Ahojte, chcem sa opýtať, mám priateľa, a je to môj prvý dlhodobý sexuálny partner (dokopy je druhý). Tým chcem povedať, že som dosť neskúsená.
Spávame spolu niekoľkokrát týždenne. A keďže mi povedal, že to nemá rád s kondómom, tak bez neho. Vždy pred tým, ako je hotový, ho vytiahne. Ja som si myslela, že je to OK, a neriešila som. Lenže potom mi kamarátka povedala, že pri prerušovanej súloži je možnosť tehotenstva až 23%, čo je dosť vysoké číslo. Keď som to vravela priateľovi, povedal, že uňho bola metóda úspešná 15 rokov.
Keďže nemôžem brať tabletky a nemám veľmi peniaze na iné spôsoby ochrany, a kondóm nechce, ďalej spíme len tak. Ale občas sa nad tým zamyslím. Podľa Vás je to veľké riziko, používať iba túto metódu? Stalo sa niektorej z vás, že takto otehotnela.
A prosím vás, komentáre, že som hlúpa, keď mu verím, formulujte aspoň mierne.
Pri prerušovanej suloži otehotnie 23 žien zo 100?
Okrem hak existujú aj ďalšie metódy ako napr. Špirála, náplasť či ženský kondóm.
ja som sa v 23ke vydávala a 12 rokov sme nemali dieťa, nie preto, že sme nemohli, ale sme to len odkladali /osobné a iné dôvody/, no a počas tých 12 rokov sme kombinovali len a len 2 metódy-kondom a prerušovanú s., asi tak pol na pol...ale bola som vydatá, takže keby som pri nešikovnom partnerovi otehotnela hoci aj týždeň po svadbe, prakticky by sa nič nestalo....neriešili by sme štúdium /už sme mali objaja skončené VŠkoly...atď./ pokiaľ to pre teba nie je ten "pravý" rieš aj iné spôsoby ochrany, určite....
Dobre, budem písať neutrálne.
Ak otehotnieš, tak otehotnieš a budeš šťastná mama.
Čo sa tak strachuješ?
to je biologia. ak vytiahne vcas, tak spermie v tebe nebudu a teda sa nebude mat co dopravit ku vajicku. lenze na toto by som sa ja osobne u muza nespoliehala. nepises, ako vcas vytahuje, ale ked dost vcas a pripadne sa este dorobi rukou, potom je to ok.
liberta, ale pokiaľ vždy vytiahne včas, tak je to v poriadku? len keby sa niekedy zabudol je tá možnosť?
heidi, mozes otehotniet, ak sa mu nebude chciet vytiahnut vcas. preto pri nechranenom styku je lepsie, ak ma muzove ukoncenie v rukach, ustach, zena.
Ty nie si hlupa ty si primitivna a dalej sa radsej nejdem vyjadrovat