Som nízka

Príspevok v téme: Som nízka
malicka22

Ahojte, viem že takýchto tém tu už bolo veľa a tiež viem, že vo svojom veku by som už nemala mať takého pubertálne depky ale nejde to. Mám 22 rokov a len 150 cm.
Hľadala som aj podobné problémy a nejaké povzbudenia na internete ale depkovala som z nich ešte viac. 14-násť ročné dievčatá sa tam sťažujú že majú len 160 cm, čo mám potom robiť ja?? Rovno sa hodiť pod vlak?? Podľa vzorca by som mala mať tak o 10 cm viac. Bohužiaľ ani vzorce nefungujú na 100% a ja som zdedila najhoršie gény aké som mohla.
Viem, že moju výšku nezmeníte, ja sa len potrebujem vyrozprávať, pretože pár ľuďom som sa zverila ale nechápu ma. Hovoria mi že je to len vo mne, že iní to tak nevidia a že sa nad to musím povzniesť. Povzniesť?? Ľudia sa mi už neraz do oči smiali aká som. Alebo som počula ako si pri vedľajšom stole rozprávajú: preboha tá ma koľko 12-násť??.... jasné namýšľam si to....Povie sa to, že povznes na nad to ale ako by ste sa cítili keby Vám niekto pár krát do týždňa pripomínal Vaše nedostatky?? Tie nad ktorými sa najviac trápite??
Chodím na VŠ a myslela som si, že tam už ľudia budú mať viac rozumu, ale nemajú. Keď čakáme na cviko a s dievčatami sa rozprávame, ja niečo poviem tak nasleduje asi toto: ty si tu?? preboha ty si taká nízka že som si ťa nevšimla, to ako môžeš byť taká nízka, ja by som tak nemohla žiť, to prečo si až taká nízka, keď si bola malá ty si málo jedla... Toto naozaj povzbudí.
Priateľa samozrejme nemám a nikto som ani nemala, predpokladám, že ani mať nebudem, nikto predsa nechce dievča, ktoré mu je po lakte. Von pomaly prestávam chodiť, pretože nechcem tráviť čas s dievčatami ktoré sa mi smejú. Tým ani nemám ako niekoho stretnúť. A keď už sa s niekým v mojom veku zoznámim, myslí že mám tak 13 rokov.

Prepáčte, že sa to takto natiahlo, nejako som sa rozpísala. Možno keď si niekto prečíta túto spoveď príde na to že nie je až taký nízky, a bude mať krajší deň.

aloveu

Ak chceš vyrásť, tak pre to rob len túto jednoduchú vec:

Ráno, keď sa prebudíš a aj večer pred spaním počúvaj toto so slúchadlami:
www.youtube.com
Ľahni si na posteľ a buď pri tom uvoľnená. Budeš rásť zaručene, pretože nezáleží na tom, koľko máš rokov, ani na tom, aké máš gény. Proste to len počúvaj 2x denne a VYRASTIEŠ! Za mesiac môžeš vyrásť 1cm-2cm (keby si bola v puberte, tak aj viac) a keď to budeš počúvať 2-3 roky každý deň, môžeš mať aj 190 cm. Môžeš rásť, koľko len chceš, bez ohľadu na tvoj vek alebo gény...

VYSKÚŠAJ TO! Prosím...

kejra

Ja mam 158cm čo myslim že neni taky velky rozdiel...všade kam pridem som vzdy najnižšia..občas to niekto okomentuje, ale ved musiš to zobrat s humorom, povedať že dobreho vela nenarastie, dať hlavu hore a žiť
Ked sa budeš lutovať, nič tým nedosiahneš.
Vždy to vyriešia opatky :)
Clovek si proste v tomto smere velmi nenavybera, su ludia, ktori maju omnoho horšie problemy a geneticke poruchy a ty sa tu zaoberas nejakymi trapnymi centrimetrami.

0..

Mam kamosku co ma nohy do X a ma 177cm ale co z toho ak ma tak krive nohy?
Druha je vysoka 172cm ale ma tak prekureny hlas ze posobi ako muz alebo transvestita.
Dalsia ma zuby v predu ako svist alebo zajac a este aj okvliare nosi pri vyske 182cm a co ma robit?

sansara

Aj mne prekaza ta chudera v nazve prispevku. Kvoli vyske nik nie je chudak ci chudera! Chudak je ten, kto robi vedome zlo, ublizuje zranuje, nici zivoty inych, nevazi si dobro lasku city, slape po inych a nici vsetko krasne a dobre.
A co ze si krpata?? Hodnota cloveka nie je v jeho centimetroch ale to, aky je to CLOVEK! Ja mam len o 8cm od Teba viac. A myslis ze mi to niekedy vadilo prekazalo? Ani nahodou. Od malicka som bola priebojnejsia odvaznejsia cielavedomejsia atd nez ini. Na telocviku ci uz na zakladke ci strednej ma vecne posielali ucitelia dozadu radu sa postavit a ja som sa vzdy smelo so vztycenou hlavou postavila dopredu bud prva alebo druha. A ked ma posielali dozadu tak som im zakazdym povedala ze ja stojim spravne a ze to oni robia chybu :D Tak ano..musela som potom za trest kacacimi krokmi prejst aj 2x celu telocvicnu a co? :) Vzdy som sa postavila zas dopredu aj ked som vedela co ma caka. Lebo som vedela ze tam proste patrim. Ze tam je moje miesto. Vpredu. A v partii som vzdy bola vodca. Este aj v chalanskej partii som im sefovala :D a mali ma radi a ja ich. Clovek nie je velky vyskou vzrastom ale to aky je, co z neho vyzaruje, za cloveka hovoria jeho skutky ciny, co dosiahne. Preco sa porovnavas s 2 metrovymi ludmi?? Je vela krasnych mudrych vyznamnych ci znamych ludi medzi krpcekmi. Tak tymi sa inspiruj a riad. A mala som vysokych priatelov a ked ma nastval, myslis ze mi robilo problem vyliezt na stolicku a vytahat ho za ucho? :D A necuvli ani o centimeter a milovali ma aj ked som aka som. Si zena. Tak nou bud. Kazdym kuskom svojho tela mysle, celej svojej bytosti. Tak si nahod kludne opatky :). No hlavne musi z teba vyzarovat sebavedomie spokojnost charizma fluidum stastie radost laska mudrost dobrota srdecnost milota atd. Ja ked idem po ulici tak som proste neprehliadnutelna (pravdaze aj neviditelna ked chceem). A to som od prechodu este metre vzdialena a uz auta zastavuju. No vzdy sa usmejem kyvmem zamavam podakujem. Muzi mi otvaraju dvere, neraz v obchodoch mi z vyssich regalov podaju co chcem a este sa usmeju a ponuknu sa, ci este nieco nechcem nepotrebujem. Proste nejde o velkost dievca zlate ale co z teba vyzaruje a aka si. Ak ma niekto v rici sebavedomie tak mu ani vyska 2m nepomoze. Chapes? Tak sa prepleskni zobud a hura smelo do zivota. A fofrem lebo keby som vedela kde si tak ta aj sama osobne pridem nakopnut :D

Zorro33

Neverím ani slovo tomu, že ti na výške niekto povie: preboha, ty si taká nízka, ako môžeš byť taká nízka, ja by som tak nemohla žiť a bla bla bla. Už z toho vidieť, že si na to prehnane citlivá a vidíš a počuješ aj to, čo nie je. Jedna moja teta z otcovej strany má možno ešte menej cm ako ty. Je veľmi milá, má už vyše 50 rokov, tri deti, fešáka muža. Vraj sa o neho dievčatá kedysi bili že to bol veľký krásavec. Ale on je stále extra trieda. Teta je učiteľka na ZŠ a aj keď sú jej žiaci vyšší ako ona, má taký rešpekt, že by jej ho mohli závidieť. Aj keď je to veľká dobráčka, ale má vrodenú autoritu. Určite nikdy nemala komplexy zo svojej výšky. Mužom sa drobné ženy páčia, veď teraz sú v kurze stále viac Aziatky práve preto, že vyzerajú ako dievčatká.
Neviem čo máš za problém. Nečakaj, že ľudia ti budú vykladať aká si akurát, že nie si nízka a že na tom nezáleží. Im na tom nezáleží, oni ťa berú takú, aká si. Len ty sa tak neberieš, ty sama máš komplexy. Toto keď si uvedomíš a začneš sa na seba dívať inak, všetko v tvojom živote sa zmení. S tým si ale musíš poradiť sama, nikto to za teba neurobí.

no a co

no myslim, ze tu bolo dost toho napisaneho. slecna by si mala uvedomit, ze to nie je koniec sveta ked je nizka. je to len v jej hlave a to ako to vnima ona sama. nie je jedina na svete s tou vyskou a nie je postihnuta, preto nechapem preco ma take stavy ake ma. chod sa pozriet do nemocnice ake su tam pripady a si uvedomis ze radsej mat 150 cm ako byt na lozku, kde sa nemozes pohnut, ake je to byt bez vlasov z chemoterapie ake je to byt podvizivena a cele dni na infuziach. slecna si len neuvedomuje ake ma stastie, ze vyzera ako vyzera a zahlcuje tu forum imaginarnym problemom,ktory v skutocnosti problemom ani nieje.
dalsi priklad salma hyek je nizka. a uz vazne dost lebo to ze niekto ma 150 neznamena koniec sveta. vyries si to v hlave a uvedom si ze si zdrava. mimochodom aj ja mam 151 a 25 rokov a som tu... :)

olovená oceľ

Aj Geri Halliwell zo spice girl je nízka, má len aspoň čo som čítala 152 cm. Aj sestry Olsenove sú nízke. Aj by som ti tu dala fotky ich ale neviem ako sa to robí.