Ahojte, mám 30 rokov a našla som si priateľa, ktorý je inej národnosti aj iného náboženstva. Po slovensky vie len veľmi málo, väčšinou sa rozprávame po anglicky. Je to Turek. Spoznali sme sa pred rokom a začali sme sa stretávať a nakoniec s toho vyšiel vzťah. Je veľmi milý ohľaduplný, láskavý voči mne. Len sa obávam, ohľadom toho, že čo sa píše, hovorí medzi ľudmi, že Turci chcú ženy len využiť a potom raz odídu aj z deťmi a nikto ich už nikdy nevidí. Ja takto nechcem dopadnúť. Ako sa mám k tomu postaviť? Mám mu veriť, či to radšej skončiť? Nie som si istá. Rodina a priatelia si na neho zvykli, ale neberú náš vzťah vážne, že sa to vraj časom aj tak rozpadne, že sa nedá fungovať dvom ľudom, čo sa rozprávajú cudzím jazykom. POraďte prodíííím, čo mám robiť???
Nie je tento vzťah nebezpečný?
koncertovat by aj mohol, nie? :)
Pýtať sa ho či by koncertoval je podľa mňa hlúpe, to jedine ze by prišlo z jeho strany, nemôže predsa prejsť na inu vieru koli niekomu inému. Ak bude svoju vieru praktizovať v tichosti sám pre seba a nezatahovat ta do toho, tak v tom problem nevidím.
ak sa bojis, ze sa s tebou rozide po takej otazke, tak potom je ten vas vztah nebezpecny pre teba uz teraz.
Ovecka áno som veriaca, o konvertácii mi ešte nespomínal ale ak by aj áno určite by som zmeniť vieru nechcela. A na svadbu v našom kostole som sa ho ešte nepýtala, keďže o svadbe ako takej sme sa ešte vôbec nerozprávali.
dvojpes no ale čo keď sa rozčúli a rozíde sa so mnou, aj ja by som tak reagovala keby sa ma takú otázku spýtal. Nechcem ho uraziť :(
ten navrh na konverziu mal byt len ako test, ci sa napr. pri takom niecom rozculi, alebo to zoberie lahostajne, pripadne bude suhlasit (comu neverim)
alebo ti povie, ze on sa viery nevzda, ale bude tolerovat tu tvoju a nebude presadzovat ich zvyklosti.
proste aby si vedela odhadnut, ako vazne ju berie.
lebo ak islam vazne berie, budes to mat tazke. a netreba pritom vôbec, aby bol tyran alebo co, proste tam su mnohe veci, ktore nie su moc v súlade s nasim spôsobom zivota.
Turkina7867 sleduj ako reaguje na nabozenstvo... ty si veriaca? neveriaca? nechce aby si konvertovala? vie si predstavit svatbu v tvojom kostole ak si veriaca?
tam to mozes dobre vychytat... kazdopadne si asi uz rozhodnuta.. osobne by som nedal na nejake extremne nazori ale daval bby som si trosku viac pozor ako pri jozkovi mrkvickovi
Tak on mi nepripadá ako fanatik. Normálny chlap. Síce je tmavší a má čierne vlasy, ale správaním je ako "my" .
jj ono to neni tak ze co moslim to tyran ale dovolim si povedat ze tam je ta pravdepodobnost vyssia kedze im to tie zvyky aj tak trochu dovoluju.. ale zalezi aj na tom aky moslim...turci niesu az taky fanatici
bacerefull no super, budem sa toho držať :D
No vydať sa za neho sa ešte nechystám, pretože sme spolu len krátko, aby sme sa už brali :)
On je na tom z vierou tak, že keďže tu nemáme mešity, tak nechodieva. Ale modliť sa modlí v tom ich prapodivnom jazyku. Ale modlím sa aj ja a možno aj jemu sa zdá naša slovenčina prapodivný jazyk, takže to nemôžem takto posudzovať. No a dodržiava ten ich Ramadán, čiže sa pôstí celý mesiac a asi vtedy nepije ani alkohol. Ale viac neviem na túto tému o ňom nič napísať. S tou otázkou o tej viere som si to asi rozmyslela, pretože mi napadlo, že ani mne by sa nepáčilo keby sa ma spýtal, či nechcem zmeniť náboženstvo. No tak by sme poprípade deti vychovávali v dvoch vierach, kúsok s tej, kúsok s tej.
bud opatrna ak si raz zmysli ze ho podvadzas a v obchode ho uvidis kupovat vacsie mnozstva kyseliny..:D