Prazdnota, apatia... nechuť do života

Príspevok v téme: Prazdnota, apatia... nechuť do života
Orbias

Ahoj, je to už dlhší čas čo po svete chodím ako "prázdna schránka". Neviem sa tzv. zapáliť pre vec, nadšenie, záujem pri mnohých činnostiach veľmi rýchlo zmiznú a nahradí ich apatia, ba priam až nechuť robiť danú činnosť. Popri práci študujem, tam ma to trápi najviac. Pôvodné nadšenie pre vec ma po čase prešlo a do štúdia sa musím nútiť. Podobne to mám aj s voľno časovými aktivitami. Stačí pár dni a to čo som ešte včera s radosťou robil, ma prestane zaujímať (za nejakú dobu sa k tomu vraciam a proces sa zopakuje).

Štve ma ten pocit prázdnosti, apatie. Nechcem ostať kvôli tomu "na mieste", nerozvíjať sa. Čim to je? Napadá ma že možno tým že nemám "zmysel života", ten akosi neviem nájsť. Podľa toho som aj podnikol rôzne kroky ako je voľba práce a školy, všetko vlastne pre to aby som neostal "stáť na mieste".

V názve témy spomenuté veci ma trápia... nechcem ich cítiť, potrebujem však poradiť ako sa proti nim brániť. Za všetky rady ďakujem.

Michael067

"Behá sa predsa pre kondíciu tela, aby bolo zdravé a nie pre radosť. "

O odsek nižšie

"Ráno si pôjdem zabehať, lebo to mám rád"

Hmmmmmm ... no nič radšej to nechám tak.

Behám presne preto prečo som zmenil svoj jedálniček, pre seba, a svoje zdravie. Ale kedže vačšina ľudí hovorí že pri tom vyčistia hlavu, maju z toho dobrý pocit atď, tak aj ja som niečo také ocakaval.

"Čiže, uč sa robiť veci tak, aby si nebol závislý od výsledku, ale cíť radosť zo samotnej tvorby."

Samotný autor tejto témy napísal že nič necíti rovnako ako ja, tak ako sa može snažiť čítiť. tu radosť?

Myslíš si že sa nesnažím, v robote sa na každého nasilu usmievam ako idiot už niečo vyše roka, Robím prve roky som sa ani nesmial čo mi nakoniec aj "vycitali " a udivovalo ich preco sa nezasmejem. ich "vtipy" alebo konverzácie len tak mimo rečou mi neprídu vtipné (hoci naozaj vtipné možu byt) ale ja to NECÍTIM.

A ked dojde na konverzáciu tak je človek ticho ako blb, a to ešte ani nehovorim o tom ze clovek neviem komunikovat/o com rozpravat ani so svojou rodinou nie to este s cudzimi ludmi

anjelik *

Tak si to po sebe prečítaj, čo si napísal. Jeden veľký chaos..skáčeš od jedného k druhému. Tak v prvom momente sa asi skľudni. Nedá sa robiť x vecí naraz predsa a nič očividne poriadne. :o)

Začnem od konca. Tak keď si sa rozhodol, že sa nedá, má význam potom niečo písať? :o) Skôr sa prikloním k tomu, že dá, len je to ťažké a ty vyzeráš, že čo nebolo včera, už meškalo. Svedomie- to si vystihol dokonale..je to vedomie druhých odtlačené v našej hlave..kde ti rodičia v tom najlepšom úmysle natlačili príkazy a zákazy, ako sa máš správne chovať a očividne, keď sa pokúsiš o iné, tak sa výchova ozve. Nuž, tak začni tu...analyzuj, či sa v živote cítiš príjemne a dobre, ak sa správaš tak, ako ťa vychovali. Či odpovede od nich ti dávajú návod správne reagovať. Ak nie, je xy kníh. Si evidentne mladý, prečo teda nečítaš? To, čo si tam riešil o spoločnosti..spoločnosť sa skladá z elementov, ľudí, tak musíš meniť elementy, aby bola lepšia..zmeň seba. Mi nevrav, že ti minulosť už naveky bude určovať budúcnosť. To by bolo deevolvovanie a nie evolúcia.

Behá sa predsa pre kondíciu tela, aby bolo zdravé a nie pre radosť. Radosť pramení a pramenila, ak si teda bytosť mysliaca, z poznania. Ak by si mal poznanie, vedel by si, že menej je viac a že treba zachovať správny pomer častíc v celku, aby bol funkčný a tak nemôžeš dať všetky efekty do videa..lebo to tak nejde. Povedzme, že to aj vieš, ale dovolíš výsledku, ak je neúspešný, že ťa odradí. Čiže, uč sa robiť veci tak, aby si nebol závislý od výsledku, ale cíť radosť zo samotnej tvorby.

Nepopieram, že myslíš, ale skutočne aj rozmýšťaš? Alebo len konštatuješ to bežné, že spoločnosť je zlá, rodičia ma zle vychovali, neviem to zmeniť, doba je zlá. Alebo teda zmeniš myšlienky na iné..oki, spoločnosť je nič moc..čo by som vedel ja urobiť? No prestanem generovať otrávenosť. Ráno si pôjdem zabehať, lebo to mám rád...telo to nabúši energiou a ja si sadnem ku compu a pridám prvý efekt...vyberiem náhodne. Pokročím v práci ďalej...a skontrolujem výsledok. :o) Hodím reč s rodičmi..odpustím im, že ma vychovali len ako vedeli..na iné nemali. Zjem niečo normálne, žiadny zdravý shit..raz začas ma to nezabije. pozriem si nejaký dobrý film, vyvenčím psa..usmejem sa aspoň na jedného človeka..aj na seba môžem, Atď...Proste normálne, pozitívne, rozumné myšlienky a nie to tvoje....hnus, otrávenosť...Jasné, že sa budú ponúkať, ale ak vieš, prečo ich máš vymeniť za pozitívne, tak to urobíš. :o)

Michael067

Symptomy su u mňa: malátnosť, slabosť, znížená výkonnosť

Spánok mám výborný

zadýchavanie, ako keby slabý prisun kyslíku do svalov.

K tým nadobličkám može pasovať pre mňa ale len toto: "vyčerpania je spôsobené stresom, vrátane emočná, fyzická alebo psychická.

Ale pochybujem ze by psychicke problemy sposobili nieco take.

Aj ked, tak ked s tym pridem k doktorovi tak jeho pristup je: "Je mi to jedno" a vsetko zlahcuje.

Inač nič ine nepasuje, nesladim uz 4roky, absolutne nefajcim ani nepijem alkohol, či kavu.

Stravovacie navyky som nemal take hrozne ani pred tym ako som zmenil jedalnicek, zmenil som ho hlavne preto lebo som chcel zmenit svoj stav, a v neposlednom rade preto, ked som sa pozrel na zlozenie potravín.

Michael067

Rodrigezzzz.

Nesprávne, krvné testy, magnetická rezonancia mozgu všetko na výbornu, dokonca pri tom teste kde ti dávaju na hlavu taku čiapku neviem ako sa ten test vola. Mi povedali že vysledky boli až veľmi dobré.

Najprv som si myslel ze to je nedostatok zeleza, ale ani to to nie je.

Michael067

"pretože ak ty nemáš presne vyskladané, na čo je dobré behať, cvičiť, tak je to pre teba iba nepodnetná činnosť. "

Mam a aj stále mam, preto som aj zacal so sportom a zmenou stravy.

Na zaciatku to bol pocit plny radosti a euforie, vysvetlís mi to ako je mozne ze prvych par tyzdnov to fuguje a potom uz nie?

A to vo vsetkom, chcem na PC vytvorit nejaky video hudobny klip na ktory mam perfektny napad zacnem ho vytvarat CHCEM ho vytvorit s plnym elanom no vzdy bud v polovicke alebo v stvrtine videa skoncim. Nedokazem sa sustredit a chcem do neho pridavat vsetko, to co sa pred tym javilo ako jasny plan v mojej hlave na ten klip je teraz chaos, a neviem ako pokracovat dalej lebo by som do toho videa pridal najradsej vsetky efekty ktore tam pasuju ale to sa neda, tak tu editaciu radsej ukoncim.

Pri takýchto komplikovanejších veciach ako som opísal chcem robit viac veci naraz, a ak niekde pasuje viac veci ktore urcitu vec spravia lepsou chcem ich tam dat vsetky.

Zmena myslenia, bud konkretna ako konkrétne do ktorého bodu, kde zmenit to myslenie????

Jedalnicek som zmenil tak drasticky ze si ani nechci predstavit aku to vyzadovalo silu vole a zmenu myslenia. Este ktomu ked ti kazdy den urcity ludia neustale nukaju jedlo ktore uz nejedavas.

Myslím si toto: Heslo dneśnej doby je podvod.

Klamári, podvodnici, ludia co vyuzivaju druhych ludi sa momentalne vo svete maju dobre

Dokaz: " Podnikateľ, ktorého usvedčili v roku 2014 z úplatkárstva a prania špinavých peňazí, zakúpil v utorok ďalší 16,08-karátový ružový diamant za 28,5 milióna dolárov"

Ludia s kretivnym myslením, a priebojnosťou, možu nieco dosiahnut aj bez toho aby boli taky ako tí vyššie.

Myslim si že moja výchova zo strany rodičov v krestanskych hodnotach bola uplne nanic, ked mi teraz vycitaju ze sa neviem nikde uplatnit a mám slabu robotu.

Neviem, lebo nechcem, lebo vidím ze vo vacsine odvetviach ludi len vyuzivaju, a aby si zil medzi "zralokmi" musis sa ako zralok spravat.

Ze sa mozem uplatnit aj v lepsej praci bez toho aby som sa tak musel spravat?

Platí: "Ludia s kretivnym myslením, priebojnosťou a podobnými vecami, možu nieco dosiahnut aj bez toho aby boli taky ako tí vyššie."

Ja taký nie som.

Aký som? Na rozvoj svojho talentu by kazdy potreboval peniaze na pozicanie alebo zakupenie urcitych hudobnych nastrojov.

Hranie na nich by mi ale zase znemoznoval fakt ktorý som opísal na zaciatku a to ten ze asi v stvrtine by som skoncil.

Dalej preco, by som zrovna ja mal hravat na hud.nastrojoch? Na svete je niekolko desiatok milionov ludi ktory chcu to iste, ak je sanca ze sa to spomedzi tolkeho zastupu a obmedzenych moznosti podari aj mne?

Aky som 2?: Tým ako som vychovany mozem ist akurat tak do klastora, alebo za knaza. Hovoria: "Ešte naivny mladý snílek ktorý takmer nikde nebol a nič nezažil čo on može vedieť, veď jeho to prestane bavit keď bude starsi a bude mať životné skusenoti.

NIE neprestane, lebo som tak VYCHOVANY od mala.

Čiže aby som to zhrnul: Zmeniť myslenie = zmenit to ako som bol vychovávaný odkedy sa pamatám (4+roky do 16 rokov).

Hmmmmm anjelik ty si veríš zmenit myslenie po tolkych rokoch urcitej vychovy, nepoviem ak by som taku vychovu dostaval od 20 do 32 rokov. Tam uz si starsi mas svoj rozum, ale od maleho dietata kedy vsetko vnimas OVELA intenzivnejsie, a vsetko to sa ti zapise do pamati?

Zažil som už dosť situácií na to aby som mohol povedať že to je NEMOŽNÉ, vždy keď som chcel urobiť niečo v hrubom rozpore v hodotach v akych som bol vychovany ozval sa vnutorny hlas, svedomie.

Rodrigezzzz

Ziadna choroba ducha a podobne filoblaboly, ale vycerpanie nadobliciek-vyhorenie.Michael ides na to dobre a to zmenou stravy, no tvoje telo potrebuje aj bielkoviny a skor varenu, nez surovu zeleninu. Sportom telo este viac vycerpavas.

anjelik *

Myseľ je šéf. Ten vytvára rozkazy. myšlienky. Na základe mailov z okolia, sveta (počuté, videné, cítené, ochutnané, zavoňané) alebo interných pokynov, spomienok. Vďaka rozkazom sa kumuluje armáda, vôľa. Vojaci menia všetko...V prospech alebo neprospech šéfa. Šéf sa nedá vymeniť, ale jeho sila je odvislá od mailov a interných oznamov. Výsledkom činnosti armády a všetkých zložiek je pochopenie. Napr, že elfky majú špicaté uši, lebo radi počúvajú rozumné slová. ;o) Takto v skratke by si mohol vypozorovať, kde to zle vidíš a kde chybuješ. Že bez správnych myšlienok nebude vôľa, chuť žiť a nebude mať kto a ako vytvárať pochopenie

Mesačný princ

Ahoj Elfka :)

No tak v prvom rade sa môžeš aj posprejovať a aj tak to bude stále o tom istom.

Viem čo je pochopenie a viem, že sa dá zmeniť myseľ.

No bez pochopenia sa myseľ nedá zmeniť a bez zmeny myslenia človek nikdy nepochopí.

Nebudem ti oponovať, pretože máš pocit, že to takto funguje a že sa to dá dosiahnuť silou vôle a zmenou subjektívneho pocitu a následného konania. Lenže ono sa to takto jednoducho nedeje. Teda deje - komu sa to už udialo a stalo, ten pochopil a zmenil aj myslenie. Komu sa to nestalo tak ten stále hľadá.

anjelik *

Choroba ducha. :o) Tú nikdy nevyliečiš behaním a kúsaním mrkvy a pojedaním klíčkov. :o) Dočasne sa môžeš cítiť v tele lepšie, keďže si zabezpečíš nejaký ten detox, ale to je asi tak všetko.

Je priama súvislosť medzi mysľou, myšlienkami, vôľou a fyzikálnou skutočnosťou. Presne tu sa dopúšťaš chyby a následkom je strata chuti žiť. Ak to chceš zmeniť, tak musíš v prvom rade zmeniť myslenie, ako prejav mysle. Myseľ v tomto procese vytvára myšlienky, ktoré priamo ovplyvňujú vôľu. Myšlienky sa tvoria na základe podnetov z fyzikálnej skutočnosti a podľa predstáv zo spomienok. Je na tebe, aby boli zdraviu a sile prospešné, pretože ak ty nemáš presne vyskladané, na čo je dobré behať, cvičiť, tak je to pre teba iba nepodnetná činnosť. Ak čerpáš zo spomienok, ktoré sú návodmi, ako sa stať silnejším, tak sa to aj tak deje. Pretože takéto myšlienky spevňujú vôľu a ty máš energiu sa pustiť do všetkého a nie len zomierať zaživa. Aby som to zhrnula. Bez zmeny myslenia sa nikam nikdy nepohneš. Šport, hudba, zamilovanie....to všetko ti oblaží dušu...ale zmúdrieť z toho nezmúdrieš a nič podstatné pre život, to znamená pre teba, nezískaš. :o) To je to tajomstvo, zmysel života...predsa myslieť a vyskladávať pochopenie. Aby ti už navždy ukazovalo, čo, kde, prečo a ako dosiahnuť.:o)

A pre môjho obľúbeného oponenta, pochopenie nie je ani biele, ani čierne. Je bez farby, bez chuti, bez zápachu. :oP

Zuzka..

Tiež som mala podobne problemy, teraz je to lepsie, lebo som nasla zmysel zivota. Lepsie povedane, On si nasiel mna. Teraz zijem pre Krista, a aj ked sa, niekedy necitim dobre, viem, ze som na spravnej ceste s Nim.