Ahojte :) mam taky problem...asi pred rokom som sa rozhodla prejst na pescetarianstvo,nemala som ziadne problemy,tak som pred polrokom presla na vegetarianstvo..no a tu sa to cele zacalo...moji rodicia to nechcu akceptovat,stale mi dohovaraju,ako skodim svojmu zdraviu a podobne,mama naschval robi k obedu iba jedla,kt.obsahuju maso,takze sa dost casto stava,ze mam k obedu iba suchu ryzu a pod(tymto sa nechcem stazovat,ide mi len o ten princip),dokonca som nedavno zistila,ze mi do jedla na ,,tajnaca,,pridava maso.Ako to riesit?nemam ziadne problemy a vegetarianstva sa vzdat nechcem(rada by som neskor presla na veganstvo).Dakujem :)
Vegetarianstvo
vidíš ale niektorým to vyhovuje
zivot bez masa asi ani zivot neni.. ale tak chapem niektorym to prospieva
0vecka - niekomu moze vegetarianstvo prospievat a citi sa dobre, tak preco nie. niektorym ludom naopak moze uskodit, lebo nevedia dobre kombinovat potraviny a dopadnu ako ja - s anemiou.
Tu je o tom dobry clanok -odkaz odstránený-
Miruska - co keby si si varila sama alebo pomohla mame pri vareni? ty si zo surovin urobis svoje vegetarianske jedlo a ona pouzije zvysok na jedlo pre zvysok rodiny. nemusis mat len suchu ryzu, vies si ju urobit sama na iny sposob :)
Vegani
nejedí žádnou potravu, která má živočišný původ, jako je např. med, mléčné výrobky, vejce
Syroví vegani
jsou vegani, kteří mají ve stravě pouze čerstvou zeleninu, ovoce, ořechy a semena
Lakto-ovo vegetariáni
nekonzumují maso, ale mléčné výrobky a vejce ano
Laktovegetariáni
nejedí maso a vejce, ale mléko a mléčné výrobky ano
Ovovegetariánstvi
naopak jedí vejce, ale ne žádné mléčné výrobky a maso
Frutariáni
už patří mezi opravdu striktní vegetariány. Mají povoleno jíst jedině plody, jejichž sběr nezničí rostlinu: ovoce, ořechy nebo semena
Vitariáni
se zaměřují na jídlo v syrovém stavu, protože podle nich zpracování ve vysoké teplotě ničí enzymy a vitamíny. Je velmi podobné frutariánství
Flexitariáni
už maso konzumují, v malém množství drůbež nebo ryby
Semivegetariáni mohou drůbež, ryby a mořské plody, ale zakazuje se červené maso
Pescetariáni
jedí ryby, mléčné výrobky, vejce a med, ale žádné červené maso nebo drůbež
Pollotariáni
si dopřávají drůbež, mléčné výrobky, vejce a med, ale žádné červené maso ani ryby
0vecka- nejedia maso, jedia ryby a morske potvory
obdivujem takych ludi ktory nejedia vobec maso
bez masa? zblaznila by som sa
inak co je to to pescetarianstvo na googli mi to vyhadzuje iba ruske stranky co nevesti nic dobreho
miruska co takto sa s rodicmi dohodnut ze raz za dva tyzdne nejake to meso zjes a inak budes jest bezmesite jedla... ono vegetarianstvo zase az take zdrave neni
Jemne mame vysvetli, že ti obmedzenie mäsa pomohlo znížiť cholesterol. Určite i ona má spústu zdravotných problémov pri množstve mäsa a tuku, ktoré jedáva.
Vegetariánstvo treba ovládať, ak ho robíš správne, určite sa lepšie cítiš a budeš vedieť v krízových situáciách to mame vysvetliť.
V každom prípade nesnaž sa prejsť na sladkosti a syry, to by si si nepomohla.