Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Pri prerušovanej suloži otehotnie 23 žien zo 100?

Príspevok v téme: Pri prerušovanej suloži otehotnie 23 žien zo 100?
heidi22

Ahojte, chcem sa opýtať, mám priateľa, a je to môj prvý dlhodobý sexuálny partner (dokopy je druhý). Tým chcem povedať, že som dosť neskúsená.
Spávame spolu niekoľkokrát týždenne. A keďže mi povedal, že to nemá rád s kondómom, tak bez neho. Vždy pred tým, ako je hotový, ho vytiahne. Ja som si myslela, že je to OK, a neriešila som. Lenže potom mi kamarátka povedala, že pri prerušovanej súloži je možnosť tehotenstva až 23%, čo je dosť vysoké číslo. Keď som to vravela priateľovi, povedal, že uňho bola metóda úspešná 15 rokov.
Keďže nemôžem brať tabletky a nemám veľmi peniaze na iné spôsoby ochrany, a kondóm nechce, ďalej spíme len tak. Ale občas sa nad tým zamyslím. Podľa Vás je to veľké riziko, používať iba túto metódu? Stalo sa niektorej z vás, že takto otehotnela.
A prosím vás, komentáre, že som hlúpa, keď mu verím, formulujte aspoň mierne.

kondomka

ja som sa v 23ke vydávala a 12 rokov sme nemali dieťa, nie preto, že sme nemohli, ale sme to len odkladali /osobné a iné dôvody/, no a počas tých 12 rokov sme kombinovali len a len 2 metódy-kondom a prerušovanú s., asi tak pol na pol...ale bola som vydatá, takže keby som pri nešikovnom partnerovi otehotnela hoci aj týždeň po svadbe, prakticky by sa nič nestalo....neriešili by sme štúdium /už sme mali objaja skončené VŠkoly...atď./ pokiaľ to pre teba nie je ten "pravý" rieš aj iné spôsoby ochrany, určite....

liberta25

to je biologia. ak vytiahne vcas, tak spermie v tebe nebudu a teda sa nebude mat co dopravit ku vajicku. lenze na toto by som sa ja osobne u muza nespoliehala. nepises, ako vcas vytahuje, ale ked dost vcas a pripadne sa este dorobi rukou, potom je to ok.

liberta25

heidi, mozes otehotniet, ak sa mu nebude chciet vytiahnut vcas. preto pri nechranenom styku je lepsie, ak ma muzove ukoncenie v rukach, ustach, zena.