Ahoj.:)
Tak v prvom rade ti chcem napísať,že som typ, ktorý má rád spoločnosť, ale nie príliš dlho a stále. Som rada aj sama, ale aj keď s niekým som (prevažuje to, keď som sama). Mám pár kamarátiek, ktorým sa raz za čas ozvem, pokecáme o počasí, ale to je tak všetko. Je to možno aj tým, že mám priateľa a môj život zdieľam s ním. Nikdy som nebola veľmi obľúbená v kolektíve, možno preto, že som mala dobré známky, možno preto,že som nebola vychudnutá, ale nebola som ani príliš tučná....(163,60)
Možno aj ty si v niečom veľmi dobrý, možno pekný, možno si bohatý, možno z teba vyžaruje zlá energia.
Hľadaj príčinu tvojho problému v sebe. Možno nemáš žiadnu záľubu, málo sa usmievaš a možno veľmi chceš niečo, čo ti nie je súdené (priateľstvo).
Aj ja som tu písala a naozaj veľa vecí som vo svojom živote zmenila:
1. Nezdôveruj sa cudzím ľuďom,veď na čo by ti bol "kamarát", ktorému by si sa zveroval so svojimi problémami. Nikdy nevieš, kedy to proti tebe použije. Nie nadarmo sa hovorí: "Never nikomu, len sám sebe a svojej rodine." :)
2. Ak sa cítiš osamelý, kúp si psa. O psa sa treba starať, treba s ním chodiť na prechádzky a nikdy nevieš, koho počas prechádzky stretneš.
3.Nájdi si prácu/brigádu, pri ktorej budeš v kontakte s ľuďmi.Stačí, ak ich na začiatku budeš len pozorovať, o čom sa rozprávajú a potom môžeš začať občas konverzáciu aj ty. Uvidíš, ako ti to pôjde. Ja som začala brigádovať v jednom klube (viem, nie je to výhra, ale nerobila som to kvôli peniazom). Našla som si tam super kolegyne, spoznala som kopu ľudí a stačí, keď ich vidím raz za čas a prehodíme pár slov. :)
4. Nájdi si nejaký koníček, pri ktorom je viac ľudí. (Trebars volejbal,hokej,basketbal,florbal, ak žiješ vo väčšom meste, sú rôzne zaujímavé činnosti). My ženy to máme podľa mňa jednoduchšie, ideme na zumbu alebo niekde kde chodia ženy cvičiť a hneď tam niekoho stretneme, kto nám padne do oka. :)
Ale nemusí to byť zrovna šport, len ma teraz toho viac nenapadá...
5. Ak máš bratrancov, sesternice, skús obnoviť kontakty. Predsa ste rodina a určite keď ich niekam zavoláš, na nejakú akciu do mesta, na nejaký fest, zoberiete stany, určite pár ľudí pôjde.
6. Zmeň svoj imidž, možno keď sa pozrieš do zrkadla, tak sám nie si s niečím spokojný. Napríklad vlasy. Netreba extra zmeny, stačí ofina do druhej strany, možno kratší strih a hneď budeš vyzerať inak. Možno zmena šatníka. :)
Toto sú moje rady,ktoré mne pomohli. Nenapísala som sem všetky, z niektorých som využila iba niečo, čo sa mi hodilo, ale základ je, že ti to pomôže (teda aspoň v to dúfam).
Veľa šťastia a dúfam, že sa potom ozveš, ako to dopadlo ! :)