Ahojte, uz skoro tyzden mame doma kralika. Bravame ho aspon raz denne do zahradky aby si pobehal aj vonku. Dnes ho bral priatel a ked ho dvihol, kralik sa zacal mykat a vyskocil a spadol na chodnik a trochu si udrel hlavu. Bola to asi metrova vyska. Potom este normalne behal, ale ked sme ho po chvili dali dnu tak lezal. Mohlo sa mu nieco stat?
A chcem sa spytat chovatelov, minule mi olizoval ruku a den nato ma hryzol ked som mu nedovolila skocit na gauc. Minule hryzol kamosku ked ho mala na rukach. Ako ho odnaucim hryzt ludi?
Kralik spadol na hlavu, plus preco to robi?
N-ika ďakujem za radu...
Dať mu drievko na ohrýzanie? Nie je na to ešte malý? -má 1mesiac a pól. A to drievko vysišiť?-či take prírodne,iba opláchnuť a dať mu? Alebo ten minerálny kameň je lepši?
wa- a este ma nieco na kusanie? Idealne mineralny kamen, konariky, mrkvu...treba mu to zabezpecit, musi stale hryzt
wa - a ako je kralicek stary? je to samcek alebo samicka?
Moze byt ze sa mu nieco nepacilo, kralici nemaju radi dvihanie na ruky a nosenie na rukach...potom moze aj pohryzt...za dalsie, kralicka nenaucis ze nema hryzt, prenho je to sposob vyjadrovania neprijemnych pocitov, ak sa mu nieco nepaci...tak isto dupe nohou, vrci, piska, hundre...
Napriklad nasa kralica sa necha nosit len malemu synovi, manzela kuse...ale zas sa s nim rada jasi:-)
treba si sadnut na zem a kralicek dobehne sam. ked sa bude chciet pohladkat, bude do teba stuchat, bude ta olizovat...ak cez den spi a ty ho vyrusis, alebo chce behat a ty ho beries na ruky, moze byt ze kusne...nasa teraz vzdy najprv zavrci - akoze daj mi pokoj, na vystrahu...a kto neposluchne koleduje si o kusanec
Dobrý večer. Chcela by som vás poprosiť. Mam zakrslého králika od 13.9. večera...je úžasný,prítulny,hneď sa naučil chodiť na záchod,počúva, od druhého dňa mi začal olizovať prsty/ruku...ale dnes ráno keď som ho vybrala ako každe ráno,mala som ho na nohách a ruky okolo nôh až nespadne. Najskôr sa túlil,nechal hladkať ako doteraz a zrazu ma pohryzol do ruky. Tak som sa s ním vyvadila a dala do klietky. Cez deň začal obhŕýzať záchod(tak som sa s ním vyvadila) a teraz večer keď som ho chcela vziať na ruky že určite to bolo len take neumyselné...znova som si ho dala na nohy a začal ma hrýzť so nôh a aj ruky. Dala som ho do klietky a zas chvíľu ohrýzal wc .... Prečo to urobil? Doteraz bol ako dokonalý anjelik,zrazu sa to úplne otočilo
hlodavce su plache zvierata a lahko sa da predvidat ich spravanie. ak sa nudi, boji, ak nema co obhryzkavat, ak sa citi nekomfortne...atd, tak potom zareaguje necakane. on si na urcity typ manipulacie casom zvykne, ale to chce trpezlivost a spravne zaobchadzanie zo strany majitela.
poriadne si prosim prestuduj tuto stranku, je tam vsetko co potrebujes o kralickoch vediet : www.kralici.cz ,
dufam ze to admin necha:)
Ci sa mu nieco stalo uvidis casom, ale ak normalne beha, skace, zerie a pije tak by mal byt ok...
Kralicek hryzie, je to jeho prirodzene spravanie, neodnaucis ho to nikdy. Musis sa s nim naucit zit a respektovat ho a nebude ta hryzt:-)
skakat na gauc ho odnaucis tak, ze ked tam vyskoci capnes mu po zadku s novinami.Nikdy nie rukou!!!Rukou ho hladkas, nebijes ho, nesmie si spojit RUKA=BITKA!!!Vzdy pouzi noviny.Parkrat to urobi, parkrat mu capnes a pochopi...kralicek je ako psik:-)
kralik hryzie ked sa boji, asi ste robili nieco coho sa zlakol...kralici zle vidia-boja sa prudkych pohybov lebo si myslia ze je to dravec...kralici nemaju radi ked ich zdvihaju...ak vyskocil z ruk znamena to ze si myslel ze ho unasa dravec a bal sa...snazil sa utiect...
to ze kralik lezal ked ste ho dali dnu mohl znamenat ze je "unaveny", vydeseny, urazeny-zavysi od polohy...
plus dufam ze ho nebravate von cez den v tych horucavach-kralici teplo neznasaju!
nastudujte si prosim cosi o kralikoch, reci ich tela, strachoch...inak toto velmi zle dopadne!