Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Extrasystoly

Príspevok v téme: Extrasystoly
Martiness15

Ahojte. Chcem sa opýtať, či tiež má niekto taký, alebo podobný problém s vynechávaním srdca. Deje sa to len v kľude a to takto, že bije normálne a zrazu príde taký tlak na hrudníku ako keď sa zľaknete vtedy vlastne neudrie a potom udrie silnejšie. Niekedy mi to spraví aj 4x za minútu niekedy ani raz a ide v poriadku aj pár dní no stále ma to dosť vyplaší a mávam potom myšlienky, či sa nemôže zastaviť atď. potom sa mi pridá ešte aj pocit, že ťažšie sa mi dýcha a už to ide... Bol som na vyšetrení EKG, ECHO a záťažový test srdca ( taký bicykel ) a všetko bolo úplne v poriadku takže určili vraj to je z toho, že stresujem a je to neškodné a nemám si to všímať. Čo si o tom myslíte ? Nedá sa toho svinstva nejako zbaviť ? Vďaka za odpovede.

Martiness15

Dakujem Kycera aj ty sa drz ;) No babu som zial ziadnu taku nevidel :/ no mozno by sa zislo :D Tak ano pocasie urcite robi dost vela a deto teraz ide take neprijemne obdobie depresivne tak musime sa drzat. Z tych chyb si nerob tazku hlavu to sa stava aj mne taka nesustredenost, ze idem nieco pisat a napisem alebo poviem ine pripadne v sekunde zabudnem co som chcel. Aj to je vraj normalne ;)

Kýčera

Martiness 15, tak sa drž, nech Ti nič nie je. Nezbadal si nejakú peknú babu, keď sa Ti zasa ozvalo srdce? Veľa robí aj počasie, jeho zmeny,...Aj dnes u nás od rána húkajú sanitky, dávaj na seba pozor. A ja zasa dnes robím chyby, na iné myslím a iné napíšem.

Martiness15

Dnes celkom v pohode extrasystoly len sem tam ale jak som siel z prace domov tak kym som sedel v aute som mal take bodave pobolievanie v hrudniku no nemyslim, ze to malo nieco so srdcom spolocne.

Kýčera

Áno, mala som na mysli rontgen HRUDNÍKA a napísala srdca, lebo si nepísal, že Ti bol robený. Tak si skús ešte vybaviť ten Holter a dúfať, že sa Ti to tam zachytí.

majzena

Martiness...ešte existuje aj holterovské pozorovanie srdečnej činnosti (24 hod). to ti vyhodnotí počítač potom, dostanes aj papierik kde zaznačíš keď sa niečo bude diať a doktor sa tak ľahšie k tomu dostane a môže sa na to pozrieť.

majzena

Človek by niekedy chcel aj venovať svojmu zdraviu pozornosť, len najhoršie je keď narazí na neochotu lekárov. Ja osobne som sa nedostal cez bežné EKG. Extrasystoly mi však neboli zobjektizované, natočené. Len podľa mnou udávaných príznakov internista vyslovil verdikt extrasystoly. Takže som trošku na pochybách aj, či to nie je niečo inšie..

Martiness15

Kýčera rontgen srdca vôbec existuje ? Pokiaľ viem tak iba hrudníka inak na "zobrazenie" srdca a zvuku sa robí ECHO nie ? A to mám za sebou a bolo v poriadku. Taktiež rontgen hrudníka a pľúc v poriadku. Ale také celodenné zaznamenávanie činnosti srdca by nebolo zlé no to mi určite len tak nedajú ak je ECHO, EKG aj záťažové testy v poriadku určite povedie, že nie je na to dôvod.

Kýčera

Jedná sa o dôležitý orgán, preto by mu mala byť venovaná patričná pozornosť. Nezaškodil by ani rontgen srdca, vyšetrenie vitamínov-B,...a vylúčiť všetky telesné príčiny, potom možno povedať, že je to psychosomatické,...Najlepšie pre Teba by bolo, ak by tie ozvy srdca zachytil lekár alebo sa zaznamenali a správne vyhodnotili, potom by si presne vedel na čom si. Srdce zvykne biť ako splašené v kľude až tak, že Ťa to môže bolieť a nemusí to byť nič vážne, samo to pominie, ale aj pri námahe. Dávaj si pozor na stravu, aj pred spaním, začni čistiť pečeň. Zobudil si sa v čase, kedy sa odrážajú jej problémy. A bolesti na hrudníku pri zmene polohy môžu súvisieť s chrbticou, skús vynechať na pár týždňov mäso a ťažko stráviteľné potraviny, svaly by sa mali uvoľniť, bolesti pominúť...

Martiness15

Určite je to dosť nepríjemné. Keby som vedel aspoň príčinu čo ich spôsobuje či je to fakt stres, alebo či to nie je od chrbtice, alebo nejaká baktéria alebo čo. No tak choré srdce inak nemám len kedysi v detstve som mal šelest a to pokiaľ viem malo veľa detí a bol som s tým pár krát na kontorlu ale ten je už dávno za mnou. Dobré je aspoň to, že tlak a pulz mám v poriadku len tie ekxtrasystoly sú nepríjemné. Ako tak čítam na nete dosť veľa ľudí ich máva tak hádam to fakt nebude až taký problém.