co to je zac,nemozem to nikde najst,poradite my prosim vas?dakujem
Neisseria Catarrhalis - čo to je
Branhamella (Neisseria) Moraxella catarrhalis a Moraxella Moraxella catarrhalis je názov tej istej baktérie (gramnegatívneho diplokoku). Ide o tzv. komenzálny MO. To znamená, že len jeden organizmus ma zo symbiózy prospech a druhý je neovplyvnený. Ale môže spôsobiť infekcie DC, očí, uší či CNS.
nie som lekar, takze sa k tomu vyjadrim len podla toho, co viem - zavisi od konkretneho pripadu daneho pacienta, co musi a smie posudit iba vystudovany lekar, ktory v tomto pripade lab. kultivaciu dal urobit z nejakeho konkretneho dovodu a podla nalezu, klinickych symptomov, priebehu ochorenia (o co ide, zapal prinos. dutin, zapal stredneho ucha, bronchiditu, zapal pluc?), ide o imunosupresivneho pacienta, ide o dieta? ide o pacienta, ktory ma dalsie ochorenia, evtl. operacie za sebou, obstrukcne ochorenie pluc atd.?
toto MUSI a MOZE posudit JEDINE osetrujuci lekar + vzdy je mozne poradit sa s lekarom - mikrobiologom v danom laboratoriu ohladne liecby, takisto je mozne poradit sa aj s imunologom, otorinolaringologom, plucnym lekarom atd.
viac k tomu neviem napisat
a jedna sa o nebezpecnu bakteriu?dakujem za info
*sorry za preklep COPD
ahoj, najskor pojde bud o bakteriu:
Branhamella (Neisseria) catharralis
ALEBO
Moraxella catharralis, ktora bola tiez zaradovana do pov. sk. Neisseriaceae (beta-proteobakterie).
Obe mozu sposobovat infekcie dych. ciest, napr. u pacientov chorych na OCPD.
Viac ti musi povedat lekar alebo treba zavolat do labaku, kde detailne informacie poda lekar-mikrobiolog.