Vysoka horucka, hnacky, bolest krizov

Príspevok v téme: Vysoka horucka, hnacky, bolest krizov
Maja_6

Ahojte, rada by som sa poradila, ako mam postupovat. V sobotu ma chytili krce v bruchu a bolesti krizov. Najprv som si myslela, ze to je PMS, nakolko mam o 2 dni dostat menstruaciu. V pondelok ma ale zacalo prehanat. Kupila som si teda cierny caj a suchare s tym, ze to bude zrejme crevna chripka. No v noci som dostala neskutocne krce v bruchu (pripisala by som to bolesti brucha v hornej casti tenk. Creva pri kolonoskopii). Rano o 5tej som mala teplotu 38,8°C, tak som vzala paralen a sla som do vlaznej sprchy. Hodinu na to som si merala teplotu, lebo som mala strasnu triasku a uz som mala 40,0°C. Odvtedy som vzala dalsi paralen, teplota mi najnizsie skocila na 38,5°C no posledne dve hodiny ide opat hore a je na hodnote 39,6°C. Takisto som zacala dostavat krce do noh, ked stojim. Isla by som k lekarovi, no som mimo mesta, kde mam kartu, teda cakam do siedmej,kym pojdem na pohotovost. Ako mam v takomto pripade postupovat? Kedy je vhodne zavolat zachranku a o co sa moze jednat?

Maja_6

RNG: no neviem, ja sa o týždeň opýtam gastroenterológa, čo to mohlo byť a čo to mohlo spôsobiť, lebo som teraz dlhú dobu brala spomínaný Pantoprazol, ktorý znižuje tvorbu kyselín, kvôli zápalu dvanástnika. Najviac ma zaskočili asi tie horúčky, to sa budem musieť informovať u svojho dr, čo môže spôsobiť tak vysoké horúčky a či nabudúce volať záchranku ak som rizikový človek vzhľadom na zníženú imunitu a podobne.
No musím poklopkať, že až na bolesti krížov (kvôli mns čo prišla) ma bolesti a horúčky úplne prešli a verím, že sa tak skoro nevrátia :)

RNG

Nie kazdas crevna nakaza je spojena s vysokymi horuckami, napr casto ani dnes velmi casty norovirus sa neprejavuje vysokou horuckou, len silnou hnackou a bolestami brucha.Ale nasledky na tvorbe kyselin ma velmi silne, takze potom treba doplnat kyseliny, inac mas problemy.

Maja_6

kýčera: kolono mi robili pred 9timi dňami :)
RNG: ďakujem za odporúčanie, dnes som po troch dňoch konečne bola schopná jesť, aj hnačky už prešli. Črevnú chrípku som vylúčila kvôli tým vysokým horúčkam, no asi to bola ona :) momentálne beriem probiotiká a vysadila som pantoprazol preistotu.

RNG

Nuz vyzera to na otravu zaludka, mikroby co to mozu vyvolat su rozne, pozri napr na
en.wikipedia.org
Medzi nimi su rozne bakterie,aj virusy, virusove sa popularne nazyvaju "zaludocna chripka". Tieto mozu znicit uplne vyrobu kyselin v zaludku a teda bez doplnku kyselin sa ti hociake nahodne chytene bakterie zo surovych jedal rozmnozuju v zaludku, co vedie az k otrave zaludka a zniceniu crevnej flory(IBS, Crohn, Ulcerativna kolitida)
Odporucil by som ti brat najma masivne davky collostra(2 z 10 gramov praskoveho minimum), rozne mikrovlakniny a nasadit si silne probioptika. Samozrejme, ked nemas dost kyselin a enzymov, musis si ich doplnat.

kubo.pb

Môže to mať súvis ale aj nemusí, bolo by dobré ak by ti spravili odbery krvi a ďalšie vyšetrenia. To už je ale fakt záležitosť lekárov.

kubo.pb

Ahoj, nie som lekár, som ale zdravotník. Určite netreba podceňovať vysokú teplotu, nechcem strašiť, ale vysoká horučka môže byť smrteľná. Kŕče vznikajú pri horúčke, takže ak klesne teplota, kŕče by mali tiež prestať. Nie je určite dobré davať si veľa liekov do seba, lebo dostane zabrať pečeň. Hlavne nesteroidné antiflogistika (Brufen, Ibuprofen, Mig400 a pod). To sú najhoršie lieky pre organizmus. Valetol ani nevravím. Myslím, že na tom paralene by to malo vydržať. Je však treba ísť k lekárovi. On zistí, či sa jedná o bakteriálnu infekciu alebo to je záležitosť gyn. Ak teplota bude nad 39C po užitý paralenu (1 hod. po užití) jednoznačne si zavolaj záchranku. Záchranka sa nemusí volať len pri infarktoch a CMP. Povedz operátorke aký máš problém a ona poradí a zhodnotí, či ti pošle RZP. Na večer sa zvyšujú fyz. funkcie vrátane TT (tel. teploty), na to teda bacha! Paralen najlepšie 500mg - max. 8x denne, a hlavne treba piť veľa tekutín (2000ml min.) najlepšie čaj alebo citrónová voda, džús...pravidelne merať TT samozrejme. Predpokladám, že si pri PC, tak odporúčam vypnúť a ľahnúť si do postele, môžeš si dať studený obklad na čelo, hrudník. Pozor aby si nebola spotená, vtedy treba hneď vymeniť oblečenie za suché! Treba mať kľud. Drž sa.

JAKUB.

Maja_6

+ zabudla som, ze u mna prebieha vyvratenie alebo potvrdenie crohnovej choroby a celiakie, moze to mat suvis s tymto?