vsade citam o tom ze gen. herpes je jedno z najrozsirenejsich ak nie najrozsirenejsie pohl. ochorenie ktore je skor stigmaticke ako nebezpecne ... ale nikde nevidim statistiky o tom ako je rozsirene na Slovensku, je tu vobec na to povinne hlasenie od lekarov? lebo ked sa tak pozeram na internete je o tom len par clankov a diskusii a akoby na Slovensku takmer ani neexistoval... mal s tym niekto skusenosti ?
Genitálny herpes - rozsirenie?
Nechce sa mi zakladat nova tema a vidim, ze je tu aj RNG. Prosim vas....mam taku pracovnu dobu, ze sa najblizsie 2 tyzdne nedostanem ku gynde. Dvakrat som bola objednana, no volala mi sestricka ze doktorka nie je pritomna....
moj problem je ze netusim co za pohlavnu chorobu mam. Moje problemy zacali ako kvasinky. Strasne ma svrbela pokozka hlavy. Ked to preslo, zacalo ma svrbiet v oblasti genitali. Chodim casto na zachod a ako keby som si vytvorila ranky tam dole, zacalo ma to aj priserne boliet pri utierani. Ked sa na to pozeram so zrkadlom, mam tam akoby poranene miesta a plus vytok nezapachajuci. Je taky husty kremovy ale nie je ho vea. K tomu cervene flaky,alebo bodky na malych pyskoch, neviem to identifikovat. Po stenach malych pyskoch sa mi vytvara taky biely povlak. Mam podozrenie ze to moze byt cosi vaznejsie ako kandida. Natierala som sa kremom na kandidu ale nepomohlo. Ranky si osetrujem calciovou mastou ale kedze chodim casto na wc, stale si to drazdim. Beriem vitamin C, probiotika no nic sa nelepsi. Nemoze ist o herpes? Uz to trva dlho a ja neviem ako si pomoct nez sa dostanem ku gynde :(
neverim ze to tu ma kazdy stvrty-piaty sexualne aktivny clovek (dajme tomu 15-50) ved sa o tom docerta nikde nerozprava v amerike o tom otvorene hovoria ludia v telke a tu ako keby to neexistovalo (navyse ludia su tu ohladom sexualnej vychovy natom asi tak ze ked sa povie pohlavne prenosne choroby tak im napadne akurat tak HIV... preco tu neexistuje nejaka oficialna statistika aby sa vedelo aka tu je rozsirenost HSV2 na Slovensku ??
dost zaujimave, lebo zo surfovania po internete mam pocit ako by tu na Slovensku takmer ani neexistoval... mozno to bude len lekarmi a pacientami ze o tomto probleme nechcu diskutovat a asi aj tym ze to nieje povinne hlasene (aspon co som zistil zo surfovania tak nie)
V Európe je až 28 percent ľudí nakazených touto chorobou
Sice som ich nenasiel, alwe odhadujem to na vyse 25%. Kedze oba tieto virusy sa mozu prejavit aj v genitalnej oblasti a lekari zriedkavo kontroluju ludi na protilatky, tak mnozstvo lusdi tieto virusy ma a nevedia o tom, lebo sa pre ich dostatocne vysoku viralnu imunitu neprejavuju
Ale ja osobne v zmysle prevenciwe roznych virusovych, ktorych je coraz viac(ticha virusova epidemia, ktoru lekari nechcu vidiet) radim kazdemu si zvysovat viralnu imunitu Pozri cez Google.sk pod mojim nickom a slovom herpes. Treba pouzivat viacero z menovanych doplnkov, a obcas obmienat.Vyssimi davkami tychto doplnkov sa da potlacit aj siny prejav roznych viralnych infekcii.
su niekde statistiky aj pre strednu europu ? a konkretne pre Slovensko ?
Nuz tu je starsi zdroj na rozsirenie herpesov na svete, dnes asi tych HSV-2 ale bude viac, nez tu hovoria tabulky, lebo sexualnej promiskuity znacne pribuda.
en.wikipedia.org