Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Zakliaty kruh

Príspevok v téme: Zakliaty kruh
ikik

Pekny den!

Pisem tu, pretoze by som velmi uvitala pyr nestrannych nazorov na moj problem. Skusim v skratke opisat situaciu:

1. S priatelom sme spolu takmer 2 roky
2. Prvy polrok bol velmi pekny (moj pritel bol fakt ako z nejakeho romantickeho filmu, spieval mi v aute ako ma lubi, usiel z vecera so svojimi kamaratmi len preto ze chcel byt so mnou, kedykolvek bel odcestovany pisal mi a volal nespocetne kra +...-sex bol perfektny a velmi pravidelny) Podotykam ze sme spolu byvali takmer od zaciatku- takze to nebolo len "balenie"
3. S priatelom velmi blizko spolupracujeme a vzhladom na povahu firmy nas vztah musi byt utajeny
4. Povedal ze situacia musi byt vyriesena do roku
5. Pracovne problemy sa vkradali do nasho zivota a my sme neboli schopni to oddelit
6. Nastalo viac problemov (viac menej z nicoho) a denno denne hadky
7. Sexualny zivot je v troskach. Po tom co to par krat "nefungovalo" on nema chut (a ja sa uz nesnazim) 3 mesiace
8. Po dvoch rokoch je situacia stale rovnaka- jedna firma, spolu v byte, vsetko tajne, ziadny sex, ziadna sebadovera (vysledok) a neustale hadky + ziadne plany co sme mali neboli zrealizovane
9. Druha strana mince: Hadky mame iba o tejto jednej problematike, volny cas co spolu travime odhliadnuc od hadok si uzivame a myslim ze sa stale lubime...
10. Ja mam 30, on 50 (nikdy nebol zenaty, ziadne deti...)

Som z toho unavena. Velmi sa tesim na akukolvek radu.

Pekny den
ikik

javsakktoiny

no ved ano a z toho čo ti povedal by si mala vyčítať jeho priority. a čo si zistila ?
ja s vami nežijem tak neviem čo vlastne riešite za veci, ale asi si idete každý svoje ako som už písal na začiatku. niekde to viazne a ja odhadujem že čím viac o tom píšeš tak to vyzerá že každý si idete svoje. a starého psa je ozaj ťažšie učiť novým kúskom. chce vôbec deti ? mám pocit že to čo ti hovorí je jedna vec ale to čo chce a cíti je druhá

ikik

Ano, predlozil... A ono aj to je pochopene z mojej strany. Avsak to je vsetko o prioritach, ci? Je mi jasne z v 50tke menit cokolvek je velky problem. A v sucastnej pracovnej situacii ak mas pracu co ta bavi, dobre zarobis a este Ti uspokojuje aj tvoje ego, nieje velmi preco odchadzat... Uprimne si myslim, ze ak mu rovnaka praca nepadne priamo do lona tak ziadna zmena nepride. Len mi je zvlastne ze nema pocit, ze by sa mal pohnut, ak chce raz dozit ako deti dostuduju...Ak teda nejake budu vzhladom na momentalnu patovu situaciu v posteli.

javsakktoiny

aby som nebol zle pochopený. nedostatočná vôla zmeniť ergo vyriešiť problém alebo súčasný stav. a ten nedostatok vôle je zo strany partnera. ja by som na tvojom mieste vyžadoval pádne relevantné argumenty prečo to nejde. už ti ich predložil ? a zamysleli ste sa nad nimi kludne a rozvážne ?

javsakktoiny

tak potom je to nedostatočná vôla ho zmeniť. čím sa ale zase vraciam k tomu nepochopeniu problému lebo toto môže viesť k rozpadu vzťahu.

ikik

Dakujem velmi pekne za vsetky rady. S partnerom sme sa o tom rozpravali uz asi milion krat. V poslednom obdobi kazdy druhy den, okrem vykendov, kde sme si potrebovali dat pauzu a nemysliet na problemy. Moj partner chape problem a dokonca tvrdi, ze na to ma rovnaky nazor a ze tuto situaciu musime vyriesit. Problem nastava v realizacii daneho rozhodnutia. Jeho tradicna odpoved je: "Ja momentalne nemam kratkodobe riesenie, ale rozmyslam o tom." To vsak by ste neverili ake neprijemne je pocut takuto odpoved zakazdym pocas 2 rokov...

javsakktoiny

akože veľa sa hovorí o komunikácii ale to ľudom nestačí papagájovať do nekonečna. tieto rady čítam všade, fakt že ozaj všade. pekné rady. sa ale zabúda stále na jedno. celkom na začiatku musí byť priznanie si problému. ale to znamená že aj ten kto žiadny problém vo vztahu nevidí by si mal priznať že problém je už len to ked partner vidí vo vztahu nejaky problém, inými slovami ked má problém partner mám ho aj ja. a tu nastupuje na rad zase iná dôležitá vec a to je snaha pochopit problém, pochopit seba, pochopit druhého. neísť si stále len to svoje ale pozrieť sa na to aj očami partnera. toto je základ a potom sa dá komunikovať. v opačnom prípade budeme komunikovať ale každý si pôjdeme svoje.
jak na to ? no hlavne sa treba vhodne vopred nastaviť. to nastavenie by malo vyzerať asi tak že nejdem proti partnerovi ale idem proti problému spolu s partnerom. čiže spoločne ideme riešiť problém aby sme mohli ostať spolu. takto to treba na začiatok chápať. no a potom záleží na partnerovi lebo na to treba dvoch. s niekym ale nehne ani buldozér. nuž tak potom.....

salon

Najdolezitejsie vo vztahu je komunikacia. Bez toho to proste nejde. Mozes si precitat vypocut rozne nazory na vec,ale len a len vy dvaja sa musite velmi otvorene porozpravat o vsetkom co vas trapi a tiez co vas tesi. Najst riesenie a rozhodnut sa co dalej. Len tak sa posuniete dalej.
Ste dospeli ludia inteligentni takze smelo do toho :-)

netrapsa

ikik: Tak neviem,ci si mozes dovolit zmenu miesta zamestnania,ale kebyze ano,tak by som sa snazila zmenit to co najrychlejsie.

ikik

Vdaka netrapsa. Mam podobny pocit. Len to vsetko co sa uz na to nabalilo, plus neschopnost mojho draheho dodrzat slovo a to vyriesit situaciu ma dohana k sialenstvu. Plus sex by som tiez rada... A este som neprisla na riesenie ako mat deti bez sexu...