Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Divné Stavy - Stretol sa s tým už niekto ?

Príspevok v téme: Divné Stavy - Stretol sa s tým už niekto ?
Amaranthe

Ahojte.
Som muž, 22 rokov, váha 75 kg, výška 189 cm. Už asi pol roka mávam zvláštne stavy, ktoré sa dosť ťažko opisujú. Niekedy som úplne v pohode a niekedy som ako vo sne. Začalo to všetko asi pred polrokom kedy som prišiel o prácu. Stavy sa prejavujú rôznymi príznakmi a to točením hlavy, celková slabosť, inokedy len v niektorej ruke, alebo nohe - väčšinou na pravej strane, raz mi je zima raz teplo, niekedy zvieranie na hrudníku a rýchlejší pulz, hlava ako keby som ju mal zaliatu v betóne, po polke hlavy akoby mi prešli zimomriavky, šklbanie za uchom, alebo nohami. Je to stav kedy neviem či si mám ľahnúť, alebo chodiť, alebo sedieť proste nič nie je dobré. Taktiež sa zvykne pridružiť aj pobolievanie hlavy, občas mi zaľahne v jednom, alebo aj obidvoch ušiach. Pracujem ako systémový administrátor - číže denne väčšinou 8 hodín pri počítačoch. Športu som sa nevenoval žiadnemu ( sem tam volejbal ), no v poslednej dobu už cca mesiac chodím plávať. Čo sa týka vyšetrení: tlak mám vporiadku ( bežne 110/70 - 130/85, pulz 60 úderov v pokoji ) bol som aj na záťažové testy srdca, ECHO, EKG - všetko bolo v poriadku, komplet celý krvný obraz vrátane minerálov atď - všetko v poriadku, taktiež na neurológií, EEG tiež v poriadku. Povedali mi, že je to psychického pôvodu a spomínali tiež tetániu. Myslíte si, že nemôže to byť niečo vážnejšie ako mozgový nádor, alebo iné vážnejšie ochorenie ? Dosť sa toho obávam. Ďakujem vopred za názory.

Amaranthe

Práve preto by som rád podstúpil ešte ďalšie vyšetrenia. Doktorom som opísal príznaky najlepšie ako som vedel a napriek tomu ma neposlali na ďalšie vyšetrenia takže zrejme nepovažujú za potrebné aby som ich podstúpil. Uvidím v októbri na neurológií čo mi povedia.

atra

Áno, aj nádor v hlave môže mať podobné príznaky, mne vtedy v nemocnici urobili všetky neurologické vyšetrenia týkajúce sa hlavy a toto našťastie vylúčili.

Amaranthe

Ďakujem vám za odpovede. Zabudol som napísať tiež, že hlavne na zmenu počasia takéto stavy mávam a taktiež ma niekedy aj preháňa a krúti mi v žalúdku. Niekedy som aj celý deň malátny nič sa mi nechce a niekedy som napríklad od rána do doobedia v pohode a potom poobede ma už nič nebaví atď. Na internete podľa príznakov mi našlo tiež panickú poruchu, alebo tetániu ale tiež mi tam niečo sedelo aj na mozgový nádor a sklerózu multiplex takže skôr toto ma dosť vystrašilo. Antidepresíva mi zatiaľ nepredpísali, akurát mám užívať Magne B6 a v októbri idem na neurológiu.

atra

van AldenDnes, tak takto zle som ja ešte na tom nebola, aj keď pri počiatočnom "prevalení sa" tejto choroby som bola týždeň v nemocnici a potom ďalšie 3 doma, ale od vtedy s tým proste žijem.Aj tak si myslím, že táto "choroba" je v hlave a človek si musí uvedomiť pár vecí a tiež neprepínať sa a nebrať všetky povinnosti len na seba.

van Alden

atra tak to ti naozaj drzim palce k prekonaniu tej hroznej choroby. Poznam ludi, ktori maju tazku formu PP, uzivaju AD ktore im aj privolavaju tazke neziaduce ucinky. Niekedy im je tak zle, ze tyzden sa im neda vyliezt z postele ...

atra

No ja mám PP diagnostikovanú už 3 roky a užívala som rok aj ADčka,ale som sa ich zbavila a naučila tie stavy zvládať.Niekedy je to ťažšie,ale dá sa to. ADčka a BNZD moc nie sú riešením a podľa mňa neliečia, iba potláčajú prejavy.

van Alden

pokial viem, tak tetania ma naozaj aj taketo priznaky, ale navyse sa pri nej objavuju aj silne krce (celkova vysoka citlivost nervovych zakonceni). Ale celkovo to moze sediet aj na panicku poruchu (napriklad), to by bolo este horsie, lebo kym tetania sa vo vacsine pripadov da drzat pod kontrolou, pacienti trpiaci PP maju velmi znizenu kvalitu zivota. Liecba je beh na velmi dlhe trate, podporovana silnymi antidepresivami a ataky sa mozu objavovat velmi casto a liecba ani nemusi zabrat.

atra

Ahoj, toto sú príznaky neurogénnej tetánie, príp.panickej poruchy. Tiež som to mala diagnostikované, učím sa s tým žiť a docela sa mi darí :)