Dobrý večer,
obraciam sa na Vás s prosbou o radu, lebo mi si už poradiť nevieme.
Som ženatý, s 12 mesačným synčekom, s tým, že moja manželka ešte študuje v poslednom ročníku na VŠ - externe.
Moji rodičia sa prednedávnom rozviedli, nakoľko otec je dosť vážne chorý (po cievnej príhode) a mama ho nechala. Otec má ešte nejaké zdravotné problémy, ale relatívne je sebestačný a dokáže sa o seba postarať. Kým neochorel bol úspešný podnikateľ, žiaľ, teraz už manuálnu zručnosť nemá takú akú mal, takže podnikanie väčšinou stagnuje. Jeho najväčším problémom je, že v našom meste zostať nechce, lebo má strach z ľudí a to aj zo známych. Doteraz sme bývali s ním, alebo bol s nami v mieste nášho bydliska, kde som pracoval ja a mal som byt.
Od januára mám výbornú pracovnú ponuku v USA ale on o nej nechce ani počuť. Už teraz sa nám vyhráža, že si ublíži, lebo on tu nezostane a pod.. Moji svokrovci mu ponúkli, že môže zostať u nich, budú len radi ale on to odmieta.
Doteraz bol s malým a to veľmi rád, ale dnes povedal, že ho nechce. Manželka má poslednú štátnicu v apríli a potom by sme natrvalo chceli zostať v USA. Dovtedy by bola s malým raz v SR a raz v USA, ale nevieme čo s otcom?
On je na nás strašne naviazaný, bez nás nechce ísť nikde a v našom pôvodnom bydlisku nechce vyjsť ani na ulicu. Čo robiť? Zobrať ho do USA a predať podnikanie, alebo ako to s ním riešiť?
Pomoc psychológa - psychiatra odmieta.