ahojte mám 18sť rokov a v kuse riešim to ako sa mám zle ale neviem sa zbaviť tej debky ,migreny a uzkosti su vo mne akoby vyrité ,,,ako to zmeniť ? mam akne a socialnu fobiu ktora je už na ustupe a to je hlavny faktor toho všetkeho ,,,no ja ked sa kuknem von tak tam nič nevidím ,vidím tam len miesto kde je nuda a nič nieje take čo by som urobil a bol by som štastný to matrapi a o tom aj vela premyšlam ,,,som z malej obce a tu sa toho vela robiť nedá ---chcem sa zmeniť a nemyslieť si že zmysel života neexistuje ,,teraz som toho nazoru že zmysel neexistuje mam aj teoriu ,,,ked zmysel existuje tak by to malo biť hladanie lebo v kuse hladame to o čom si myslíme že nas to naplní štastím ale zmysel niečoho čo chceme sa straca z jeho dostupnostou a to už nemá zmysel ked furt nastane nové hladanie niečoho a potom to nieečo nas zas omrzí a zas niečo nove hladame ,,,a možno že zmysel života sú len krátke časové useky či okamihi štastia--ale ja ani tie kratke časove okamihi nemám ,,,chcem si najsť babu ale ja som takí že sa hambím a aj to akne a sf mi v tom dosť zabranuje ,,,kvoli sf niekedy neviem nadviazať konverzaciu alebo neviem udržiavať konverzaciu dlho ,,,iem že je to tou sebadôverou no ,,,mam 18sť a neviem do kedy budem mať tieto diagnozi už to trva od 12stich ,,ako sa zmeniť k lepšiemu ? čo mám preto urobiť ked ma nič nenapadá ked sa kuknem vonku tak neni čo robiť akoby som stal na jednom mieste a všetko bežalo okolo mna tak rýchlo ako kolotoč a ja sa do toho kolotoča nedokažem dostať lebo ide prirychlo a ja len stojim a stojím :/ ako by som tu bol na svete zbytočne tak sa cítim a mam pocit že to tak aj je
Ako mám zmeniť osobnosť? Vkuse riešim depku!
pacient123, ja ti dám len jednu radu. Skús si užívať každú príjemnú sekundu. Napríklad sa ti niečo podarí, tak sa z toho teš. A negatívne myšlienky typu, že to mohlo byť rýchlejšie (a podobné kraviny) si nepripúšťaj. A nenechávaj sa ovplyvňovať spomienkami na minulosť... nedovoľ, aby ti neustále vŕtalo v hlave, čo všetko sa mi prihodilo. Naplno si užívaj ten pozitívny pocit. On totižto aj tak čoskoro vyprchá. :)
Cliatsi. ..Tak keď som niečo zle vypátrali tak som si zaslúžil po zadku. .ale to neni tím ze sa tak cítim trz nemam také problémy som už veľký. ..tr mam akurat iný problém a to ma ničí viac ako to o čom som napísal príspevok. ..trz je taká baba ktorá má ničí dáva mi nádej atd a postúpila už aj do vyššieho levelu ale nám ci to mám brať vážne pobozkala sama od seba bol som prekvapený lebo som si myslel že sa nerozprávali a že ma ma v špici a tri urobila toto ťažko sa mi tomu verí viem že to nedohľadne dobre aspoň. To tak cítim ona je moj zmysel života a keď mi to s ňou nevijde tak nám čo bude ďalej život nepôjde ďalej podľa mňa cítim to tak bez nej stratil aj sam seba
Tak keď som niečo zle vypátrali tak som si zaslúžil po zadku. .ale to neni tím ze sa tak cítim trz nemam také problémy som už veľký. ..tr mam akurat iný problém a to ma ničí viac ako to o čom som napísal príspevok. ..trz je taká baba ktorá má ničí dáva mi nádej atd a postúpila už aj do vyššieho levelu ale nám ci to mám brať vážne pobozkala sama od seba bol som prekvapený lebo som si myslel že sa nerozprávali a že ma ma v špici a tri urobila toto ťažko sa mi tomu verí viem že to nedohľadne dobre aspoň. To tak cítim ona je moj zmysel života a keď mi to s ňou nevijde tak nám čo bude ďalej život nepôjde ďalej podľa mňa cítim to tak bez nej stratil aj sam seba
Kliatsi....no som introvert a ano bili ma casto rodicia ked som bol.mali ale morresi treba no ano mam straxh z autorit a zalezi mi na tom co si.myslia aj iny i ked si vrAvim ze mi je to jedno a ano svet je v moci satana pise sa to tak.aj v biblii vserko co si napisal tak to tak citim hudba mi lezie na nervy i ked hram na nastroj ...nwm ako sa zmenim nechcem uz vsetkobtakto vnimat
dakujem za odpoved a ver žijem v depke už veľa veľa rokov ,ale ju zvladam,tak ako ti pomôcť????je škoda aby mladý človek takto trpel na všetko je liek Boh nás stvoril a dal nám kríž ale len taky aky môžeme uniesť a ty si ho nesieš, všetci čo tu píšu ti chcu pomôcť a myslím že máš rozumu dosť ked dokážeš takto mudro písať a byť na počitači,neviem prečo si nepil ,nejedol asi príčina je niekde inde,si bezdomovec,či?
cau pacient, chceš zmenit svoju osobnost? Je to podla mna mozne. Videl som, že tu dosť často vypisuješ. Ak mi odpises, budem s tebou trocha stracat svoj drahocenny cas, ale skusim pomoct.. Lebo som trochu podobný ako ty.
Si introvert ? Bili ťa doma keď si bol malý často ? Nemali zájem si ťa vypočuť rodičia, ostatní.... ? Mávaš strachy z autorít ? Pozeráš sa dosť často na to, čo si myslia iní ľudia ?
Trápi ťa to, ako tento svet vyzerá a že tu nikto nič viac menej nerieši ?
Myslíš si, že si o hodne lepší človek ako tí ostatní ?
Baí ťa robiť nejaké umenie, alebo počúvať hudbu ? - táto posledná otázka moc nesúvisí s predchádzajúcimi.
Neviem, či to je tak, ale niekde som tuším od teba čítal, že si myslíš, že tento svet ovláda diabol, je to tak ?
Skús mi odpovedať na tieto otázky.
yess: To povedz tým mŕtvym ľuďom ktorý to z ťažkých depresií to doviedli až do hrobu.
Nezažila si depresiu tak nehovor,
Ja som zažil smäd 6 dni som nepil.
Bol som bez domova doslova som spal na ulici 4 dni.
A poviem ti radšej by som to ešte potiahol 4 dni bez vody a nech ma tam niekde vyvalí ako mať ťažkú depresiu to ti garantuje, radšej nech prídem o obličky a som na prístrojoch alebo nech mi menia plienky koli nedostatku tekutín ako mať dlhodobé ťažké depresie už od detstva.
A to teraz hovorím smrteľne vážne,
Fyzická bolseť je hrozná len ak je dlhodobá (mučenie atď)
vystriedal som 6 druhov antipsychotík, a rôzne tabletky na zlepšenie nálady
Magnetická rezonancia dopadla v poriadku žiadne zmeny v mozgu.
Na samovraždu som moc veľký slaboch.
Čas mi ubieha tak že sa dosť často pomylím o je deň deň (napríklad si myslím že je utorok ale pritom už je streda) a to ani nehovorím o tom ako rýchlo mi idú hodiny, ako rýchlo vnímam čas.
A to nehovorím ani o poruchách príjmu potravy a s tým spojené zdravotné problémy
Nehovor čo je hrozná ak si si zopár rokov neodžila aj v jednom aj v druhom