Nova praca - neustale premyslanie

Príspevok v téme: Nova praca - neustale premyslanie
AfterEight

Ahojte, na zaciatok sa ospravedlnujem, ze toto nepatri uplne do psychickych problemov, ale aj tak nemozem kvoli tomuto problemu dlhsiu dobu spavat a neustale nad tym premyslam.

Nastupila som do novej prace, som v docasnej statnej sluzbe.
Chcela by som Vas poprosit (ak niekto pozna odpoved) o odpoved, ci sa neda z docasnej statnej sluzby "spravit" trvala statna sluzba.

Nie som na zastup materskej dovolenky, ani dlhodobej pn-ky. Zamestnanec sa stal veducim a ja som nastupila na jeho miesto. Toto miesto si nechal ako eso v rukave, keby nahodou by ho v buducnosti z toho miesto odvolali. Kolko rokov si toto miesto moze drzat? Navzdy?

Viem o jednom panovi, ktory siel vykonavat post starostu, tak je uvolneny na 4 roky na tuto funkciu. Ak sa do 4 rokov nevrati (bude opat starostom) tak jeho miesto mu uz patrit nebude. A pani, ktora je na jeho mieste,tak dostane jeho miesto na trvalo.

Viem, ze toto nie je moj pripad, ale nechce sa mi verit, ze si niekto moze drzat miesto dokedy chce. Pisala som uz aj do par porad. centier, ale nikto mi neodpisal. Nasich personalistiek sa pytat nechcem, lebo to by sa hned rozkriklo a mozno by som mala aj zle, pricom sa chcem len informovat. Zakony som si pozerala, ale nic take, co potrebujem sa tam konkretne nepise, len co je docasna statna sluzba atd.

A hlavna vec, planujeme si s priatelom brat hypo a mala by som kludnu dusu, keby mam tpp.

P.S.: vypovednu dobu mam 2 mesiace

Dakujem za odpovede, ak niekto vobec bude vediet.

AfterEight

Samozrejme, aj nad tym som premyslala, , ze aj ci taketo sa da spravit,preto sa snazim co najviac zistit, ako mozem dostat staly statny.....

dalsi

No len aby chlapik pred vyprsanim 5 rocnej lehoty neurobil to, ze sa vrati na 1 den na svoje povodne miesto a potom pojde naspat. A 5 rocna lehota bude platit znovu....

AfterEight

"statny zamestnanec sa prijima podla § 17 ods. 3 pism, a, bod 8 zakona č. 400/2009 z.z. o statnej sluzbe a zmene a doplneni niektorych zakonov v zneni neskorsich predpisov do docasnej statnej sluzby na zastupovanie "xyz", u ktoreho doslo k zmene statnozamestnaneckeho pomeru podla § 32 ods. 1 pism. k

docasna statna sluzba podla § 18 pism. e, zakona o statnej sluzbe trva, pokial trva dovod na zastupovanie.

skusobna doba tri mesiace a vypovedna doba 2 mesiace

Slobodna

Ked poziadas, vyhovie sa ti, ale nemusi ist o tu istu poziciu, dovtedy, ale mozes prist aj o tuto. Sice neplanuje, ale ak by on prisiel o svoju, bez mrknutia oka ta vyhodi z tej tvojej. Mimochodom, ako mas koncipovanu pracovnu zmluvu? To by ma zaujimalo, pripadne sa s nou zajdi osobne poradit za pravnikom, ktory sa zaobera pracovnym pravom.

AfterEight

Pri prijati mi sam povedal, ze chce vykonavat veducu poziciu a neplanuje sa vratit spat na moju, ma ju ako som pisala ako eso v rukave (keby ho chcel niekto z toho miesta vyhnat).

Vsetci vieme ako to v statnej sprave chodi, ze jedneho dna si tam a druhy den nemusis byt...

Ak poziadam po 2 rokoch a stalu statnu sluzbu, budu brat ohlady aj na neho? podla coho by sa mi vyhovelo/nevyhovelo?

Slobodna dakujem Ti velmi pekne :)

AfterEight

Nie je to najstastnejsie riesenie?

Ja viem, ale v dnesnej dobe som rada, ze nejaku pracu vobec mam a hlavne ma velmi bavi.

Po 2 rokoch mozem zaziadat, ale on si to miesto moze najdlhsie drzat 5 rokov? spravne tomu chapem?