Ahojte, prosila by som o psychickú podporu, možno aj o radu, som veľmi psychicky unavená, vyčerpaná a nešťastná. Manžel je večerný alkoholik a stupňuje sa to a ja sa ho bojím a bojím sa aj niečo riešiť, lebo viem, čo by nasledovalo, urážky, vykrikovanie, branie vecí, vyhadzovanie a pod. Neviem, kam by som šla bývať, ako by som ďalej fungovala, viem, že by mi robil zle, tak len trpím, som nešťastná a nespokojná a z toho aj ústia moje psychické problémy a problémy so spánkom. On chodí domov v noci z pohostinstiev, búcha všetkým, v lepšom prípade si ma nevšíma, ale v horšom robí so mnou aj cirkusy, vulgárne urážky, všetko mi chce vziať, rozbiť a pod. No proste celé zle a ja to aj viem, len sa bojím, bojím niečo podniknúť a začať to riešiť. Mám prácu, a dokonca dobre platenú, ja každý deň chodím do práce a on vyspáva do kedy chce, on je podnikateľ , on si robí kedy chce, a jemu sa darí v jeho podnikaní, takže o peniaze núdzu nemá. Začala som sa už aj zaujímať o prenájom bytu, že keby som odišla od neho, ale neviem si ani len predstaviť aký cirkus by urobil, bol by schopný zničiť mi všetky veci a neviem, či by som si vôbec mohla niečo vziať, keďže „všetko je jeho. Deti už máme veľké, bývajú už samostatne, lenže aj tie by si asi dokázal uplatiť „na svoju stranu ,lebo by ich tlačil peniazmi a zo mňa by urobil tú zlú. Neviem ako ďalej. Celé toto ma dohnalo už na psychiatriu, lenže lieky nič neriešia. Kým bude pretrvávať tento stav, bude to len horšie a horšie. Žijem život v strachu a veľmi nešťastná.
Manžel alkoholik, ako ďalej?
Ahoj atra, som muž a v podstate som nechcel prispievať, no nedalo mi, pripomína mi tvoja situácia niekoho v podobne tvojej.
Samozrejme,že sa prikláňam k názoru ostatných, začni od znova, ale je tu to ale, a to ale je z teba cítiť.
Zatiaľ sa ťa tu nikto neopýtal na príčiny, rozobera sa tu už len dosledok. Prečo to tak píšem? Lebo cítim,že máš strach zo samoty, že máš strach čo povie okolie a rodina, že máš strach ako ti môže ešte zavariť. Ten strach je opodstatneny, no ja sa ťa aj tak spýtam, ako muž, že ho máš ešte stále rada, ale priznať si to vieš iba sama sebe? Ak sa mýlim, prepáč, a ak nie, pomôž mu, hlavne od alkoholu, a to takým spôsobom, ktorý ani nebude vedieť, je na to jeden spôsob. Psychologické taraniny ti podľa mňa situáciu nevyriešia, ale spomínaná pomoc manželovi určite áno.
Ahoj salon, ďakujem za slová podpory, čítala som si ich stále dokola, ja to všetko dokonca aj viem, len proste bojím sa do toho pustiť. Už teraz viem, koľko problémov to bude obnášať, nedokážem si ani predstaviť, čo všetko na mňa nachystá, poberie mi, porozbíja, vyhodí ma atď. Už som si hľadala aj nejaké byty, čo by som možno vzala a do prenájmu a šla bývať tam,ale veľmi veľa okolností je ešte okolo toho.A bojím sa aj toho, že sa ocitnem sama v byte, čo budem robiť sama, či to psychicky zvládnem.A chybu robím aj v tom, že veľmi prihliadam na okolie, na ľudí, na rodinu,že čo povedia a tak.My sa už ani nerozprávame, nemáme o čom. Ak aj je doma, len mlčíme.
Atra,vazne prekonaj strach a konaj!
Ja ta chapem,ze si nestastna a topis sa v tejto tvojej situacii. Lenze prave preto potrebujes niekoho kto ti da k tomuto nadhlad. Ty sa nevies este na to divat z dialky,lebo sa topis a nevies plavat,to pride az casom ak ale nieco pre seba urobis.
Prosim ta,len si nenahovaraj,ze sa to zlepsi,sama pises,ze sa to zhorsuje a bude len a len horsie!
Nemas co stratit,iba ziskat. Ziskat samu seba,svoje zdravie,svoj klud,svoj spanok. Mas dobru pracu,tak ak na to mysli,ak tam chces ostat.
On vie,ze sa ho bojis a to je chyba,ze mu to ukazujes.
Mna moj byvaly niekedy udrel a neriesila som to. Zrazu sa to stupnovalo a ja som mu v tej zufalosti povedala: Este raz ma udres,tak zavolam policiu! Vies ako sa debilko zlakol?! Odvtedy bol posraty a snazil sa,lenze uz bolo neskoro.
S takym zit nie dakujem.
Rob daco,lebo nikto to za teba neurobi.
Prosim zacni plavat,pozri sa na seba do zrkadla a povedz si:
Som krasna mlada zdrava zena,suca svojho krasneho zivota! Nenecham si ho nicit clovekom,ktory je sam nestastny,lebo pije a vybija si to na mne! To su jeho sracky,nie moje!
Tak co moja? :-)
Nakopla som ta trosku?
Ved ako vravim len ziskat mozes. Ak budes v tomto pokracovat stratis vsetko,ver mi. A zazraky sa deju len v rozpravkach...
Tvoj zivot je len a len v tvojich rukach.
Kde nieco konci,inde zacina. Krasne nove,zdrave motivujuce,uzdravujuce :-)
prec od neho. s akymkolvek zavislym nic docinenia. prec prec prec
ved to len skus, asi ani nevies aku ma modlitba moc, ja som sa tiez nemodlila za lahke veci, myslim, ze to bolo aj horsie ako tvoj muz, lebo neslo len o alkohol... len pekne zacni, klikni na ten link a v utorok zacinas..viem, ze si z toho celeho unavena a uz nemas ani silu, ale su to dve minutky, ktore venujes 9utorkov na modlitbu za manzela, nic zlozite:)... treba skusat :)
ahoj ghgda, no som veriaca, ale nie až taká, že sa modlím.Máš pravdu, za to by som nič nedala, len tu už mi to pripadá, že sa to nejakými modlitbami nedá vyriešiť, on neprestane piť "len tak", on si ani nepriznáva, že má problém s alkoholom a čokoľvek mu ja poviem, všetko otočí tak,aby mal dôvod odísť do pohostinstva a piť. ja fakt neviem, čo ďalej......
ahoj, tu ma nic ine nenapada len zazrak, mozno ti to nesadne, ak nie si veriaca, ale za vyskusanie nic nedas, je to na tvojom rozhodnuti :) ja som sa to modlila, za vela veci, ci za priatela, ktory mal podobny zivot ako opisujes u tvojho manzela, alebo za psych. choru znamu a dalsich inych veci..a vsetko sa splnilo, aj ked sa mi casom zdalo, ze je to horsie ako pred tym, no nakoniec problemy zmizli, len tak...nebola som z tych zmien ocarena len ja, ale aj ludia v okoli, lebo to su veci, kedy uz kazdy straca nadej.
Tak skus, ak chces, ale nemas co stratit..jedine ziskat :) ved sv.Marta je super zena :D vela stastia a trpezlivosti :)
gloria.tv