V stredu je monitor a ja sa tak strasne bojim. Slovencinu mam rada ale matika- nic z nej neviem, ani rovnicu nic. Aj ked som sa ucila, chodila na kruzky, vysvetlovali mi to vsetci mozni, nechapem to. Ak dam matiku tak na 10% a slovencinu aspon na 75% zoberu ma este na gympel? Znamky som mala jednotky dvojky a trojku z matiky. Tento rok mi vychadza stvorka z matiky.
A ako sa nebat na monitor? Lebo ja mam strasne velke stresy, placem a citim sa hrozne :/
Monitor 2015 - velmi sa bojim
Bol to najtazsi monitor zo vsetkych monitorov :/ ucila som sa ale to co vypliva a nevipliva z textu ma raz zabije. Matiku nekomentujem :/ clove sa snazi, chodi na kruzky a nic z toho :/
Dakujem vam :) dam vediet
Kočka,prestaň sa báť a začni si predstavovať,ako ten monitor ZVLÁDNEŠ čo najlepšie.A matiku tiež,aspoň na 50%.Budem Ti držať päste.Nie všetci sme nadaní na matiku i jazyky zároveň.Ale dobrý matikár,by mal vedieť vysvetliť látku tak,aby ju žiak pochopil,veď je to zábava a to,čo sa učí na základnej sa nemenilo na rozdiel od sloviny.A známka tiež nie vždy odráža vedomosti žiaka.Moja mladá suseda doteraz spomína na svoju "profesorku slovenčiny" z gymnázia,kt. ju na konci 4.roč. ohodnotila na 4,tú dostala aj na maturite,prijímačky spravila za 1,štátnice za 2 a diplomovku za 1,tak si sama sprav názor.Matiku môžeš zvládnuť aj na strednej,začni sa jej naplno venovať,rozvíjaj si logické myslenie,veľakrát sa Ti v živote zíde.Existujú rôzne techniky učenia,môžeš si zobrať učebnice matiky zo základnej od najnižšieho ročníka,lúskať ich cez prázdniny sama,s pomocou,pristupovať k učeniu s tým,že to zvládneš,...Veľmi záleží aj na UČITEĽOVI ,jeho osobnom prístupe,VÝKLADE,...a možno zistíš,že tú matiku máš nakoniec rada.A v monitore i na príjmačkách nejde o život,a keď nejde o život,ide o h...o.Nakoniec môžeš študovať aj na inej strednej a dostať sa tam,kam túžiš.Tak sa pripravuj zodpovedne,začni si veriť,strach nechaj doma,ak sa modlíš,pomodli sa,popros anjelov,nech Ti pomôžu,pred monitorom si daj kvalitnú čokoládu,myslí na to ako Ti to pôjde ľahko a dobré,ak máš intuicíu,využi ju,zober si zo sebou talizman a nezabudni na to,že aj ja na Teba myslím a držím palce!Daj vedieť o sebe.
pozri teraz na gympl sa ako mi hovorila jedna riaditelka z gympla ktora je nasa rodinna znama dostavaju aj trojkari zo zakladnej skoly. A vies preco, lebo dnes gympel uz nieje to co kedysi. Teraz tatka ci matka vytiahnu peniazky z vrecka a podplatia riaditela aby sa ich syn trojkar ci dcerenka na gympel dostala. Ta znama hovorila ze darmo rodicov odhovara ze ak syn ma trojky nezvladne gymplacke ucivo a bude mat problemy ale ti rodicia sa priam zacnu vyhrazat. A mnohi sa tiskaju do priazne podplacanim s tym ze oni budu aj skolu pocas studia ich syna ci dcery financne podporovat len nech je dcera syn prijaty. A tak na gymploch studuju aj trojkari. Dnes peniaze dlazdia cestu zivotom aj neschopakom. A potom to tak aj vyzera v nasom state. Ti neschopni riadia stat a schopni su nezamestnani ci na nizkych poziciach.
Tiez sa cudujem o niektorych co sa dostali na gympel ze na zakladke ledva prechadzali z triedy do triedy a zrazu studuju na gympli.
Myslim ze ak sa len trosku posnazis tak tu matiku zvladnes aspon na trojky ci stvorky. Dolezite je dostat sa do dalsieho rocnika.
Vidno ze nemas sajnu o zivote... ze veterinarkou lol max kde skoncis je inseminovanie krav ako vsetci veterinari za 400 e.... bud si najdi ine povolanie alebo sa trAp 4 roky a potom prezivaj zo dna na den... veterinarov je po chuja
Stredná veterinárna tiež vie dobre pripraviť :) a aspoň od začiatku by si sa venovala tomu, čo ťa baví :))
Ja viem, len som si uz podala prihlasky na dva gymple, ale nezoberu ma tam, budem si inde hladat miesto. Chcela som byt veterinarkou ale stredne odborne skoly tak dobre nepripravia na VS ako gympel. Preto som si dala gympel.
Gymnazialna matika sa nedá ani porovnať s tým, čo je na základnej škole. Na základke je to nič oproti tomu. A matematiku budeš musieť využit aj pri ostatných predmetoch, ako je fyzika, často informatika a pod. Nechcem ťa odhovárať, len si to premysli. Čo presne sa chystáš študovať v budúcnosti?
ak nezvládas matematiku zakladnej skoly, gymnazialna ta zabije.
prehodnot svoje rozhodnutie.