Včera večer som si v zrkadle všimol hrču na pravej strane krku, nevystupuje nejak extra nad úroveň pokožky, ale už je vidno taký kopček (priemer asi 2-3cm). Pocit akoby stuhnutého krku som mal už dávno a mam nejaký taký blbý pocit že to súvisí stou hrčou. Ten pocit stuhnuteho krku na pravej strane som mal minimálne pred 3 mesiacmi, pri otočení do ľavá ťahavý pocit (nie bolesť). Už vtedy sa mi zdalo keď som si to prehmatával tak na tej pravej strane sa mi vždy zdalo akoby ten sval bol zväčšený. Nahmatal som si ho aj na ľavej strane ale bol o niečo menší. Neviem či to je sval alebo uzlina.
Pred 4 dňami som začal cíti silnú bolesť hrdla, nemohol som ani poriadne prehĺtať, bolesť vystreľovala až do uši. Nechcel som isť k obvodnej pretože zas mi dá antibiotiká a na môj zničený žalúdok a čreva ešte antibiotika tak to je katastrofa. Lenže keď som si všimol včera tu hrču hneď som išiel k obvodnej. Angína ako vyšitá a antibiotiká ma neobišli.
Myslite že ten pocit stuhnutosti krku ktorý som mal asi pred 3 mesiacmi a za ten čas sa mi to tak striedalo (raz som to cítil raz nie ) za tým mohla byť zväčšená uzlina? Ale zas pred 3 mesiacmi mi nič nebolo, nemôže to byť aj niečo vážnejšie? Nejaký lymfom alebo niečo také? Teraz mi napíšete že len zas nato najhoršie myslím ale keď ja som taký hypochonder :D
Zväčšená uzlina na krku
Dost ma aj vystrasilo ked mi na gastre brali krv na rozbor / 3 mesiace dozadu/, kde som mal zvysene EOS az 0,270 norma 0,067 a taktiez BASO% 1,1 norma 0,7. EOS mam zvysene uz od detstva ale nezistili z coho. Mozno ze z toho ze som mal nabeh na astmu, ale uz cez 12 rokov neberiem ziadne lieky a som bez priznakov.
Vystrasilo ma to hlavne preto ze som cital ze zvysene eos je pri rakovine krvi alebo lymfome. A ja to EOS mam zvysene dost
Uzliny niekedy bolia, niekedy nie. Netreba si z toho nic robit, zvycajne to mizne samo. Ja som tiez mala uzlinu a to som v tedy neprekonala ziadnu chorobu a bola nebolestiva a nakoniec zmizla a som tu - ziva a zdrava :-).
Ved ja som obvodnej povedal tu uzlinu už skor. Nejak ani to neprehmatavala ani sa nato nepozrela len povedala že už tam mohlo byť niečo skor. Ja sa velmi bojim všetky druhov rakovina a hocijakých nevyliečitelnych chorob... Velmi sa sledujem to je moj problem ale neviem s tým prestať... odkedy mi začali žaludočne ťažkosti tak sledujem každý priznak, každe pichnutie...
Mne je hlavne podozrive že neboli ma ta uzlina a ja ako sval.
Hrdlo ma už neboli ale uzlina stale je / včera som začal brat ATB/
podľa mňa si aj vtedy mal nejakú skrytú infekciu, preto bola zväačšená, no a teraz je z angíny zväčšená, keby bola podozrivá, tak by obvodná spozornela
Priatel mal to iste...mal ju na hlave vzadu,neakucne ho to bolelo a bal sa co to je...mal ju väcsiu ako ty a niejak musama zmizla ;-)
Ide prave o to, ze ja som tu uzlinu mal zväcsenu este pred tou anginou. Len teraz pocas anginy sa zväcsila este viac. Mam obavy aj preto, ze ta uzlina ma neboli a na pohmat je tvrda.
Ano, zas na to najhorsie myslis :D. Ked sa vyliecis z anginy, aj ta uzlina by sa ti mala zmensit/zaniknut.