Financie vo vzťahu

Príspevok v téme: Financie vo vzťahu
Pampeliška83

Ahojte, chcela by som sa spytat mozno taku netypicku otazku. Zijeme s partnerom v spolocnej domacnosti uz pol roka. Je to moj byt na hypoteku. Vsetky naklady spojene s byvanim hradim ja. Predtym ako sme sa rozhodli spolu byvat byt bol prazdny a nebyvala som v nom nakolko mi samozrejme potom prisiel aj preplatok, kedze byt bol neobyvany. Teraz tu ale byvame dvaja. To znamena, ze moje naklady stupli. Platim najom, hypoteku, jedlo obcas kupi aj on, ale veci do domacnosti ziadne ani co sa chodu domacnosti tyka. Cakam, ze mi este pride aj nedoplatok. Auto mam iba ja a nakolko nesoferuje vsetky ukony a financie s autom spojene su zas len a len na mne. Nikdy mi nedal na benzin ani cent, ked sme isli na vylety ani ked ho vozim z/do roboty. Najprv mi povedal, ze ma dlh 5 tisic eur, nasledne 15 a ked som od neho chcela, ze by bolo pekne dat aspon 50 eur mesacne(najomne aspon, ktore by som odkladala keby mi dojde nedoplatok) tak ma uz 20. Vymysla si neskutocne veci hlavne na zaciatku vztahu, kde bol co videl, ale kedze som to brala tak, ze on vlastne skoro nikde nebol a ja na to, ze som mladsia od neho o 8 rokov (26) som mala za sebou vela pobehaneho tak som to nejako tak brala, ze asi chce byt aj on niecim zaujimavy a neriesila som to. Co sa toho jedla tyka vela mame od mojej mamy, ktora nam vzdy nabali takze dva tri dni sme z toho celkom schopne ziveny. Ponukla som mu robotu, ktoru odmietol na privyrobenie, kedze som teda bola natolko empaticka a myslela si, ze nezvlada vykrytie svojich dlhov z minulosti. Kedze svoje dlhy splati niekedy ked bude mat asi okolo 40 rokov co je tak za 6-7 rokov pytam sa ma zmysel cakat kym si to splati? Milujem ho, ale nemoze byt cela domacnost na mne lebo to uz nezvladam ja financne a dostavam sa na dno. Este k tomu je strasne ziarlivy. Neustale mi vyhadzuje na oci byvaleho a nerozumiem preco. Nemam bujnu minulost priam az uplne nudnu, ked sa pozriem na svoje okolie. Ja len by som chcela poprosit o nazor, mozno skusenost, ci ste nieco podobne zazili. Lebo ja este nie a uz si pripadam, ze ked niekoho zivym, ubytuvavam a nechavam sa urazat tak ci je nejaky sposob ako to poriesit a ci to je normalne. (?!) alebo v takomto pripade mam ist od toho. Dakujem.

kafe

chlap s dlhmi je mizerná partia. A tento tvoj, je čistá vyžierka. Nemáš za čím banovať. Čím skôr sa rozídete tým lepšie. Nenechaj sa tak sproste využívať, nebuď hlúpa!

Pampeliška83

Ano dakujem. Nie, ze by bol stastny, ze nieco take ma on ma este aj ponizuje / ze mam trapnu garzonku, ze mam male auto- ano spravne uvazujete on nema nic.. Okrem dlhov. Dala som mu ponuku prace, respektive privyrobenia si a veru reci vela ako do toho pojde ale ked pride iste k istemu makam tam sama. takze Dakujem za nazor niekedy to clovek potrebuje pocut nezavislo on cudzieho cloveka. Laska pominie asi to bude kusok trvat ale fakt zdravy rozum uz dalej nepusti. Nedebatovat. To mas pravdu, bo to iste dookola a nikam sa neposuvame. Dakujem.

Maoam

dievca moje, maj rozum a zacni rozmyslat nad sebou, ak si uplne nechces dokafrat zivot, este MAS MOZNOST zist z kratsej cesty a poucit sa z toho a ist dalej inak a hlavne chranit seba samu - inej cesty niet

PRECO si to vsetko nechas, ako z toho von - hoci aj s profesionalnou pomocou (psycholog), ak sama neprides na priciny

ber ho ako zrkadlo pre to co musis urgentne v sebe vyriesit - to, ze okrem toho, ze ti iba narobi problemy, dostane ta do dalsich a dalsich a ty ho budes roky vytahovat z XY nim vyrobenych starych a novych problemov, pomimo tvojich povinnosti, prace a Co. casom uplne zabudnes na seba, svoj zivot a svoju buducnost a preberies sa o par rokov ako vysilena depresivna frustrovana ustrachana troska s neustalymi vycitkami a pocitmi viny, zlyhania a nulovym sebavedomim a sebadoverou a s tym, ze nevladzes ani vstat z postele a uz vobec nebudes mat silu ho vyrazit z vlastneho bytu, ktory splacas SAMA a ak budes nadalej taka manipulovatelna ako doteraz, este podpises rucenia za nejake kredity a bohvie co, napoziciavas mu prachy, vsetko budes beztak dalej sama tahat, nedajboze si nechas urobit tymto typkom dieta, s ktorym tiez ostanes uplne sama a ako vdaku dostanes psychoteror, sikanu a ziarlivostne sceny bez priciny (hoci najskor on ma co tajit a iste toho nie je malo)

je to maximalne nevyrovnana a vyuzivacna osobnost typu parazit - a vie velmi dobre, co si u teba moze dovolit - vsak doteraz to klaplo a ako superacky...je vychcany

zapni mozog a vyhod ho z bytu a BEZ VYCITIEK SVEDOMIA - nemas ich preco mat, mal sa u teba ako prasa v zite a hladaj pre seba pomoc, kym je cas a oporu (u priatelov, rodiny alebo psychologa, ak nikoho nemas)

a necakaj ziadnu vdaku, cakaj opak a ociernenia vsade, to je proste cena za to, ale to ti moze byt jedno - musi ti to byt jedno

dolezite je, aby si konala teraz, inak zle skoncis, takych pripadov je vela a nechci to zazit

pistek

Pampeliska. Nedebatuj s nim. Bolo by to nekonecne, zbytocne a stale dokola o tom istom. Jednoducho mu povedz, nech sa do tyzdna vystahuje (aby si nieco nasiel kam pojde, alebo to teda urob hned) a vymen zamky, daj si jeho telefonne cislo zablokovat. Ukonci to. Ked ta nie je schopny ako muz ani na napoj pozvat? A pritom ty ho zivis, byva u teba. Predsa ma pracu. Vyvazas ho do nej aj z nej. Keby zil inde-musel by si najom ubytovanie stravu cestovne atd platit sam. Mala si trvat na tom, aby ti platil. Ci uz na ubytovanie, stravu. Mal ti pomahat. Vyvazat si ho isto nemala ked ti na benzin nic nedava. Proste je lakomy vychcany, vyuziva ta. Clovek by mal byt oporou. Ale zas nie hlupakom..

Pampeliška83

On si asi mysli, ze moze vsetko, mna ponizovat neustale kvoli vzdelaniu, pozerat mi mejly s ex z pred troch rokov a vyhadzvoat mi ich na oci. Ked osm mu spravila to iste tak ja som na rozdiel v jeho mejloch nasla mejly s jeho ex ako sa idu stretnut a ze ja som neskutocne ziarliva tak musia tajne. Ked som to precitala skoro ma vystrelo. Nikdy som na neho ziarliva nebola a vela krat som mu uz aj povedala, ze nech ide kade lahsie. ale on vzdy vytiahne stary vztah moj aj ked nema najmensi dovod nie som s nim v kontakte ani ma nekontaktuje- proste uplne spalene mosty. Hlada veci ktore mi vytahuje na oci ohladom toho vtahu a neviem preco to robi. POvedal, zevraj to rozflakal ale neviem nie osm si ista, ze ci to je fakt pravda- nemam si to ako overit. Len podla mna nechce davat peniaze. Ani vonku ma nie je nikdy schopny pozvat ani na pivo. Ale on sa pozvat necha.

Maoam

P.S. a nie, to nie je laska, je to bohapuste vyuzivanie a zneuzivanie - ale...a to je na tom vsetkom to najdolezitejsie: ty si to dovolila, takze musis vyriesit v sebe pricinu, preco sa nechas vyuzivat, zneuzivat, klamat a preco mas samaritanske spravanie voci cloveku, ktory je v pozicii postarat sa o seba sam, aj ked uspesne hra ubohu obet (okolnosti, inych ludi atd.)

Maoam

kratko: UKONCI TO, KYM JE ESTE CAS.

Inak ta caka peklo. Drz sa a v tomto pripade mozem poradit iba jedno - riad sa rozumom.

adr1a

Rozid sa s nim. Takto sa chlap nema spravat. Ty zabezpecujes vsetko. Fuul servis mu robis a davas. A co on? Platis sama byt najom stravu reziu hypo benzin ai. Naco ti vlastne je takyto chlap? Sama vidis, ze ty to uz financne nezvladas, upadas, ledva vsetko sama tahas, este ti aj ziarlivostne sceny robi. Za to, ze sa dostal do dlhov si moze sam (ani nevies preco sa zadlzil, naco a kde sli tie financie?). Este ani uprimny k tebe nie je. Taji ti vysku dlhov, ale vyzivovat sa tebou spokojne da. Ty si ho do dlhov nedostala a on teraz zije na tvoj ukor. Ak otehotnies tak co? Budu ti pomahat a starat sa o teba a dieta tvoji rodicia? On to isto nebude. Hladaj si k sebe rovnocenneho partnera a s tymto tu to ukonci, kym ta nestiahne so sebou na uplne dno