Prosim viete mi poradit? Mam pocit, ze sa musim prisposobovat. Priatel rozhodol, ze pozicku na byvanie nechce, ale inak na vlastne nemame. Nechce pocut ani o tom, ani o zahranici, ani o byte ani o podnajme-lebo on cudzim platit nebude. Chce, aby sme si prerobili dom po jeho starych rodicoch, ktory je vsak na pozemku jeho rodicov. Mne sa to nepaci davat do stareho a niecoho co neni nase. Povedal mi, ze mozme najskor takto, aby sme mali kde byvat a potom setrit na vlastny dom, ale zasa-bez pozicky. Cize vlastne neviem kedy my budeme mat svoje? Asi nikdy.. Vobec nemam chut byvat pri jeho rodicoch aj ked su super, chcem aby sme boli samostatni. On nechce ustupit a ja uz neviem ako to riesit.Nasi maju byt, ale ja by som u nich nikdy nechcela zostat, vzdy som chcela vlastne byvanie a oni to chapu. Radia mi vsak rozist sa s partnerom ked je taky, ze nedokaze ist na kompromis aby sme si sli aspon niekam zarobit. Sme spolu uz 3roky a naozaj chcem aby sa toto vyriesilo ale nemam chut sa podriadit tomu co chce ked s tym nie som stotoznena, lenze ho milujem. Co by ste robili vy?
Hadky s partnerom kvoli byvaniu, musi byt podla neho
no ja by som tiež nebola nadšená zo spoločného dvora so "svokrovcami", ale nepoznám celú situáciu tak ťažko povedať ako by som sa rozhodla.
To že nechce brať hypotéku aj celkom chápem. Nie je jediný, ktorý to nepodporuje. A plus ak má možnosť bývania vo "vlastnom" tak sa mu ani nečudujem.
Niekedy treba byť praktický.
Ale zas v tvojej pozícii, keď nie ste svoji a ani nevieš či s ním ostaneš, tak dávať tvoje peniaze do cudzieho, chápem, že z toho nie si nadšená.
No keby ste boli svoji bolo by to skoro aj tvoje ;)
Moja sesternica minule omieľala svoje predstavy o tom, ako má byť jej budúci zabezpečený aby jej bol hodný a babka jej pekne dala na rozum - opísala ako oni bývali s dedkom keď sa vzali. Ešte že ho vtedy nenechala kvôli tomu :) Sú úžasný pár.
Ja viem, že bývanie dosť ovplyvňuje blaho, ale podľa mňa sú aj dôležitejšie veci... Pokiaľ ti celkovo nechce ustupovať a vždy musí byť po jeho tak asi nie je čo riešiť. Ale pokiaľ máte inak dobrý a zrelý vzťah, tak si to premysli.
No máš sa v tom dome neustále sťažovať a byť protivná , že muselo byť po jeho, tak to radšej vzdaj. Choď tam pokiaľ sa s tým v sebe ozaj zmieriš, prijmeš to.
mne sa zdá, že to moc dramatizuješ. Rozhodne tie deti nebudeš vychovávať pod mostom. Aj keby dom nebol váš, stále ho môžete dlhodobo využívať. Zase nerob z jeho rodičov a segry odľudov, čo vás budú chcieť podraziť a ošklbať o všetko, nie vždy to tak je. Trochu vypusti paru a ukľudni sa. S jeho rodičmi sa porozprávaj ty, ak nechce on. A povedz čo ti vadí a že chceš mať vlastníctvo vysporiadané. Bývať v dome vedľa svokrovcom má aj svoje výhody - nemusíš sa báť zlodejov, máš blízko opateru pre deti.. a pritom máš dosť súkromia v skoro svojom dome.
Pýtaš sa prečo máš investovať do domu čo patrí jeho rodičom? A prečo nie? Si myslíš že si ho vezmú do hrobu či čo? Komu inému by mali rodičia dopriať ak nie svojim deťom.
Podľa mňa tam choďte bývať na skúšku - pol roka. Uvidíš ako sa budeš cítiť, ako sa ti tam bude páčiť, ako sa budú svokrovci správať... a možno budeš prekvapená aké je to fajn. A ak to bude nahovno, tak sa asi rozídete, keď sa neviete dohodnúť.
No to je dalsia vec kvoli ktorej sa hadame. Ja som mu povedala ze nedam peniaze do starsieho ktory ani nepatri jemu. On odmieta sa pytat ci by mu ten dom niekto napisal. Ma este sestru, ta je odstahovana a ona je taka dobra dusa, takze dovera uplna. ALE ide uz len o to ze preco JA mam davat do domu ktory nepatri ani jemu ale patri jeho rodicom? Nic proti nim, ale uz zacinam mat toho prisposobovania plne zuby. Nie sme z hladovej doliny, clovek by so splacanim problem nemal ale moj nechce ani pozicku, ani odist zarobit inam a mne uz ubuda sil... O chvilu bude chciet deti a kde ich mam vychovavat? V ´cudzom´ asi podla neho...
ale nikto sa nezamyslel nad tym, co partner robi, resp. obaja.
ak ste niekde z hladovej doliny, prip. robite niekde vo fabike, ktora sa moze kazdu chvilu zbalit a odist...ako budete v pripade straty zamestnania platit hypoteku?
Mate iba par moznosti.
- zobrat si hypoteku
- zarobit si na to /podnikat a nekrachnut/, co je ale na Slovensku celom velky oriesok,
- ist si zarobit do zahranicia
- setrit, setrit, setrit, setrit... Ale so setrenim sa malo zacat v tom pripade uz davno, alebo budete setrit velmi dlho.
Ak by tam priatel chcel zostat a nieco prerabat, tak V PRVOM RADE, vysporiadajte si pozostalost, nech to co preraba je jeho.
Neni nic horsie, ako ked rodina si uzrpuje nieco a potom dojde k dedicskemu konaniu a naraz sa zisti, ze osoba X si na spolocnom majetku prerabalo nieco a ono to ide do dedicskeho konania, kde si to bude delit povedzme 3-5 dalsich osob /pribuzni/. A im bude jedno, ze on tam byva, lebo zo zakona maju narok na to dedicstvo. Bude mat problem potom s preukazovanim, ze tam byval. Pripadne mozu od neho vymahat este odskodne, ze to ma dat do povodneho stavu, alebo platit najom, atd.
Je absolutna hlupost robit tam akekolvek investicie, ak ten pozemok a dom neni pisany na neho. Ak to ma dalsich vlastnikov a nema od kazdeho suhlas, tak si len zaraba na problem. Pripadne, aj ked ma ustny suhlas, moze niekto so spoluvlastnikov zomriet a jeho deti uz to budu vidiet inak.
Treba si prebrat, ake mate moznosti a nejaku si vybrat. Len rozumne, aby sa v ramci toho, ze sa nechce zadlzit, nedostal do tych dlzob, ze nebude vediet ani ako...
Hrac myslis zburat ho? Ale stale je to spolocny dvor...
Skorej ide o to, ze su to vlastne napojene domy, spolocny dvor, domcek je starsi, cize to stale bude nieco treba:-( Ako vravim, rodicia su super, ALE... nebyvala by som ani s nasimi tak, proste som taky samostatny typ...
hrac. navrhol dobre. Máš aj niečo konkrétne proti tomu domu alebo o čo ide? Ak sú to 2 domy, neznie to zle, nebudete priamo bývať s rodičmi. Takže?
Urobte kompromis, nech odkupi od rodicov ten ich pozemok a zacnete uz na vasom spolocnom. To by vyhovovalo, keby to bolo vase?
Tak akoze ak tam chces byt, tak bud, ale ak sa ti to protivy tak nie.
no squeleee ja som prave bola vzdy ta co sa prisposobila, pretoze som strasne milovala a akym si sposobom som uprednostnovala jeho nazory/ rozhodnutia pred mojimi a bola to ta najvacsia chyba v zivote. Takze odvtedy sa drzim toho, ze nikdy sa neprisposobovat niecomu co vyslovene nechcem alebo mi vadi... a mysli si co chces, som ovela stastnejsia ako som bola predtym.