Ako by ste reagovali vy?

Príspevok v téme: Ako by ste reagovali vy?
gajka1

Dobry vecer ...chcem sa opytat ako by ste reagovali na sms....ak by vas frajer poslal kolegyni s prace sms k meninam-neviem aku lebo som ju necitala aml ju vymazanu,ale vravel mi že jej iba poprial vsetko najlepsie a odpoved z jej strany bola.DAKUJEM VELMI PEKNE MAROŠKO (zdrobnenina) A ZA TYM PUSINKA A POZMURKANIE ?

Simmi

no neviem..posvietila by som si na nu :P ked poslala zadanemu chlapovi pusinku a oslovila ho zdrobneninou, popytala by som sa na nu priatela, ci ma niekoho, ak hej, je vydata alebo zadana, neriesila by som to asi dalej...

liberta25

tak sme to zas posunuli. jasne, pravdu maju len ti, co su manzelia viac ako 10 rokov. no, to potom aj ty si asi mimo kategoriu. spolocny ucet na fb, spolocne maily, konta. mam na to iny nazor, urcite, tam kde to obom vyhovuje, nech to tak maju. ja som bola vo vztahu 9 rokov, taketo veci spolocne neboli, ale dovera bola aj tak. (si z toho zas pls nevyvodte, ze nemam priatela). a nejde o ne/skryvanie veci, ide o princip. autorkina reakcia zavana nedoverou a ziarlivostou. vsak mohla frajerovi kludne povedat: pozri, toto mi pride prehnane, povedz pls kolegyni, nech ti sms tohto typu neposiela. totiz pri takej reakcii, aku mala ona, to clovek moze brat aj ako utok, obvinovanie z niecoho, co ten chlap ani neurobil.

Slobodna

Tak ako tu píšu, ľudia, ktorí sú spolu už viac než 10 rokov. Tak si to prečítaj pretože podľa mňa je toto dôvera.
Ja by som sa zamyslela ešte nad tým, NAČO posielal kolegyni z práce sms, veď jej snáď mohol v práci podať ruku a povedať všetko najlepšie k meninám, či? :)
Nechápem o akom čekovaní tu stále píšeš :)) ešte raz, ten, kto nemá čo skrývať, nemá problém pravdivo odpovedať, kto mu píše a čo, keď sa ho na to niekto opýta, alebo mu to aj ukázať.
Koniec debaty.

liberta25

Slobodna, toto kvitujem, vyjadrila si sa k veci. mne sa nepaci, ak sa temy zvrtnu uplne inde a popravde, nevidim ziadny suvis s rozoberanim mojej osoby a touto temou.
takze som sem napisala svoj nazor k teme uz predtym a opat zareagujem. podla mna je naozaj rozdiel v postoji doverovat a preverovat, preverovanie partnera je zalozene na nedovere, nech sa to obhajuje akokolvek chce. v zasade, ked uz preverujes, nemas v to doveru. a preverovanie sms a roznych inych veci, opat to pokladam za uplnu zbytocnost, ak ten muz chce podviest, spravi to hocikedy, to chekovanie nezaruci vernost. toto je ta vec, co by ziarlivi ludia mali pochopit. je to zbytocne trapanie oboch osob. a ze kolegyna napisala sms takeho typu. cim za to moze autorkin partner? chapem, ze jej vadi ta reakcia od druhej zeny, ale nie je fer preto obvinovat partnera.

nemam meno

aj mne by to vadilo a velmi. A suhlasim s prispevkom "Dnes..."...presne na tom je postavene manzelstvo a dovera. Aj my mame spolocny FB aj hesla si pozname a neviem preco by sme si nemali pozerat mobily. Kludne si ich poziciavame, ved PRED SEBOU NEMAME CO SKRYVAT!
pre info pre tie slobodne a single blbky co tu dristaju o nejakej dovere a pritom vedia prd, sme stastni manzelia uz 13 rokov

Slobodna

Vidíš liberta, nepáči sa ti to. Len som ti chcela ukázať to, čo si ty tu začala. Na základe pár slov si si niečo vydedukovala, čo tak nie je.

Je ľahké byť benevolentný, pokiaľ človek nemá partnera, na ktorom by mu záležalo. Preto osoby, ktoré partnera nemajú, by sa k takejto téme veľmi nemali vyjadrovať, pretože ich vyjadrenia nie sú praktické ale len hypotetické. V konečnom dôsledku, by sa vo vzťahu zachovali inak. Aj preto netreba hneď niekoho odsudzovať, že je žiarlivá stíhačka a neviem čo. Keď človeku na niekom záleží, logicky prichádza aj strach, že ho stratí. Pokiaľ to tak nie je, tak ten človek si je buď sakra istý partnerom (čo nie je možné) alebo mu na ňom nezáleží. Vo väčšine prípadov sú ale žiarliví muži a tiež robia rôzne veci aby si partnerku preverili. To je ok, ale pokiaľ to urobí žena, už je stíhačka.
Ja som nikdy nevolala kolegov, spolužiakov ani kamarátov či známych zdrobnelinkami ich mien a na blahoprajnú sms som odpovedala jednoduchým Ďakujem. Logicky z toho vyplýva, že kolegyňa je buď silno afektovaná, keď používa zdrobneniny a smajlíkov, ktorých si posielajú väčšinou zamilovaní alebo po ňom z nejakého dôvodu ide.

Slobodna

Prepáč liberta ale ty si tu pred nedávnom vypisovala, že chlapa už dlhšiu dobu nemáš :) Takže áno, tie ktoré sú bez chlapa tu budú písať o dôvere medzi partnermi :) keď začneš mať niekoho rada a začne ti na niekom záležať, potom sa pobavíme o benevolencií a prehnanej dôvere medzi partnermi ;) Howk s tebou som dohovorila, lebo hneď útočíš ako sršeň.

liberta25

Slobodna, pristup k muzom, akoby boli nesvojpravne a mozog nepouzivajuce pohlavie. ked muz vie, co ma vo svojej partnerke, tak sa moze aj tisic kolegyn poskladat, ten chlap aj tak nic zle neurobi. ale pri takych stihackach to moze nakoniec dopadnut tak, ako muzi vravia, nic som neurobil, ale ked ma stale podozrievas, tak to urobim, nech mas konecne pravdu. nuz, ja naivna nie som, ale zit sposobom a byt s niekym, o kom by som mala vkuse premyslat, ci nieco nevyvedie, hned ako po nom ina zenska vystartuje.. tak skutocne mam aj ine veci na starosti. a z vlastnej skusenosti dam, ak muzovi veris, on ti doveru oplati a nespravi nic zle. mas dost, prepac za vyraz, zvrateny pohlad na muzske pokolenie. ked ich vnimas len sposobom, ze pri prvej prilezitosti zahnu, tak si chlapa radsej ani nehladaj.

Slobodna

Dôveruj ale aj preveruj! Prílišná dôvera sa nevypláca. Tiež som toho názoru, že ak človek nemá čo skrývať, tak sa nad tým zasmeje a pokojne ukáže partnerovi alebo partnerke smsky alebo maily. Ja ten problém nemám. A ak sa niekto nasere, vyvádza kvôli tomu alebo označuje druhého ako žiarlivú stíhačku, tak neni o čom - jednoznačne niečo tají, keď mu je to nepríjemné. Chlapa si treba strážiť, práve kvôli takým ako je jeho kolegyňa. To, čo mu napísala určite nie je normálne. Je to koketa, ktorá sa s chlapmi hrá, popletie im hlavu, len tak zo zábavy. Žiaľ, muži na to často naletia, aj tí zadaní a kvôli takým stratia svoje skvelé partnerky. No a keď sa kolegynka pohrá a chlap prestane byť zadaný - teda pre ňu už nezaujímavý, tak si nájde inú obeť.
Zas nech si tu niektoré akože benevolentné osoby nepletú dôveru s naivitou.

liberta25

slecny, tak prave to, co vy opisujete, dovera nie je. je to hnusne kontrolovanie partnera. dovera je prave to, ze mu verite natolko, ze nemate potrebu sa mu hrabat v jeho sukromnych veciach a vyzvedat, co komu pise, zobronit, aby vam to este aj ukazal. takze si nemylte pojmy s dojmami. ale chapem, ze ziarlive stihacky maju na sukromie partnera prave vas pohlad.