Maturujem, mám akademický

Príspevok v téme: Maturujem, mám akademický
Maturantkaa

Prosím poraďte mi, čo mám robiť, keď teraz viem, že sa to nestihnem všetko naučiť. Ja som dobrá žiačka, len strašná stresmanka. A keď nestíham, upadám do paniky a depresie a to sa práve deje. Už druhý deň sa drvím GEO a stále mám ešte kopu pred sebou. Lenže už sa to nemôžem viac učiť, už sa musím začať učiť SJ a DEJ. Je toho hrozne veľa a zo SJ a DEJ maturujem v jeden deň.

Prosím vás poraďte mi, tí, čo už maturovali, pomáhajú tí učitelia alebo nie? Čo sa stane, keď dostanem úplne okno alebo nebudem vedieť nič? Majú pravdu žiaci, že je to len formalita, alebo učitelia, kt. strašia? Už neviem čo mám robiť som jak myš celý deň zalezená v izbe, bledá jak stena, ani nejem, len sa učím, už mi je z toho zle. :(((

Povedzte mi prosím, ako to naozaj prebieha, prípadne aké skúsenosti máte s maturou vy.
Ďakujem.

gggg

Hej ľahko vraví. Zvládla som maturu aj dvoje štátnice :D
Učíš sa AŽ druhý deň a už ti z toho hrabe :D a to máš celý akademický ešte pred sebou. Netreba sa flákať celé štyri roky a potom je to malina.
A ako motiváciu ti ešte napíšem - zmaturovala som na jednotky a zoštátnicovala na Áčka a to bez stresu lebo som sa učila priebežne a potom sa len smiala na tých vystresovaných frajeroch, ktorí sa celý čas posmievali, tým, ktorí sa učili.
Poradím ti - chce to veľa čokolády a kávy. A hlavne vypnúť internet ;)

Maturantkaa

Dudeeeee: Lenže ja neviem obkecávať, ked niečo neviem alebo ked som v strese.

gggg: To sa ti ľahko vraví. Ja nemám príliš najlepšiu pamäť a ja som sa to učila, lenže ja som to zabudla. Ale hádam máš pravdu, že to dám.

hrac. : Lenže ja som taká, že radšej nepoviem nič, ako keby som mala trepnut od veci uplne :D Ale dnes mi už zahrabalo a pytala som sa mamy, že kde je Cernobyl v RAKUSKU :D Aj som myslela Ukrajinu, ale už mam stavy uplne z toho ucenia :D

hrac.

Ja som nepovedal na slovine ani jedno slovo k teme. Jednoducho som nevedel nic z tej temy. Tak mi dali 4 za taky vykon :-D

gggg

Pochop podstatu - to sa nemáš učiť, to si máš zopakovať, čo si sa mala naučiť počas tých rokov. Zvládli to všetci, zvládneš tiež.

Dudeeeee

jj je to formalita, vsetci ta len strasia.. pred 4 rokmi som maturoval cez akademicky tyzden som lezal na lehatku na balkone nechcelo sa mi absolutne nic anglinu som dal lavou zadnou, slovencinu som si vytahol bernolaka a stura taze som to obkecal a este som aj rozosmial sadisticku slovencinarku aj s celou komisiou ktora sa ma snazila terorizovat cely ten cas na dejepise som vytahol anticke grecko dalsa lakocinka na obkec a noska deto a obe te komisie som tez rozosmial .. cize vlastne ani neviem jak som presiel ale presiel som s 2,3,4,4 a nikoho to nikdy zaujimat nebude lebo na tie slovenske atrapy vysokych škôl sa robia prijimacky a aj tak tam nesom lebo pravnik, lekar byt nechcem a humanitne vedy stoja za hovno.. a IT sa dokaze clovek naucit aj bez skoly ak chce, howgh stressmanka.. pokial nemas nožik na krku o nič nejde.