Vycerpanost z ludi - neviem ako dalej

Príspevok v téme: Vycerpanost z ludi - neviem ako dalej
charon

Mam problem,s ktorym si neviem poradit.Mam pracu,kde pracujem len s ludmi.Ale ked idem po praci medzi ludi,do mesta alebo do nejakeho supermarketu,tak som potom z toho velmi vycerpany.Vyhladavam skor samotu,vtedy si dokazem skor oddychnut.Zvykol som si uz na nu,a aj ked sa stretnem s nejakymi svojimi znamymi,spociatku ma to tesi,ale po urcitom case som uz z toho unaveny,aj preto,ze nie som velmi komunikativny,takze mam pocit,ze sa ostatni v mojej spolocnosti skor nudia.Neviem,co s tym.Rozmyslal som aj o hypnoze alebo nejakom odblokovani,ale neviem,ci to pomoze.Chcel by som chodit medzi ludi s radostou a nie s uzkostou a stiesnenostou vo vnutri.Neviem,ci sa mam zmierit s tym,ze do konca zivota budem sam,ked som si tak na samotu zvykol.

bizzi

charon:..a nemas im co povedat a robi ti problem pocuvat ich ked nieco hovoria tebe a vsetko sa zda take strasne tazkopadne a neprirodzene??

bizzi

ivka1:ak je niekto stale smutny a rozprava iba o zlych veciach urcite mu nepomoze ked mu dame cislo nejakeho rovnakeho depresaka..jedna vec je nenechat sa ovplyvnovat podobnymi ludmi a druha chovat sa bezohladne, sebecky a skodit im..take nieco si nikto nezasluzi nech uz je akykolvek otravny..

charon

Ja nemam strach z toho,ze musim ist medzi ludi,len ked som uz medzi nimi,tak sa citim ako v "pasci" a nemozem sa na nic sustredit.Ked sa potom z toho ich "zovretia" dostanem,som unaveny a tuzim po samote.

trnda

to iste ma aj moj priatel a tiez vyhladava samotu, resp. nema chut stretnut sa s viac ludmi......ani s priatelmi, hoci ho to mrzi, je hned strasne nervozny a doslova uteka

trochu sa to zlepsilo po dovolenke, kde sme boli 2 tyzdne sami dvaja a dostatocne si oddychol, ale myslim ze sa to vrati spolu s pracou

Ivka 1

Tak to skutočne môže byť aj určitý druh
sociálnej fóbie, strach Ti odčerpáva všetku silu. Skús si v kľude sadnúť a porozmýšľaj,čoho sa najviac obávaš,to môže
byť spúšťačom Tvojho strachu.

charon

Len neviem,ci to nemoze byt aj socialna fobia.Pretoze mne hlavne prekaza,ked som odrazu v nejakom dave ludi,alebo oproti mne ide vela ludi.Mozu sa pritom aj usmievat,ale ked cez nich prejdem,som ako vysaty,uplne unaveny.

Ivka 1

Dávaj si hlavne pozor na ľudí, ktorí sa
neustále na niečo sťažujú, nadávajú,majú
stále zlú náladu, negatívne zmýšľanie.
Raz som kdesi čítala,že ak máš dvoch takých známych, daj im ich telefónne čísla. Nech sa sťažujú jeden druhému.
Ráno keď vstaneš pozri sa do zrkadla a
pochváľ sám seba,usmej sa sám na seba,
zapraj sám sebe úspešný deň. Viac sa usmievaj na ľudí a uvidíš,že aj Tí okolo Teba sa budú viac usmievať. Nenechaj si nikomu pokaziť dobrú náladu.Skús to a uvidíš,že to naozaj funguje.

shakt

Ibaze ja si myslim,ze problem nie je v nas,ale v nich,preto ti nepomoze ani akupunktura.Skus co som ti poradila,pretoze ludom sa nemozme vyhybat a byt sam,musime s nimi zit,bohuzial aj s takymi,ktori nas oberaju o energiu.

agina

Ak nechces zmenit zamestnanie, skus to s akupunkturou.Mne velmi pomohla, sice som mala totalne odlisne starosti, ale riesia sa aj taketo problmy.

charon

pre fraisee: Plne sa s tebou stotoznujem a chapem,co prezivas,lebo ja citim to iste,aj ked mam ludi rad a v podstate mi nelezu na nervy,ale som z nich unaveny,a preto hladam skor samotu.A ti upiri skutocne existuju,pretoze poznam niektorych ludi,s ktorymi ked stravim len niekolko minut,som z nich uplne "vycicany",bez energie,zvlast,ked stale hovoria len o sebe alebo negativne hodnotia vsetko okolo seba.Myslim,ze je lepsie byt v takych chvilach sam,ako s takymi ludmi,ktori cloveka oberu o vsetku jeho energiu.