Prosim o radu vsetky baby. Zaujima ma, ci staci vecer plet ocistit iba pletovym mliekom a ci to odstrani vsetky necistoty a make-up.Tak to totiz robia niektore moje kamaratky a maju peknu plet, tvar si skoro nikdy neumyvaju vodou,ale mne to pripada ako take balzamovanie tvare za ziva.Neupchavaju sa tym pory?Ja naopak pouzivam odlicovac oci, vecer a rano si umyvam tvar cistiacim gelom na tvar, niekedy docistim plet.vodou, potom nocny alebo denny krem a napriek tomu moja plet nie je podla mojich predstav, mam casto akne,napriek tomu,ze uz som davno za pubertou.Poradte ako sa vy starate o plet?
Pletove mlieka a cistenie pleti
Pyrana, vo vsetkom plati, ze vsetkeho vela skodi.Plet si vecer odlic mliekom, umy vo vlaznej vode a nakremuj.Uplne staci.Rano si tvar oplachni vlaznou az studenou vodou, nakremuj, namejkapuj a to je vsetko.Fakt to neprehanaj.
a zas moj priatel je pravy opak ako ja... no len uz mi to vadi, zacala som sa starat o seba aj ja. bo on je taky, ze rano ked vstane, umyje plet gelom, potom pouzije tonizujucu vodu na plet, hydratacny krem a drobe chyby zakryje make-upom. ja som bola taka, ze som si plet umyla len vodou, a natrela plet nejakou srandou na akne. nic viac... ale ked som videla, ako on o seba dba, uz mi to bolo az trapne. tak som si nakupila clen and clear, hned dva druhy, a to na stiahnutie porov a dalsiu na cierne bodky, dalej krem na vyrovnanie suchych a mastnych miest, peeling pouzivam asi kazde 2-3 dni a obcas nakremujem. tiez sa mi vyhodi nejake to akne, hlavne pred menzesom, ale inak mam peknu plet a nemam upchyte pory, sice na nose nejake su, ale uz tak nekricia.
Okrem toho moj priatel mi tiez parkrat vravel, ze naco to robim, sama chemia, ze naco si to najprv vsetko davam dole, tym plet vysusujem a potom si to musim nakremovat, co pre neho nema logiku. Ja som mu len vravela, ze ako chlap sa do toho vobec nevyzna, on sa umyva len cistou vodou, no ale mozno ma pravdu.Okrem toho som niekde citala, ze voda na plet a pokozku vobec nie je dobra, tak mozno by fakt stacili tie pletove mlieka, aj ked mne by ti na zaciatku asi pripadalo divne, neumyt si tvar vodou vobec.Co myslite?
No ved ja na to tiez myslim, ci to neprehanam, ako fakt nie som az taka uzkostliva, ze hned ako pridem domov, ale stale rano sa umyjem a vecer pred spanim, tak ako to aj vsade pisu pri spravnej starostlivosti o plet, ale oni pravdepodobne len robia reklamu svojim produktom, aby ich predali. Lenze cistenie pleti odporucaju aj dermatologovia, preto som v pomykove. Mne sa vidi, ze pletove mlieka vsetky pory len zapchaju a nevyscistia, preto pouzivame tie face wash.
ahoj
no ja robim presne co ty.
dokonca aj ked pridem z vonku hned sa odlicim.doma sa ani nemalujem ,nic.vzivote by so nesla spat namalovana.a teraz sa na celu kozmetiku vykaslem ...bo je to len vytahovanie penazi.kupim si niveu krem a hotovo.
pyrana mozno to mas z tej prilisnej starostlivosti.