Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Karpálny tunel

Príspevok v téme: Karpálny tunel
petra_beauty

Dobrý deň, mama má problém s karpálnym tunelom a bola jej odporučená operácia ... celkom sa bojí či ruku bude môcť ešte používať, či sa to ešte viac nezhorší, prípadne či v nej nestratí citlivosť. Máte niekto skúsenosti s týmto zákrokom? Pomohlo/nepomohlo? Bolo to nepríjemné? Boli ste v štátnej nemocnici alebo na nejakej súkromnej klinike. Ďakujem :)

trojklanny

Ja by som ešte pred operáciou skúsil niečo alternatívne. Neviem,či je už mama po operácii,ale skúsiť to môže. To,že šľachy v karpalnom tunely opuchnu, spôsobujú najmä pečeňové motolice vylučujúce toxicky odpad. Likvidáciou motolice,detoxikáciou pečene a chelaciou ťažkých kovov /ortuť,olovo zo zubných plomb /otoky a zápaly šliach budú na ústupe. Samozrejme nepretazovať zápästie,jemne pretahovat v protismere zápästie a vyhnúť sa stereotypom pohybu-nepohybu pri pocitaci s myšou.

RNG

DMSO=dymetyl sulfoxide je silne organicke rozpustidlo, co prenika aj cez kozu. lekari ho casto pouzuivaju na "prepasirovanie" roznycy latok cez kozu napr v transdermalnych naplastiach. Samozrejme nas , laikov odhovaraju od pouzitia DMSO...
Na to treba cisty DMSO(minimum 99%) zriedit vodou na 70% a tak aplikovat na cistu kozu.
DMSO rozpusta aj rozne plasticke latky, pre to sa nesmie dotykat plastikov s vynimkov polyetylenu, najlepsie je ho uchovavat v skle.
Ja si ho nanesiem na potrebne miesto(pri karpalovom tuneli na spodok dlane,) pockam 1/2 hodiny, kym sa prakticky cely vsiakne a potom si to miesto natriem kokosobym olejom.
Pozor, nesmie sa to niciho dotykat, ziadnych latok, ktore mozu obsahovat rozne plasticke nite v nich!!!

Zuzzazu

Ja som mala velky problem s karpalnym syndromom. Sedava praca za PC mi vobec neprospievala. Doktor mi odporucil, aby som uziaval Wobenzym a velmi mi pomohol.

Minniemouse

@mjanik napríklad ani mojej mame akupunktúra nepomohla a to tam chodila dosť dlho a išlo o veľmi dobrú lekárku, napriek tomu išla následne na operáciu @petra_beauty nie nie, bola na klinike. Ja dlhodobo žijem v Brne, takže ma prišla pozrieť a odporučili nám kliniku Oftal, s tým, že okrem očí robia aj malé chirurgické zákroky, tak išla tam a bola spokojná, cítila sa príjemne, lekár jej všetko vysvetlil a tak :) takže pohoda

petra_beauty

@mjanik akupunktúra bohužiaľ nepomohla @Minniemouse a ak sa smiem opýtať robili jej zákrok v nemocnici? @RNG DMSO? o čo konkrétne ide?

Minniemouse

Moja mama podstúpila tento zákrok. Pri operácií to mala lokálne úmrtvené, trvalo to asi nejakú polhodinku, ak sa nemýlim. Potom sa snažila ruku až tak nezzaťažovať, aby sa jej steh čím skôr zahojil a potom išla na kontrolu a výber stehov

RNG

Na zmakcenie sliach, co tlacia na nervovy zvazok na spodu dlane je dobre pouzitie DMSO. Ja som si tak za zhruba 2 tyzdne ten "karpalov tunel" na dlhy cas odstranil.