Nadpis asi hovori za vsetko... Aky mate nazor? Moze byt citlivy clovek, cize taky 'sentimentalny dobrak', zaroven pomaly az sociopatickou svinou?
Moze byt citlivy clovek zaroven "hajzlom"?
Sociopat som pouzil ako prehnane slovo len pre predstavu... Skor som narazal na to ci clovek, ktory posobi jemne, vie prejavit city a nema hrosiu kozu, vie byt zaroven bezohladnym a chladnokrvnym.
Este je moznost ze sociopat hraje pred druhymi citliveho. Ale je to prilis komplikovane a pestre nez aby sa to dalo nejak zjednodusit. Aj slusneho cloveka mozu dohnat okolnosti k tomu ze spravi cin ktory by inak nespravil. Alebo upresni tu situaciu
aj ja si myslim, ze ked je niekto raz slusny, dobry, jemny, empaticky clovek, nemoze z neho za istych okolnosti byt naraz sociopaticky hajzel...jedine, ze ma schyzofreniu, ale inac je ta jemnost, dobrota len pretvarka, ktorou nieco sleduje.
Citlivosť je v dnešnej dobe považovaná skôr za niečo menejcenné a choré. Niečo s čím neprerazí človek v živote a o dobráctve ani nehovorím...Takže ono sa na to treba pozrieť z pohľadu toho niekoho...Čo ak tomu človeku ľudia ublížili natoľko, že na nich zanevrel a mstí sa?
Možno nevedomky ale aj toto je dosť možné. život v nás zanecháva stopy a formuje našu osobnosť
Napis viac podrobnosti, samu ma to zaujima, lebo poznam cosi podobne a tiez si neviem dat odpoved.