Dobrý deň chcem sa spýtať že či sa dá zistiť zo stolice ulcerozna kolitída alebo Crohnova choroba? Ďakujem za odpoveď.
Dá sa zistiť zo stolice Crohnova choroba alebo ulcerózna kolitída?
emalea-aj ja som ho najprv podozrievala, ze pise pod inymi nickmi :-)
ono, ani tie KO niekedy nie su smerodatne a zavadzaju :-) aj ja mam CRP v norme a teraz aj sedimku :-) prave podla toho ci maju stupajucu/klesajucu tendenciu sa pri tychto ochoreniach da predpokladat remisia alebo relaps ochorenia...
Ja sa mam celkom OK (pocitovo), ale ako som na tom realne sa ukaze az v NURCHu :-D
inak ak by si chcela, mozme popisat aj mimo fora :-) staci nechat mail ;-)
A ešte som zabudla, Ni-ka, dúfam, že máš momentálne zdravotne O.K. /samozrejme vrámci možností/ s lupusom....pekný večer
Ahoj Ni-ka, neviem prečo som si myslela že boon a anonym je tá istá osoba?? ...ak áno snáď sa prizná (: na tom nie je nič zlé....a k tým chorobám, máš úplnú pravdu....tá istá diagnoza sa môže prejaviť u roznych ľudí rozne....teraz som si spomenula na jednu moju známu a tá má 11 r.dcéru ktorá jej na dovolenke z ničoho-nič odpadla a až po vyšetrení zistili u nej cukrovku v kombinácii s celiakiou ...a až do toho momentu odpadnutia údajne nemala žiadne
príznaky , človek by očakával minimálne aspoň niečo čo prežívajú celiatici s trávením a ona...no nič!!! takže nech je človek z toho múdry!!
emalea-ale tie priznaky a CRP nepisal ze ma autor temy boon...to opisal iny uzivatel fora :-)
Zadavatel temy nepisal ake ma priznaky a vysledky KO...Takze nevieme o priebehu nic...Okrem toho, tieto choroby mozu u niekoho prepuknut velmi aktivne a niekto ani nevie ze ich ma-a odhalia ich nahodne pri inom vysetreni...vsetko je to individualne :-)
To je ako s mojim lupusom, ja som za polroka skoro kvoli nemu umrela na zlyhanie pluc a obliciek a niektore kocky ani nevedia ze ho maju a funguju s nim ako zdravi ludia :-)
no a potom choď k doktorovi!!! on Ti už niečo nájde!!!mal si fakt nizučké CRP, žiadne hnačky, len mäkkšia stolica, žiadne šialené príznaky ako sa obyčajne pri týchto 2 diagnozach väčšinou prezentuje /niečo podobné mám za sebou aj ja...neurčité príznaky, v podstate nič zvláštne/ a keď som sa na to gastroša len tak pomimo opýtala: aj on sa ma opýtal:
máte časté krvavé hnačky, únava, vyššia teplota, rapídne chudnutie....a čím viac sa o túto tému zaujímam, zisťujem, že dosť pacientov má len také "ništové-nijaké" prízanky..... a bum ho...diagnoza jak vyšitá!! každopádne daj potom vedieť!!!
Ja bych sa vykaslal na tie vsetky testy a diagnozy a napravil si travenie v prvom rade, do coho patri aj naprava crevnej flory. Lebo tieto choroby su vsetky nasledky skodlivych mikrobov v crevach. Takze si tam treba nasadit uzitocne probiotika a podporovat ich, aby vytlacili skodlive mikroby. Potom ,aj za pomoci latok vyrobenych probiotikami sa mozu creva vyhojit a regenerovat.
A myslim si , ze to je vlastne ciel vsetkych pacientov s tymito chorobami, nie donekonecna potlacat ich priznaky a citat rozne diagnozy, a nechat sa skumat roznymi testami, vcitane vydrapovania vzoriek z criev, ale ich odstranit a vyliecit/regenerovat creva.
Dá sa to tak povedať. Po kontrasnom RTG vylúčila ulceróznu, a povedala mi, že na 99% je to crohnova choroba a kolono ide robiť len preto aby zistila stav tých čriev a aby mohla nasadiť presnú liečbu.
Ahoj boon, takže už máš čerstvo za sebou 2x odborné vyšetrenia....rozumiem tomu tak, že je tam predsa len podozrenie na Crohna a 100% istota bude po kolono....?
Crohnova choroba
Hrubé črevo je sčasti postihnuté zápalom, 17.8. by som mál ísť na kolonoskopiu a odobere mi biopsiu.
Nie, neviem .CT mám 10.8. a RTG mám 11.8. . A keby tam niečo bolo vidieť kolonoskopia alebo sigmoidoskopia (podľa snímkov), zobrala by biopsiu .