na dentalnej hygiene mi zistili diagnozu suche usta. Ma s tym niekto nejake skusenosti
diagnoza: suché ústa
Ak si nie si ista, ze kym ist, chod za svojim obvodnym, ten by ti mal urobit nejake zakladne vysetrenia a pripadne ta poslat k odbornikovi. Nemam s tym skusenost osobne, takze neviem na 100%, ale predpokladam, ze je to rovnaky postup ako pri akychkolvek inych problemoch.
Zuju,1,5 litra? To je velmi málo! Snaž sa viac,aj keď si myslím,že máš asi aj iné problémy...(v iných témach) to všetko môže súvisieť
Nemas nedostatocnu cinnost slinnych zliaz? Mame to v rodine, babicka musi pit s jedlom vzdy vodu + ma nejake specialne cukriky a gely a pod. ... Ak s tym mas problemy, najlepsie pomoze doktor :)
ja mam sucho v ustach,pri jedle vzdy musim mat vodu inak by som to nepozula take suche..
to ,že dýchaš nosom je práveže dobre..skús hodinu dýchať len ústami a uvidíš....určite si zvýš príjem tekutín na 2-3 litre denne...v detstve sme viacerí užívali lieky a nemáme suché ústa....môj názor-zarobili si na pastách....
podla mňa máš len nedostatok tekutín.Nemyslím že dentálna hygienička-sestrička dokáže stanoviť takúto diagnózu