tých firiem, že dáme vám vedieť do nejakého dátumu po pohovore, že ako sa rozhodli, a oni sa ti ozvú omnoho neskôr, keď už si našla niečo zaujímavejšie..

btw čo si predstavuješ pod tým exkluzívnym jobom kt majú tie 19-nástky?

inak _meno tu uvádza dobré rady, že vedieť čo chceš,ale treba to vedieť aj správne odkomunikovať v cv a v motivačnom liste, aj keď nie všetci potenciálni zamestnávatelia všetko vedia správne pochopiť (potom, aby mal človek pocit, že si ani poriadne nepreštudovali tvoj cv, alebo že nechápu súvislosti :D)

_meno

Cawes miky33

Ak mozem, jednoducho povedane : najskôr zisti čo chceš, a potom to sprav. Opakuj.

V akom meste chces robit? Aku pracu? Za aky plat? V akej firme? S akymis spolupracovníkmi?

Najskôr zisti co presne chces.

A potom to uz len vykonaj (dovtedy budes vahat, dokial nezistis co v skutocnosti chces .. potom ked to chces tak daj do toho vsetko tak aby ten proces bola aj drina, ale aj zabava :D

Drzim ti palce miky33 si na dobrej ceste