Ahojte, prosím vedel by mi niekto povedať viac o súvislosti zníženej funkcie štítnej a jej vplvu na psychiku? Ako dlho trvá zotavenie? (nakoľko som pár rokov takmer neprijímala jod)-iná strava..
Ako prežiť tie stavy?
Ďakujem..
Stitna žľaza - depresia, úzkosť, dlhodobo
S zdravím sa nehrá! A choroby sa liečia u lekárov s liekmi a nie u prírodných či homeopatoch s bobulkami. Keby ste verili lieky pomáhajú poviem tu jedno ja mam ešte jedno ochorenie a bez liekov by so už bola na cintoríne! Tak som rada že lieky vôbec existujú nie sú to žiadne chemikálie ale liek je zložený z liečiv (účinných látok) a pomocných látok upravovaných do určitej liekovej formy (masť, sirup, tableta).
Doktori mi jakživ nepomohli čo sa týka môjho zdravotného stavu, preto nemám už v nich dôveru.
Tento človek pomohol mojej rodine a verím mu. Ak sa však nepotvrdí zlepšenie v pondelok, pôjdem predsa len za nejakým oficiálnym doktorom. No nechať sa v ich rukách.. keby fungovalo to čo ponúkajú farmaceutické spoločnosti, svet by bol zdravý.. vedia len predpisovať lieky..
Ale dobre teda.
Napíšem ako som dopadla.
Prepáč ale ty si sa už poriadne do jeb. .. Mala by si ist za endokrinologom a daj sa mu do rúk ty potrebuješ liečbu stanovenú endokrinologom a nie homeopatom a potom sa čudujes ze ti je zle? !
Bola som u homeopata. Pána Valoviča. Už niekoľko rokov mi hovorili, že som hypochonder. Brala antidepresíva, doplnky na trávenie..vitamíny..krvné testy vyhviezdičkované..
Nikto nenašiel chybu v mojom systéme, avšak pleť ostala zlá, vlasy krehké..
Podal mi svoje bylinné lieky a keď užijem riasy bohaté na jód mením sa na živšieho človeka.
Robím niečo zle?
Syntetické prípravky užívať nebudem
Tak ak rozumiem na endokrinologií si nebola a tak kto ti diagnistikoval zníženú činnosť štitnej žlazy? Bez laborky a ultrazvuku? A či máš málo jodu, to sa tiež robí laboratorne, pýtaš sa kedy sa š.ž.zrevitalizuje.....takže najskôr endokrinolog a tak sa môžeš liečiť, ale sama si naordinovať jod a podporu imunity......hmm a čo ak to máš autoimunitné onemocnenie a tak si teda môžeš len ublížiť.
A vieš teda ake si mala krvne testy robené na štítnu žlazu?, podľa toho by sa dalo usudzovať o aké ochorenie š.ž. ide a či vôbec je na príčine, keďže nepíšeš nič o tom že si bola na endokrinologií, nakoniec to by si musela brať nejakú liečbu.....prepáč ale tomu nerozumiem, no áno zo stravou si môžeme navodiť nemoc š.ž. ale bez laborky ti nikto nepovie či ti chýba jod a naopak, niekto ho má zakázané vzhľadom na druh ochorenia.
Užívam len lieky na podporu trávenia, imunitu, slezinu a žalúdok. Neuzivam thyroxin ani prípravky s jodom. Jedine som zaradila do stravy i soľ jodidovanú, avšak ani to nie je úplné. Pôjdem si v pondelok po liek s jodom, ktorý by mal byť organický. Ja len ako mám vydržať tieto dni..a za akú dobu sa stitna zrevitalizuje?
Je vôbec možné aby fungovala ešte dobre?
Ťažké je byť chorým..nie je to nič príjemné a ak by som mala ostať v tomto stave doživotne..
kalini,
ktorí lekár ti povedal, že ti chýba jod? Lebo endokrinolog by ti ho dal ako liek ....Jodit a ako ti už napísala Shayleen, tak v tomto prípade ako opisuješ tvoje potiaže tak by si už brala tyroxín. A podľa čoho ti bolo povedané, že máš deficit jodu, robili ti jodurit?
Zhrniem podľa tohto nie si liečená, nakolko tieto opísané problémy sú pri neliečenej štitnej žlazy.
No a thyroxin neberies? Ja to uz beriem polku zivota a co sa tyka stitnej z nemam ziadne zdr.problémy
Problémom je, že nemám v strave jod. Teda moja žľaza, ktorá potrebuje určite jeho množstvo pre správne fungovanie tela, nemá svoj pohonný motor.
Žiadne pečivo, spracované potraviny, soľ..
Nie je to ochorenie, iba nedostatok, na ktorého kúpu si musím počkať do pondelka. Inú formu jodu odmietam.
Spôsobuje mi klasicky bolesť hrdla, jej zväčšenie. I ťažšie dýchanie, zlé trávenie, mávam dlhodobo poruchy pamäte, koncentrácie, zlá kvalita vlasov i pleti..úzkosť, depresia. Toto všetko mi začalo mojou stravou..nakoľko v našich zemepisných šírkach sa nenachádza prirodzene jod, do potravín je pridávaný a ja ich nekonzumujem, vznikol deficit.
Doktor mi povedal, že mi chýba jod. Vidno to na mne. To je všetko.
Antidepresiva neucinkuju, nemám dôvod byť mimo..
Len je to náročné. Myslela som, že žijem zdravo. O jode som do teraz ani príliš nevedela.
Organizmus dostáva momentálne zabrať.
Rada by som vedela o niekom kto sa v tomto zotavil, kto mal tiež deficit tohto prvku.
Aj ja mam znizenu s.z ale na psychiku mi to nijak nevlpyva a jod vobec neuzivam a ani s tym nemam problém ( s jodom )