Dnes začínam 36. týždeň tehotenstva :-), no už zopár nocí mám problém, že sa zobudím na bolesť chrbta a ľavej ruky. Ten chrbát ma bolí na ľavej strane ako je lopatka a z toho mi tŕpne celá ľavá ruka až po končeky prstov. Masírujem si to síce masťami arnika a traumaplant (bylinková), no neviem, čo ďalej. keby som s tým išla k neurologičke alebo k ortopédovi, tak aj tak lieky brať nesmiem a masáže mi nepomôžu, lebo mňa to bolí v noci. Partnera budiť nechcem. Dnes ma to bolelo od pol tretej asi dve hodiny, potom som znova zaspala a predpokladám, že ani pôrodné bolesti nie sú tak hrozné. Vďaka za rady.
Bolesť chrbta a tŕpnutie ruky v tehotenstve
Ty si fakt taký list poslala? Nie že budeš mať potom ty problémy!
ale cez prsty rodiť nebudem :-) snáď to naozaj prestane, ešte mám také tri týždne, hlavne v noci je to nádhera... myslím, že aj pôrod bude menej bolieť. Ale naštvala ma setrička od neurologičky, napísala som na úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, tak uvidíme - Poslala som sťažnosť na úrad pre dohľad nad zadravotnou starostlivosťou - meno lekárky sem samozrejme nedám, ale oni ho dostali - takže kopírujem - Vážený úrad,
mám takúto otázku.Som na začiatku 9. mesiaca tehotenstva a už vyše týždňa
má tŕpnu prsty na rukách a mám pravdepodobne zápal sedacieho svalu.
v piatok 26. septembra som dopoludnia telefonovala mojej neurologičke, u ktorej
sa liečim na migrénu s tým, že by som sa rada objednala.
Telefón mi zdvihla "milá" sestrička, ktorá mi povedala, že treba odporučenie od
obvodnej lekárky. Keď som povedala, že som tehotná a že si že nechcem u tej obvodnej niečo chytiť, či by ma mohli teda vyšetriť bez toho odporučenia, tak to komentovala "Mňa to nezaujíma"
Volala som v piatok aj sem na úrad, bolo mi povedané, že odporučenie treba ....
ALE!!! Neexistuje výnimka, pokiaľ ide o tehotné ženy? Veď začína chrípkové obdobie
a ja naozaj nechcem riskovať, že ochoriem a bábätku sa niečo stane. A ešte, či nejako potrestáte tú sestričku, lebo tak drzo sa správať k pacientom, to radšej ani ďalej nekomentujem.
to je hormonom relaxinom, v tehotenstve, zial, normalna vec. uvolnuju sa klby, predovsetkym panva, aby sa telo pripravilo na porod.
ja som toto tiež mala, strašne ma boleli klby, najma zapastia a aj mi ruky trpli, bala som sa, ako sa o dietatko postaram, ked sa narodi, ked to tak boli, a po porode mi tie bolesti ako zazrakom zmizli, stalo sa mi to rovnako na konci oboch tehotenstiev a potom to proste same preslo, takze len vydrzte, ja viem je to neprijemne, ale aspon to nebude pravdepodobne trvat vecne :)
pýtala som sa na to trpnutie prstov na rukách včera v tehotenskej poradni a vraj to treba vydržať, že príčinou je tehotenstvo - aj som hladala na nete info, či náhodou železo zto nesposobuje- beriem ferro folgamma jedenkrát denne - a to zaprícinuje iba tažkosti so žaludkom a na modrom koníku niekto písal, že príčinou je magnézium?! jedna pôrodná asistentka mi poradila guaracajan, ten skúsim, lebo už neviem - už niekolko nocí poriadne nespím, klby na prstoch ma bolia tak, že idem skapať, ako keby mi v nich horelo - myslím si, že pôrodné bolesti budú omnoho mensie ako toto....