Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ako zvládnuť správanie mamy?

Príspevok v téme: Ako zvládnuť správanie mamy?
1Miška

Dobrý deň!
Mám 22 rokov a žijem len sama s mamou. Môj problém spočíva v správaní mojej maminy, ktoré ja už ovládať neviem a vlastne ani neviem čo mám robiť.
Celá situácia sa začala hrotiť asi pred 3 týždňami keď som si našla brigádu, ktorej obetujem všetok svoj voľný čas, takže som doma naozaj len minimálne. Inak študujem na VŠ, takže času mám naozaj málo.
Moja mama je odvtedy akože "veľmi" chorá, vymýšľa si rôzne diagnózy, je jej vždy zle, ale len vtedy keď som preč z domu. Volá mi do práce a keď prídem domov už je fajn.
Teraz je asi týždeň prechladnutá a tvári sa akoby išla hneď umrieť. Akonáhle sa jej začnem venovať, tak chce ísť na prechádzku, do nákupných centier a pod., ale potom jej je zle.
Zajtra mám ísť do práce a dnes sa mi začala vyhrážať, že si ublíži.
Prosím, poraďte mi, čo mám robiť? Brigádu nechať nechcem, lebo peniaze potrebujeme. Moja mama je na invalidnom dôchodku, súrodencov nemám, otec sa o nás nezaujíma a neplatí mi ani výživné.
Veľakrát žijeme fakt z posledného centa a ja sama by som chcela žiť na takej úrovni ako moji spolužiaci a k tomu si potrebujem sama zarobiť.
Skúšala som sa na túto tému s maminou porozprávať, ale ona nemá záujem.

nemamina

vidis taketo zeny by nemali mat radsej ani deti lebo tie potom len trpia ich psychoticke stavy.
matka ma typicky priznak syndromu opusteneho hniezda. Dieta sa osamostatnuje a matka si to uvedomuje a snazi sa priputat si k sebe dieta este viac. Tym ze nema namzela ani ine deti vie ze casom ostane sama. Poznam jedneho chalana ktory ked chcel odist za pracou do zahranicia tak sa z nenazdajky jeho matke zhorsil zdravotny stav a permanentne si z nejakych dovodov volala furt sanitku. Raz to bolo pre tazkosti z dychanim, raz pre silne bolesti hlavy, raz pre zavraty a pocity odpadnutia proste stale hladala dovody preco si sanitku volat aby syn videl ze je to s nou vazne. Samozrejeme babe nic nebolo len to simulovala aby syna donutila ostatn doma a nikam necestovat. Zaujimave bolo ze ked syn napokon nikam nesiel tak uz behala po meste ako 18rocna a sanitky nebolo treba. Tiez uz bola vdova a druhe dieta im zomrelo pri autonehode takze po odchode syna by zostala uplne sama. Je to typicke vydieranie zo strany rodicov takto si priputavat deti k sebe a nedovolit im slobodny dospelacky zivot. Neuvedomuju si ze deti raz z hniezda vyletia ak maju moznost sa osamostatnit. Aj ked v dnesnej dobe tych moznosti je velmi malo vsak..