Veľmi sa o mňa bojí

Príspevok v téme: Veľmi sa o mňa bojí
isic000

Zdravím Vás..
o chvíľu budem mať 21 rokov mám jeden osobný problém týka sa mojej mamy. Má o mňa veľký strach. a to napr.
1. Keď meškám o hodinu neskôr zo školy tak mi hneď volá kde som či sa mi niečo cestou nestalo.
2. už radšej ani nechodím večer von, pretože vždy o desiatej hodine mi zvonil mobil aby som prišiel domov, pretože má strach a že by nespala
3. tento rok na dovolenke v zahraničí som sa spoznal s jedným kamaratom a rozhodli sme sa že pôjdeme na nočnú túru a keď som to povedal mame tak ma nechcela pustiť, že vraj sa nevrátim v poriadku, síce strápnila ma pred ním ale predýchal som to a ráno keď som prišiel do hotela zdravý len unavený zistil som že nespala celú noc. a trvá to stále.
Ako jej mám vysvetliť že sa o mňa nemusí báť už som dospelý a nie malé dieťa? Môže byť za tým že pri pôrode som mal ťažké zdravotné problémy, ktoré trvali aj neskôr? Ale už som zdravý dospelý jedinec. Prosím pomoc?

Panda ^-^

Tvoja mama ma o teba taky velky strach hlavne preto, ze si jej syn a ma ta nadovsetko rada. Neprezila by, keby sa ti nieco stalo a stale ma potrebu ta ochranovat. Nedalo by jej to, keby ta na nieco upozornila a nevarovala by ta vopred, lebo keby sa aj nieco zle stalo, vycitalaby si to do konca zivota. Problem je len v tvojej mame - stale ta chce mat pod kontrolou a neveri, ze by si sa dokazal postarat sam o seba aj v nebezpecnych situaciach. Treba sa s nou o tom porozpravat. Skor alebo neskor sa s tym bude musiet zmierit, ze uz sa rozhodujes sam za seba a ze ta uz nemoze ochranovat tak, ako ked si bol maly. Povedz jej, ze si chces uzivat zivot a ked teda niekedy pojdes na nejaku takuto akciu, tak jej rano zavolas ze si v pohode (nie ona tebe). Bude sa s tym bohuzial musiet vnutorne zmierit.