Preco ked idem po ulici a oproti mne ide nejaky sympos tak so skracujucou sa dialkou medzi nami zrazu odvrati zrak inym smerom akoby ma nechcel vidiet alebo aj zmeni zrazu trasu cesty? Nic si nenahovaram, pozorujem to uz dlhsiu dobu. Stava sa mi to casto a vzdy je to len vtedy ak ide oproti mne chlap sam. Preco? Pritom si nemyslim ze som skareda. Tvarim sa normalne. Bud otocia rychlo hlavu inym smerom alebo vybocia inou trasou. Stava sa to este niektorej? Moze mi niekto vysvetlit preco sa muzi takto spravaju?
Dakujem
Preco sa tak spravaju?
A chceš byť majster? Na čo oslovovať tisíce žien? Počkaj si na jednu, ktorá za to bude naozaj stáť a staneš sa majstrom TOPom pre ňu ;)
Veď o tom to je - len vytrvalý dôjde do cieľa. Šprintér na krátke trate, obvykle nestojí za to.
Muž a žena by mali byť v prvom rade veľmi dobrí priatelia, rozumieť si, poznať sa, byť kompatibilní :)
Pre mňa je oslovenie mužom príjemné vtedy, keď je slušné, milé, nevtieravé - to znamená - s úctou k žene a bez úmyslu. Ten by mal prísť postupne, nemal by byť viditeľný a na silu presadzovaný.
Ale každá žena je iná, inak je to u mladších a inak u starších žien, ktoré už majú čo-to odžité.
@Slobodna Ono je to vzdy mozno prvoplanove :D len niekto to dokaze viac zamaskovat, alebo pekne zaobalit. Na toto ja zatial vobec nie som, dokazem vymysliet kadejake hluposti, ale aby to vyzeralo 100% neprvoplanovo tak v tom zatial majster nie som. Ale z toho co pises usudzujem, ze si toho uz zazila viac, tak mozno by bolo zaujimave si vypocut nieco TOP, ako ta niekto fakt zaujal. Aspon pre inspiraciu :)
Nevadi, o nic neprichadzas.
No u teba musi byt chlap asi dost vytrvaly, aby prestal byt cudzi.
ja som uz starsia a taketo veci by som vobec neriesila,su to cudzi ludia pre teba a tebe mozu byt ukradnuty ,dolezitejsia je rodina myslim si ako ludia ktorych vobec nepoznas.Nevsimaj si to
Ja vždy chápem o čo mu ide :) Nepochopil si ma. Trápne je to pre mňa vždy, keď je to také prvoplánové. Preto je to lepšie, ak nastane vhodná chvíľa na oslovenie - cháp vhodná situácia.
Do barov nechodím, takže 99% opitých chlapov u mňa nemá šancu :)
Je to individuálne. Ja celkovo nemám rada, keď sa mi cudzí chlap prihovára alebo na mňa čumí. Nepredstavuj si na tom, žiadnu aroganciu alebo neprístupnosť, jednoducho cudzí chlap, je cudzí chlap a na to aby nebol cudzí je potrebný určitý časový úsek a hĺbka poznania. Čiže u mňa je úplne nepodstatná forma či obsah oslovenia.
@Kýčera Tak to som rad ze je este niekto kto to dokaze ocenit :) K otazke - kazdy moze mat na to iny dovod. Z mojho okolia ale viem ze ludia povazuju za cudne prihovorit sa niekomu cudziemu len tak na ulici. Ak k tomu pripocitam vplyv spolocnosti, socialnych medii a to ze vacsina chlapov povazuje za prirodzene oslovovat zeny v baroch, diskotekach a na internete tak dovod je jasny.
Moj odkaz pre autorku prispevku - urcite si z toho nerob tazku hlavu.
@stryco Neviem ti povedat ako v zahranici, ale co som vypozoroval tak najcastejsie vidim oslovovat zeny arabov, turkov. A asi to robia dobre ked nie malo slovenskych zien ma takeho partnera.
Este k tej krase nasich zien by som povedal tolko ze mal som prilezitost navstivit aj ine krajiny, aj multi kulti mesta. A podla mna su nase zeny unikatne tym ze su pekne, dokazu aj z nedostatkov spravit nieco co je sexi, maju dobry vkus, vedia zladit oblecenie, nalicit sa. Amerika ma tiez pekne zeny ale tam sa zeny nahanaju za dokonalostou - biele zuby, dokonaly uces, mejkap, plasticke operacie, umele prsia, dokonala postava na ukor zdravia a toto zrovna nie je moj sialok kavy. Vacsina narodov ma pekne zeny ale u nas je ich nastastie tolko ze sa netreba za nimi otacat lebo hned ide dalsia :D
@Slobodna Je to vec nazoru, ale presne o tomto je nase slovenske zmyslanie. Co je podla teba trapna veta? Alebo v com je rozdiel ak ti povie cudzi chlap nieco na ulici a cudzi chlap nieco v bare kde je v 99 percentach pripadov opity a na ulici by sa ani neodvazil za tebou prist? Ak ta niekto fakt zaujme a nestojite zrovna spolu pred dverami lekara kde by som sa mohol spytat nejaku hovadinu tak potom asi prichadzaju na rad tie trapne vety ktore su akoze pokus o oslovenie. Suhlasim s tym ze najhorsie je klise. Ci lepsie ked sa ta niekto spyta kolko je hodin a po tvojej odpovedi zacne chodit okolo horucej kase a ty nechapes o co mu ide?
Nepamätám si, že by som mala niekedy priamu skúsenosť s tým, že by ma cudzí chlap oslovil len tak na ulici. Mne by to aj pripadalo dosť čudné :) ideš ideš a zrazu nejaký trapko s trápnou vetou akože pokusom o oslovenie. Myslím, že na to musí nastať tak povediac vhodná príležitosť. A čo sa týka toho zahraničia - myslím, že je to tak na rovnako - bežne sa mi napr. v Londýne stávalo, že sa mi prihovárali ale iba britskí muži v metre. To malo skutočne svoje čaro, lebo to bolo milé a nevtieravé. Nebolo za tým cítiť žiadny úmysel, aj keď tam bol. Na Slovensku sa mi to tiež stáva, najmä pri cestovaní alebo v čakárni u lekára sa stále niekto chce so mnou rozprávať aj keď to musia vidieť na mne, že nemám záujem ale odpoviem vždy slušne. A možno práve preto.
Kýčera: presne tak, vo vyspelych krajinach sa zeny nepotrebuju tak extremne starat o svoj vzhlad aby si ulovili bohaca :-)
Ja zasa o tom,že SLOVENKY zvyknú osloviť na ulici v zahraničí nemám žiadne pochybnosti.Veď sme najkrajšie na SVETE!