Urazi ho kazda malickost

Príspevok v téme: Urazi ho kazda malickost
livia3

Ahojte

Mam priatela s ktorym som polroka a problem je v tom ze sa uraza za kazdu malickost. Planujeme spolocnu buducnost a nakolko nema extra vztah k inym detom sa obavam ze ani k svojmu vlastnemu ho nebude mat. Totiz napr dneska sa urazil preto lebo bola na navsteve u nas moja neter a zacala sa blaznit. Priatel ju upozornil nech je tichsie a ona sa na tom pousmiala. Zrazu sa urazil zavrel do spajzi a nechcel s tade vyjst. Pohadali sme sa a nekomunikujeme spolu za to. Prislo mi to totalne detinske. Ved je to len dieta a on sa urazi. Vobec nema ani vztah k mojej neteri. Ked urobi nieco zle tak len krici po nej namiesto toho aby sa s nou normalne porozpraval. Mam pocit ze este vobec neni zrely na vlastne dieta. A takto to funguje stale. Hocijaka malickost ho urazi. Uz mam toho po krk. A najhorsie je ze ako chlap si nevie priznat svoje chyby a zakazdym ked je vina na jeho strane on este povie ze nic nespravil. A dnes pocas hadky mi zahlasil ze: preto som siel do tej spajzi aby som sa vynervoval a vyriesil ten problem sam. Tak pochopite take zmyslanie? Snad problemy su nato aby sa riesili vzajomne nie oddelene. A navyse vo vztahu som iba ja ta ktora hlada kompromisy a on vobec. A ak je nastvany on este k tomu povie ze som urazena ja. Akoby svoj problem vobec nevidel. Poradte co dalej. Uz mi dochadza trpezlivost. Dakujem za vase reakcie.

Slobodna

Hej mam. Ty chces problemy riesit a pri tom sa nevies pozriet na vec z jeho pohladu. Ked ti vadi jeho spravanie, tak s nim nebud.

Slobodna

To nie su prkotiny, jednoducho mu lezie na nervy a doma chce mat klud a nie nejake cudzie decko, ktore sa nevie zmestit do koze. Ak maju maly byt, tak sa asi nemal kam inam zavriet len do tej spajze, aby mal klud a nevidel tu soplanu.
On sa vobec nemusel urazit, jednoducho mu lezie na nervy a to je normalne a pochopitelne.
Asi sa treba naucit trosku sa snazit partnera aj pochopit, nie hned vsetko riesit, robit z komara somara a vypisovat svoje problemy na net a radit sa s cudzimi ludmi o svojom vztahu, tak povediac ho ohovarat na nete, kvoli cudziemu decku si rozbit vztah, lebo mbe toto pride detinske, nezrele a nepochopitelne.

livia3

Dontworry: suhlasim s tebou. Pri inych veciach sa zasa urazi a nerozprava sa. Pripadne hodi vinu na mna. Takto sa podla Slobodnej sprava dospely chlap.

livia3

Slobodna: ja ti tvoj nazor neberiem no kazdy normalny clovek usudi ze taketo chovanie je nanajvys detinske a aj hlupe. Mozno mas inu predstavu o fungovani vztahu no treba vediet posudit co je normalne a co nie.

DontWorry

Ja len nerozumiem ze vam pride v poriadku ak sa dospely clovek urazi na dieta az tak, ze to musi ist predychat :D A to ked take prkotiny ho vedia rozhodit, tak pri inych veciach ako reaguje? Este sa aj hovori, ze cloveka by mal urazit len inteligent.

Slobodna

Nie vsetky problemy sa musia riesit a rozoberat do zblbnutia, niektore ani problemy nie su, len ich jednoducho treba predychat a ukludnit sa. A to robi on. Pre teba detinske. Neviem preco od neho vyzadujes, aby si rozumel s tvojou neterou, alebo k nej mal nejaky vztah. Jednoducho ju neznasa, tak to akceptuj. A jedna dobra rada, muzi nemaju radi to tvoje presadzovane riesenie vsetkych problemov.

Delete 2

Slobodna - opäť súhlasím :) až je mi to divné :D

A čo ak je niekto rodina? Aj domov nie je miesto kde človek býva či kde sa narodil ale emócia, šťastná emócia okamihu kde sa práve nachádza a kde je mu dobre. Kde sa človek cíti šťastný.

DontWorry

Uzemnit dieta ma rodic pripadne niekto iny kompetentny, nie jej priatel. Kazdy normalny dospely clovek so zmyslom pre humor nebude brat dieta az tak vazne. Potom to tak aj vyzera ked ucitelky v skolach tie decka nezvladaju. Pri takychto veciach to chce trochu nadhladu.
Aby sa dospely chlap isiel zamknut do spajze mi tiez nepride oukej. Chytit taky rapel, ze musi to ist az dakde predychat? To tiez vypoveda o tom, ze asi najkludnejsia povaha nebude.
Zivot s takymi chlapi je velmi narocny. Jednak to vyplyva z ich nizkeho sebavedomia a taktiez sebectva. Len im chudacikom bolo ublizene a donekonecna sa im doprosovat.
To co robi on je maximalne nezrele chovanie.

livia3

Mudry chlap sa ale nezavrie do spajze. A problemy su na to aby sa riesili nie odkladali. Moja neter mi je rodina a navyse jeho by neposluchla lebo krical po nej. Mna posluchla okamzite lebo som jej Normalne vysvetlila aby tak nekricala a tiez mi to neni vlastne dieta. Treba sa len naucit problemy riesit a nie ujst pred nimi. O tom to je.

Slobodna

Podla mna je to velmi mudry chlap a to z troch dovodov:
1. Nezavrel sa na hajzel, ale do spajze, kde ma zatial co jest od nervov
2. Zavrel sa, aby sa ukludnil, nevrieskal, alebo nebol agresivny
3. Normalne sa porozpravat s detmi neda. Niektore su skutocne nevychovane, rozmaznane a vytacaju do vyvrtky. To s laskou k detom, ani zrelostou na deti nema nic spolocne, lebo vlastne deti su o niecom inom, ako cudzie.

Problem vidim skor v tom, ze ty svojho priatela vobec nechapes a ani sa nesnazis ho pochopit. Nejaka neterka odtrhnuta z retaze je ti prednejsia, ako tvoj partner a to si myslim vadi aj jemu. Najviac zboznujem ludi, ktori taketo deti nevedia uzemnit, aby sa spravali normalne. Myslim, ze tvoj partner by jej to rychlo vysvetlil rucne - strucne :)