Spoznala som fajn muža, ktorý mi prejavuje sympatie, chce sa so mnou stretávať, páčim sa mu. Mne je s ním dobre, je mi duševne blízky. Ale vzhľadom ma nepriťahuje, resp. nie som si tým istá. Vyzerá trochu exoticky. Je milý, inteligentný, je mi s ním fakt prirodzene fajn. Ale niečo mi chýba, neviem, čo to je..neviem, prečo mám potrebu , aby vyzeral inak. Zažil niekto niečo podobné? Ďakujem.
Rešpekt, chémia, náročnosť?
Iste vzhlad, to ako na nas dotycny zaposobi, iskra, to su dolezite veci, ale ako pise adria netreba to precenovat. Zivot je dlhy, krasny a zaroven tazky, prinasa vela situacii, kde vam je krasa ci chemia ci motyle v bruchu na...., su to situacie ked potrebujeme mat pri sebe cloveka s charakterom, co nahladi len na svoje zaujmy, co sa neotoci chrbtom, ked pride prvy problem, co vie nachadzat riesenia, vie byt oporou, co vie milovat aj v dobrom aj zlom, aj v zdravi aj v chorobe, co ma rad deti a dokaze pre ne "obetovat" svoj cas a svoje veci, co pri nas zostane aj ked nam choroba uberie na krase a tak dalej.... Okrem toho pozrite sa na ludi v 50tke, 60tke 70tke, vacsina z nich boli kedysi neodolatelni fesaci a fesandy, neskor to tak uz casto nie je. Lebo zivot nie je len o krase a chemii. Zivot je o uplne inych hodnotach
súhlasím s adr1iou, ani ja by som to nedokázala lepšie vyjadriť, tlieskam :)
čo ťa nemá Adria, že vyčačkané, tým by sa celá krása výpovede stratila, veď na tom je pekné to, že je z toho cítiť zanietenie, že Ti to človek verí. Tuším ma normálne mrzí, keď si myslíš, že by som to potreboval mať napísané vzletne... :)
Cau Filip. Nepisala som to odbornou terminologiou, uslachtilymi frazami a zaobalenymi vyrokmi ai. Ale myslim, ze podstata sa z toho dala pochopit. Keby som chcela, da sa to krasne kultivovane rozpisat, vycackat. Ale naco? Myslim, ze si pochopil co som tym chcela povedat..
Justme. Mas pravdu co pises. Odnepamati to tak fungovalo a fungovat bude. Ale kde ostal zdravy rozum? Nic netreba precenovat. Ani vzhlad, vyzor co sa dnes zial deje. Ja som to zhruba vyjadrila jednou vetou v zatvorke to o tych opiciach. Tym bolo povedane vsetko.
a ja si zas myslim, ze fyzicka pritazlivost nema so vzhladom az tolko spolocneho... mne sa napr. uz niekolkokrat stalo, ze ma neskutocne pritahoval chlap, na co kamaratky povedali, ze nechapu co na nom mozem vidiet.
a zas naopak, aj niekolki fakt pekni chapi co sa o mna uchadzali a vobec ale vobec pre mna neboli pritazlivi, akoze, nemohla som sa s nimi ani bozkavat, nedalo sa mi, ako pekna socha boli pre mna, to je vsetko, ziadnu tuzbu vo mne nevyvolavali.
a ano, pre vztah je to dolezite, ja by som za partnera nechcela muza, ktory ma nepritahuje, to mozeme byt kamarati. ale na vztah? za prve, nebavilo by ma ani s nim mat daco intimne, za dalsie, toto je dolezita vec z hladiska buducich potomkov, ked sa dva nepritahuju, tak neodovzdavaju svojim potencialnym potomkom to najlepsie - rodia sa oslabeni jedinci, geneticky oslabeni. (lebo dvaja co sa pritahuju, maju odlisne imunitne systemy a celkovo dobre kompatibilne geneticke predpoklady - ich dieta by malo mat slusny zaklad, ak teraz opomenieme vyzivu, zlozvyky v zivotosprave, stresy atd.) prirodu neo.ebeme, nech si namyslame, co chceme.
a ja teraz riesim opacne, poznam dakoho kto ma velmi fyzicky pritahuje, ale vobec to nie je clovek, s akym by som chcela daco mat, lebo charakter.
sanca ze sa stretne jedno s druhym samozrejme je, takze neoplati sa podla mna sa nutit
adria tak prisny by som zase nebol. vzhlad, eroticno, fyzicka pritazlivost to vsetko v partnerskom vztahu hra dost dolezitu ulohu. vies hrlo to ulohu po cele tisicrocia od kedy je clovek clovekom a este aj ked nebol a zrazu by to malo byt irelevantne ?? to nie je ako kamaratstvo, ved tam ide aj o sex a mozno aj rodenie deti. ale to hadam vysvetlovat nemusim nie sme skolkari. jasne ze vzhlad nie je alfa a omega vztahu ani netreba mat privysoke naroky treba mat realisticke ale zase nejaka fyzicka pritazlivost byt musi.
Toto by Adria, mohli tesat do kamena. Skopiroval som si na disk, niekedy to pouzijem ak dovolis...
Dnes je tak debilna doba. Riadite sa chemiou pudami. A kde ste?? V riti. Prazdne vztahy. Vysoka rozvodovost. Polovica dnesnych decok sa dnes rodia mimo manzelstiev. Prv sa brali ludia kvoli inemu a tie vztahy fungovali az kym ich smrt nerozdelila (a nebolo to vyhradne len kvoli majetkom). Ja vzhlad neriesim (jasne ze daku opicu po svojom boku nik nepotrebuje) ale vztah treba stavat na inych zakladoch. Chemia postava ksicht ai pominie, casom sa zmeni kazdy. Ale zaklad gro v cloveku ostava (vekom sa este viac prehlbuje krystalizuje). Ak je vztah budovany na pevnych zakladoch tak vydrzi vsetko - dobre i zle, stastie i nestastie, zdravie ci chorobu, nepriazen zivota osudu. Preco sa aj modelky herci spevacky miss ai rozvadzaju ako na beziacom pase? Navzajom si striedaju partnerov ako na grupaku? Hladate chemiu motyle v bruchu pudy ai. A kde ste? S kym ste? Ake zivoty vztahy vediete - mate - mali ste? A sme doma..
mal som dojem ze nevies ako ho odmietnut, ako z toho vycuvat.
lebo inak neviem co riesis. ked ta nepritahuje fyzicky teraz tak ta nebude ani potom. to si snad uvedomujes ci nie ?? a ze to je dolezite je snad samozrejmost. clovek nemusi byt povrchny aby bol vyzor pre neho dolezity. nejdete sa kamaratit chcete mat partnersky vztah ako mu a zena.
justme, mne taktnost ako ju popisujes nechyba. ide o nieco ine.